Πως τα πήγε στο ELK Test το Leon με τα Bridgestone Turanza T005;

Πως τα πήγε στο ELK Test το Leon με τα Bridgestone Turanza T005;

2010 Επισκέψεις στο άρθρο

Το νέο SEAT Leon έχει γίνει αρκετά γνωστό για τις σπορτίφ διαθέσεις και τον οδηγοκεντρικό του χαρακτήρα. Όλα αυτά όμως, δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς το εξαιρετικό κράτημα και το χειρισμό που προσφέρουν τα ελαστικά Bridgestone Turanza T005, που χάρισαν στο ισπανικό hatchback μία αρκετά καλή επίδοση στο τεστ αποφυγής κινδύνου.

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΕ

SEAT Leon: Ταμπεραμέντο μεσογειακό & χαρακτήρα «στριφτερό»

Ανέκαθεν το SEAT Leon είχε πιο «μεσογειακό» ταμπεραμέντο σε σχέση με το VW Golf, στο πάτωμα και τα μηχανικά μέρη του οποίου βασίζεται. Αυτό διαπιστώσαμε και με το εντελώς νέο, 4ης γενιάς SEAT Leon που δοκιμάσαμε, που με το καλημέρα έδειξε τις σπορ διαθέσεις του και τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα που έχει. Με μια σχετικά χαμηλή θέση οδήγησης, σφιχτή ανάρτηση για την έκδοση FR με την οποία προσφέρεται η έκδοση των 150 ίππων της δοκιμής και χάρη στη βελτιωμένη πλατφόρμα MQB Evo, το SEAT Leon κατάφερε ακόμη καλύτερη επίδοση ξεπερνώντας και πάλι το VW Golf.

Όταν το νέο SEAT Leon βρέθηκε στην ειδική πίστα δοκιμών elk test του AutoΤρίτη Test Center (σ.σ. το AutoΤρίτη είναι το μόνο μέσο που υλοποιεί το τεστ αποφυγής κινδύνου επί ελληνικού εδάφους, αλλά και ένα από τα λίγα ευρωπαϊκά), έδειξε περισσότερη ζωντάνια και ευκινησία σε όλη τη δοκιμασία.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως το SEAT Leon της δοκιμής, ήταν η έκδοση FR 1,5 TSI με τα 150 άλογα και τους τροχούς των 18 ιντσών με τα ελαστικά Bridgestone Turanza T005. Να θυμίσουμε πως η διαδικασία του elk test γίνεται με 4 επιβάτες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, αλλά και τις αποσκευές τους τοποθετημένες στο χώρο του πορτμπαγκάζ, όπως έχουμε τυποποιήσει τη δοκιμή για όλα τα μοντέλα.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Bridgestone Turanza T005: Επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, σημαντικό ρόλο στις επιδόσεις του SEAT Leon έπαιξαν και τα ελαστικά του, τα Bridgestone Turanza T005. Τα συγκεκριμένα αποτελούν μία από τις καλύτερες προτάσεις για την κατηγορία των θερινών ελαστικών της καταξιωμένης Ιαπωνικής μάρκας. Το μοντέλο έχει καταφέρει να τα πάει εξαιρετικά στα διεθνή τεστ χάρη στα χαρακτηριστικά που διαθέτει και το κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Τα Bridgestone Turanza T005 κατασκευάζονται στην Ευρώπη και ανάμεσα στα πιο δυνατά «χαρτιά» του, θα βρούμε τις επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες άλλα και τον οικονομικό του χαρακτήρα. Εκτός αυτών, τα Turanza εμφανίζουν αρκετά χαμηλή αντίσταση κύλισης, που βελτιώνουν σημαντικά την οικονομία καυσίμου, χρήσιμο σε μία εποχή που η βενζίνη και το diesel «φλερτάρουν» με τιμές πάνω από 2 ευρώ. Παράλληλα, ο κύκλος ζωής των Turanza T005 είναι αυξημένος, συνεχίζοντας να είναι αποδοτικό και λειτουργικό για αρκετά χιλιόμετρα.

Στα πλεονεκτήματά του Bridgestone Turanza T005, προσθέτουμε και το στιβαρό κράτημα που παρουσιάζουν σε όλες τις συνθήκες. Αυτό με τη σειρά του συμβάλλει στην πολύ καλή ασφάλεια που έχουν στην κατηγορία, εμφανίζοντας αρκετά καλά επίπεδα φρεναρίσματος, με πολύ κοντινές αποστάσεις ακινητοποίησης, τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα.


Τι βαθμό πήρε το νέο SEAT Leon στο ΕLK Test φορώντας τα Bridgestone Turanza T005;
- Με 9 ! Κορυφαίο «στρίψιμο» στο Elk Test (αποφυγή κινδύνου).
- Χαμηλής αντίστασης κύλισης = οικονομία καυσίμου.
- "Βγάζουν” πολλά χιλιόμετρα.
- Στιβαρό κράτημα, καλό φρενάρισμα, σε βρεγμένο & στεγνό.