Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά
Ο μοριακός ιχνηθέτης της Coral Gas εξασφαλίζει την αυθεντικότητα του καυσίμου και την ποσότητα που πληρώνεις

Ο μοριακός ιχνηθέτης της Coral Gas εξασφαλίζει την αυθεντικότητα του καυσίμου και την ποσότητα που πληρώνεις

LPG και ό,τι να 'ναι ή εγγυημένη ποιότητα & ποσότητα κι έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο;

18287 Επισκέψεις στο άρθρο

- Ο «βασιλιάς» της οικονομίας κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές
- Το νοθευμένο υγραέριο βλάπτει σοβαρά το όχημα και την... τσέπη μας
- Πρωτοπορεί σε ποιότητα με το μοριακό ιχνηθέτη η Coral Gas
- Διασφάλιση ποιότητας και ποσότητας σε όλα τα στάδια

Ο «βασιλιάς» της οικονομίας κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές

Με τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών να εκτοξεύονται σε όλο και υψηλότερα επίπεδα, κάθε έξοδος μάς προκαλεί πονοκέφαλο. Το καύσιμο του αυτοκινήτου μας είναι ένα από αυτά.
Το υγραέριο κίνησης παραμένει ο “βασιλιάς” της οικονομίας στα καύσιμα και είναι παράλληλα απόλυτα ασφαλές, ενώ συνιστά μια από τις πιο καθαρές μορφές καυσίμου στην αγορά λόγω της απλής χημικής του σύστασης. ΓιΆ αυτό και φέτος έχει σημειωθεί 10% αύξηση στις μετατροπές οχημάτων σε υγραέριο, σύμφωνα με τον ΣΕΚΟΕ (Σύνδεσμο Εναλλακτικών Καυσίμων Οχημάτων Ελλάδος).
Για να υπάρχει πραγματική ασφάλεια βέβαια, η μετατροπή πρέπει να γίνεται από εξουσιοδοτημένα συνεργεία, ενώ αδιαμφισβήτητη είναι και η αξιοπιστία των εργοστασιακά υγραεριοκίνητων αυτοκινήτων.
 

Το νοθευμένο υγραέριο βλάπτει σοβαρά το όχημα και την... τσέπη μας

Η εγγυημένη μετατροπή, όμως, δεν εξασφαλίζει από μόνη της την ασφάλεια για τον κινητήρα του οχήματος, αφού θα πρέπει και το υγραέριο που χρησιμοποιούμε να είναι εξίσου εγγυημένο σε ποιότητα, καθώς το νοθευμένο LPG μπορεί να βλάψει τόσο το όχημα, όσο και την… τσέπη μας.
Το υγραέριο είναι προϊόν χημικής ένωσης βουτανίου και προπανίου και μπορεί να νοθευτεί με τη μείωση της ποσότητας του πιο ακριβού προπανίου και την αύξηση αντίστοιχα του φθηνότερου -λόγω χαμηλότερου ΕΦΚ- βουτανίου. Το ακριβότερο υγραέριο κίνησης περιέχει αναλογία 70-30% βουτάνιο/προπάνιο, ενώ το φθηνότερο που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία, έχει αναλογία 80-20% αντίστοιχα ή και λιγότερο.
Το νοθευμένο όμως υγραέριο, που δυστυχώς κυκλοφορεί ευρέως στην αγορά, μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του κινητήρα κι έτσι να καταναλώνουμε περισσότερο καύσιμο άρα να πληρώνουμε περισσότερα, ενώ μπορεί ακόμη και να προκαλέσει βλάβη σε αυτόν, εξέλιξη που θα μας κάνει να βάλουμε το χέρι βαθύτερα στην τσέπη.
Για να είμαστε προστατευμένοι από πιθανές βλάβες που μπορεί να προκληθούν από τη συστηματική χρήση νοθευμένου υγραερίου, αλλά και για να έχουμε τη μέγιστη απόδοση με τη μικρότερη κατανάλωση, θα πρέπει να εμπιστευθούμε ένα επώνυμο αξιόπιστο πρατήριο με εγγυήσεις για την ποιότητα και την ποσότητα του καυσίμου.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Πρωτοπορεί σε ποιότητα με το μοριακό ιχνηθέτη η Coral Gas

Στην Ελλάδα, τις εγγυήσεις αυτές παρέχει μόνο η Coral Gas, αφού είναι η μόνη εταιρεία που εφαρμόζει στο υγραέριο που διανέμει στα πρατήριά της, το καινοτόμο στην Ευρώπη σύστημα μοριακής ιχνηθέτησης υγραερίου. Πρόκειται για ολοκληρωμένο σύστημα ποσοτικού και ποιοτικού ελέγχου, που τοποθετείται στο υγραέριο σε ελάχιστη ποσότητα, δεν αλλοιώνεται και δεν αφαιρείται, και δίνει ανά πάσα στιγμή πληροφορίες για το εάν το καύσιμο έχει νοθευτεί και σε ποιο βαθμό.
Ειδικότερα, ο μοριακός ιχνηθέτης λειτουργεί ως εξής:
- Εισάγεται στο υγραέριο σε ελάχιστη ποσότητα.
- Μέσω εξειδικευμένου εξοπλισμού, καταμετρείται το ποσοστό του ανιχνεύοντας τυχόν μεταβολές και δίνοντας τη δυνατότητα για ταυτοποίηση του καυσίμου με εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια.
- Χρησιμοποιείται χωρίς να μεταβάλει καμία από τις φυσικές ή χημικές ιδιότητες του υγραερίου.
 

Διασφάλιση ποιότητας και ποσότητας σε όλα τα στάδια

Το σημαντικότερο είναι ότι ο μοριακός ιχνηθέτης διασφαλίζει την αυθεντικότητα του καυσίμου, σε όλα τα στάδια της διανομής, από την εταιρεία ως την αντλία του πρατηρίου. Έτσι ο οδηγός του αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί LPG της Coral Gas, γνωρίζει ότι το υγραέριο που μπαίνει στο ντεπόζιτό του είναι ποιοτικό και στην ποσότητα που έχει πληρώσει.
Αυτό διασφαλίζεται με τις κινητές μονάδες ελέγχου της Coral Gas και τους περιοδικούς ελέγχους.
Ειδικότερα, οι κινητές μονάδες ελέγχουν τις προδιαγραφές του υγραερίου κίνησης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη σύσταση του αερίου μείγματος που εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και τη μέγιστη απόδοση του κινητήρα μας για περισσότερα χιλιόμετρα.
Παράλληλα, μέσω των περιοδικών ελέγχων, η Coral Gas διασφαλίζει και την ποσότητα με τη χρήση πιστοποιημένου μετρητή όγκου, με τον οποίο είναι εξοπλισμένες οι κινητές μονάδες ελέγχου της. Πρόκειται για πιστοποιημένο σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα, που μετράει με ακρίβεια την ποσότητα (σε λίτρα) που παρέχει ο διανομέας υγραερίου κίνησης πιστοποιώντας τη σωστή λειτουργία του στα πρατήρια.