Λύσεις οικονομίας: Εναλλακτικά καύσιμα. Ο,τι χρειάζεται να ξέρεις για την μετάβαση στον κόσμο του LPG-CNG.

Λύσεις οικονομίας: Εναλλακτικά καύσιμα. Ο,τι χρειάζεται να ξέρεις για την μετάβαση στον κόσμο του LPG-CNG.

LPG ή CNG και γλιτώνεις λεφτά για καύσιμα

6751 Επισκέψεις στο άρθρο

Η ενεργειακή κρίση βρίσκεται στο κόκκινο και οι τιμές των καυσίμων έχουν …πάρει φωτιά. Τι μπορώ να κάνω για να αντιμετωπίσω το κύμα ακριβείας; Μήπως θα έπρεπε να στραφώ στα εναλλακτικά καύσιμα και συγκεκριμένα στα LPG-CNG; Ποιο από τα δύο μου ταιριάζει και ποίες είναι οι επιλογές μου; Εργοστασιακό ή μετατροπή;

coral gas
MASTER DIRECT

Λύσεις οικονομίας υπάρχουν! Τα εναλλακτικά καύσιμα LPG, CNG προσφέρουν κάποιες.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »




Η ακρίβεια στην βενζίνη- και στα καύσιμα γενικότερα- βρίσκεται σε ιστορικό ρεκόρ καθώς η μέση τιμή της 95άρας αμόλυβδης έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ και αγγίζει συγκεκριμένα τα 2,042 ευρώ ανά λίτρο! Και όλα αυτά σε μια περίοδο κρίσης που τα περισσότερα αγαθά παρουσιάζουν παρόμοιες αυξήσεις στις τιμές.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες λύσεις που μπορεί σώσουν ορισμένα χρήματα για την  καθημερινή μετακίνηση σου. Τα αέρια LPG(υγραέριο) και CNG( φυσικό αέριο) είναι οικονομικές και βιώσιμες λύσεις που μπορούν να αναπληρώσουν την πανάκριβη πλέον βενζίνη ως το βασικό καύσιμο κίνησης.

Βέβαια, στο πλαίσιο της συνολικής ακριβείας και κρίσης που επικρατεί στον Δυτικό Κόσμο, ακόμα και τα εναλλακτικά καύσιμα υποφέρουν. Η τιμή του υγραερίου έχει ανέβει στα 1, 05 ευρώ ενώ το φυσικό αέριο έχει φτάσει και αυτό στα 1,15 ευρώ με το μέλλον του να είναι αβέβαιο εξαιτίας της εισβολής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία( μεγάλο μέρος του εισαγομένου φυσικού αέριου έρχεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τη Ρωσία).

Παρόλα αυτά, τα θετικά επισκιάζουν όλες αυτές τις αβεβαιότητες καθώς η μεγάλη οικονομία είναι δεδομένη και οι τρόποι μετάβασης στον κόσμο του LPG-CNG είναι αρκετοί και πολυδιάστατοι.

Στην αγορά αυτοκινήτων, κυκλοφορούν πλέον πολλά μοντέλα που χρησιμοποιούν εργοστασιακό ΚΙΤ υγραερίου και φυσικού αέριου. Έτσι, αν προτιμήσετε να εμπιστευτείτε τους κατασκευαστές και να προχωρήσετε σε  μια επένδυση, υπάρχουν επιλογές για αυτοκίνητα LPG άλλα και CNG.

Αν από την άλλη, αν προτιμάτε να εγκαταστήσετε ένα κιτ αέριου, η τεχνολογία είναι πλέον αρκετά αναπτυγμένη και μπορεί να τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο που ήδη έχετε στην κατοχή σας έναντι πόσου που- εξαιτίας της μεγάλης οικονομίας καυσίμου- θα αναπληρωθεί εντός των πρώτων ετών κίνησης.

Σε περίπτωση που έχετε αμφιβολίες  για την ποιότητα της δουλείας κατά την εγκατάσταση άλλα και τον κίνδυνο νοθευμένου καυσίμου(που θα δημιουργήσει ζημιά  στο σύστημα που έχετε τοποθετήσει) , κυκλοφορούν πλέον τεχνολογίες προστασίας άλλα και πρόληψης.

Εμείς σας παρουσιάζουμε ένα ολοκληρωμένο εγχειρίδιο μετάβασης στον κόσμο των αερίων, αναλύοντας κάθε πτυχή μιας τέτοιας διαδικασίας βήμα-βήμα.
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)