Φθηνό κι ό,τι να ναι ή SOS μην μου βάλουν το λάθος καύσιμο;
Φθηνό κι ό,τι να ναι ή SOS μην μου βάλουν το λάθος καύσιμο;
  • Φθηνό κι ό,τι να ναι ή SOS μην μου βάλουν το λάθος καύσιμο;
  • Φθηνό κι ό,τι να ναι ή SOS μην μου βάλουν το λάθος καύσιμο;

Φθηνό κι ό,τι να ναι ή SOS μην μου βάλουν το λάθος καύσιμο;

17004 Επισκέψεις στο άρθρο

- Το 20% του LPG που διατίθεται είναι ακατάλληλο.
- Υπάρχουν no name & επώνυμα πρατήρια LPG
- Έλεγχοι ποιότητας μόνο στα πρατήρια με γνωστό σήμα καυσίμου
- Η απόδειξη απαραίτητη (για να χετε στοιχεία τι βάλατε και πού)

coral gas
MASTER DIRECT

Συμφέρει τσέπη και περιβάλλον!

Το υγραέριο κίνησης έχει καταφέρει να κρατηθεί κάτω από το ψυχολογικό «φράγμα» του 1 ευρώ, όταν τα υπόλοιπα καύσιμα κυμαίνονται κοντά στα 2 ευρώ το λίτρο. Δεν είναι λίγοι επομένως αυτοί οι οποίοι επιλέγουν να μετατρέψουν το αυτοκίνητό τους σε LPG, καθώς από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα και με την πάροδο του χρόνου μπορούν να μειώσουν τα συνολικά έξοδα μετακίνησης ως και 50%.

Σημαντικός επίσης είναι ο περιβαλλοντολογικός αντίκτυπος της χρήσης του. Αποδεδειγμένα το LPG αποτελεί μία από τις καθαρότερες καύσιμες ύλες, με τις επιπτώσεις από τις εκπομπές του στην ατμόσφαιρα να είναι κατά πολύ μικρότερες σε σχέση με τα υπόλοιπα. Παραδείγματος χάριν, ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης το οποίο λειτουργεί με LPG αναμένεται να εκπέμπει έως και 12% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα, μέχρι και 80% λιγότερα οξείδια του αζώτου, μειωμένα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα αλλά και 20 ως 40% λιγότερους υδρογονάνθρακες. Φυσικά όλα τα παραπάνω νούμερα μπορούν να διαφέρουν κατάτι, ανάλογα με τον κινητήρα.
 

Το 20% του LPG που διατίθεται -από «no name» πρατήρια, είναι ακατάλληλο

Όμως, παρότι είναι μια πολύ οικονομική λύση και, ως επί το πλείστον καθαρότερη για το περιβάλλον, το υγραέριο κίνησης κρύβει ορισμένες παγίδες. Μια από αυτές αφορά την επιλογή του πρατηρίου. Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο δίκτυο πρατηρίων LPG. Πολλά επώνυμα μα και «no name» ή «unbranded». Μία από τις πιο σημαντικές τους διαφοροποιήσεις (που έχει καθολική επίδραση στην «υγεία» του δικού σας αυτοκινήτου) είναι το γεγονός πως μόνο κάποια επώνυμα δίκτυα διενεργούν ελέγχους ποσότητας και ποιότητας.

Δυστυχώς για τον κλάδο (και κάποιους κατόχους LPG οχημάτων), υπάρχουν επιτήδειοι οι οποίοι εκμεταλλεύονται την έλλειψη κρατικών ελέγχων, προμηθεύονται βιομηχανικό υγραέριο χαμηλότερης φορολογίας και το πωλούν ως LPG (σε πολλές περιπτώσεις και  χωρίς να κόβουν απόδειξη).

Εκτιμήσεις του κλάδου «μιλάνε» για ποσότητες στο 20% του υγραερίου κίνησης που πωλείται  στην Ελλάδα να προέρχεται από παραδόσεις υγραερίου βιομηχανίας, χαμηλότερου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, οι οποίες γίνονται παράνομα.

Θυμίζουμε πως το βιομηχανικό υγραέριο είναι επιβλαβές για τον κινητήρα, καθώς έχει λιγότερο προπάνιο και υψηλότερες θειούχες ενώσεις. Το αποτέλεσμα είναι η πτώση της απόδοσης του κινητήρα αλλά και η αύξηση εκπομπών των ρύπων του.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Έλεγχοι ποιότητας-ποσότητας μόνο στα πρατήρια με γνωστό σήμα καυσίμου

Ένα από αυτά τα γνωστά σήματα (καυσίμων είναι αυτό της Coral Gas (μια από τις κορυφαίες στον κλάδο των καυσίμων και στη προκειμένη περίπτωση στον κλάδο του υγραερίου κίνησης). Με την χρήση δικής της καινοτόμου μεθόδου ελέγχου (του μοριακού ιχνηθέτη) στα πρατήριά της η εταιρεία διασφαλίζει στον οδηγό ότι προμηθεύεται υγραέριο κίνησης στη σωστή ποιότητα και στη σωστή ποσότητα.

Αν θέλετε να γνωρίζετε λίγα παραπάνω γι αυτή την μέθοδο, η μοριακή ιχνηθέτηση είναι προϊόν αποκλειστικής συνεργασίας της Coral Gas με την Authentix (USA).

Για να γνωρίζετε και πώς λειτουργεί, ο μοριακός ιχνηθέτης:
1. εισάγεται στο υγραέριο (πριν φθάσει στο πρατήριο)σε απειροελάχιστη ποσότητα.
2. Κατά τον έλεγχο, μέσω εξειδικευμένου εξοπλισμού, καταμετρείται το ποσοστό του, στο καύσιμο, ανιχνεύοντας τυχόν μεταβολές και δίνοντας τη δυνατότητα για ταυτοποίηση του καυσίμου με εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια.

Πώς γίνεται ο έλεγχος;

Οι ειδικέςκινητές μονάδες Ποιοτικού & Ποσοτικού Ελέγχου Πρατηρίων της Coral Gas είναι αυτές οι οποίες διενεργούν όλους τους ελέγχους. Βρίσκονται διασκορπισμένες σε όλη την Ελλάδα και έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα µε τα πρότυπα ποιότητας ISO 9001 (η πιστοποίηση αυτή φέρει την υπογραφή του ανεξάρτητου, διεθνώς αναγνωρισμένου, φορέα πιστοποιήσεων ποιότητας BUREAU VERITAS).

Οι μονάδες αυτές διασφαλίζουν με απόλυτη ακρίβεια την ποιότητα, αλλά και την ποσότητα του υγραερίου κίνησης, πραγματοποιώντας αιφνίδιους ελέγχους σε όλα τα πρατήρια με το σήμα Coral Gas. Oέλεγχος συμπεριλαμβάνει έναν πιστοποιημένο μετρητή μάζας, που μετράει ταυτόχρονα όλες τις μεταβλητές που επηρεάζουν την ποσότητα (μάζα, πυκνότητα, θερμοκρασία), πιστοποιώντας τη σωστή λειτουργία του διανομέα υγραερίου κίνησης στα πρατήρια. Σημειώστε πως η μέθοδος χρησιμοποιείται χωρίς να μεταβάλει καμία από τις φυσικές ή χημικές ιδιότητες του υγραερίου.

Επομένως, σε κάθε ανεφοδιασμό η Coral Gas  διασφαλίζει στον κάτοχο υγραεριοκίνητου: x οικονομία (στην κατανάλωση) & top απόδοση (του κινητήρα του)!
 

Συνέχεια του άρθρου >>>

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)