Το καθαρό υγραέριο εξασφαλίζει πραγματικό κέρδος, άριστη λειτουργία του κινητήρα και μεγιστοποίηση απόδοσης

Το καθαρό υγραέριο εξασφαλίζει πραγματικό κέρδος, άριστη λειτουργία του κινητήρα και μεγιστοποίηση απόδοσης

Με το σύστημα μοριακής ιχνηθέτησης, η Coral Gas διασφαλίζει σε όλα τα στάδια της διανομής, ότι ο καταναλωτής εφοδιάζεται με καθαρό υγραέριο κίνησης

Με το σύστημα μοριακής ιχνηθέτησης, η Coral Gas διασφαλίζει σε όλα τα στάδια της διανομής, ότι ο καταναλωτής εφοδιάζεται με καθαρό υγραέριο κίνησης

Έξτρα κέρδος κάθε Τετάρτη για τον οδηγό, με ανεφοδιασμό με υγραέριο κίνησης της Coral Gas στα συνεργαζόμενα πρατήρια Shell και Avin

Έξτρα κέρδος κάθε Τετάρτη για τον οδηγό, με ανεφοδιασμό με υγραέριο κίνησης της Coral Gas στα συνεργαζόμενα πρατήρια Shell και Avin

  • Το καθαρό υγραέριο εξασφαλίζει πραγματικό κέρδος, άριστη λειτουργία του κινητήρα και μεγιστοποίηση απόδοσης
  • Με το σύστημα μοριακής ιχνηθέτησης, η Coral Gas διασφαλίζει σε όλα τα στάδια της διανομής, ότι ο καταναλωτής εφοδιάζεται με καθαρό υγραέριο κίνησης
  • Έξτρα κέρδος κάθε Τετάρτη για τον οδηγό, με ανεφοδιασμό με υγραέριο κίνησης της Coral Gas στα συνεργαζόμενα πρατήρια Shell και Avin

Πότε το LPG πραγματικά συμφέρει

15873 Επισκέψεις στο άρθρο

- Μεγαλύτερη οικονομία με το υγραέριο κίνησης υπό τις σωστές προϋποθέσεις
- Βλαβερό για τον κινητήρα και την… τσέπη μας το νοθευμένο LPG
- Διασφαλίζει την ποιότητα και την ποσότητα με μοριακό ιχνηθέτη η Coral Gas
- Κάθε Τετάρτη διπλά κερδισμένος ο πελάτης της Coral Gas

coral gas
MASTER DIRECT

Μεγαλύτερη οικονομία με το υγραέριο κίνησης υπό τις σωστές προϋποθέσεις

Το υγραέριο κίνησης παραμένει το φθηνότερο καύσιμο στην αγορά, εξασφαλίζοντας στον κάτοχο του υγραεριοκίνητου οχήματος, σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων. Για τη μέγιστη όμως πραγματικά οικονομία από την κατανάλωση του LPG, πρέπει το καύσιμο να είναι καθαρό. Διαφορετικά, η ζημιά που προκαλείται, μπορεί έως και να εξαλείψει σχεδόν το όφελος!

Δυστυχώς, οι επιτήδειοι στη νοθεία καυσίμων, δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη ούτε την αγορά του υγραερίου κίνησης.

Το υγραέριο είναι προϊόν ενός τύπου χημικής ένωσης βουτανίου και προπανίου και μπορεί να νοθευτεί με τη μείωση της ποσότητας του πιο ακριβού προπανίου και την αύξηση αντίστοιχα του φθηνότερου -λόγω χαμηλότερου ΕΦΚ- βουτανίου. Η αναλογία των δύο συστατικών στο υγραέριο κίνησης είναι 70-30% βουτάνιο/προπάνιο και είναι ακριβότερο σε σχέση με το βιομηχανικό υγραέριο, όπου η αντίστοιχη αναλογία είναι 80-20%.

Όμως, το προπάνιο είναι αυτό βοηθά, λόγω μεγαλύτερης πτητικότητας, το μίγμα να γίνει αέριο ώστε να μπορεί να γίνει η καύση του.

Βλαβερό για τον κινητήρα και την… τσέπη μας το νοθευμένο LPG

Ως εκ τούτου, το βιομηχανικό υγραέριο δεν είναι κατάλληλο μείγμα για τη χρήση στα ΙΧ και επηρεάζει την απόδοση του κινητήρα λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε προπάνιο και ύπαρξης ουσιών επιβλαβών για την λειτουργία του. Έτσι, και απόδοση δεν υπάρχει και μεγαλύτερη κατανάλωση γίνεται.

Ταυτόχρονα, η συστηματική κατανάλωση νοθευμένου καυσίμου μπορεί να προκαλέσει βλάβες και στο όχημα, αφού οι «αρρυθμίες» λόγω έλλειψης της ατελούς καύσης, καταπονούν τον κινητήρα και το σύστημα τροφοδοσίας, ενώ μπορεί να επηρεάσουν και τη λειτουργία του εγκεφάλου, αφού με ένα μείγμα φτωχό σε ενέργεια δεν μπορεί να στείλει τις προβλεπόμενες εντολές.

Αρα, η οικονομική ζημιά από νοθευμένο υγραέριο κίνησης είναι διπλή, αφού αφΆ ενός ξοδεύουμε περισσότερα λόγω της μεγαλύτερης κατανάλωσης και αφΆ ετέρου κάποια στιγμή θα κληθούμε να πληρώσουμε τις βλάβες που προκλήθηκαν στο μηχανικό μέρος του οχήματος.

Μπορούμε να αντιληφθούμε ότι έχουμε εφοδιαστεί με νοθευμένο καύσιμο από τις μειωμένες επιδόσεις στο πάτημα του γκαζιού και την περιορισμένη αυτονομία.


Με το σύστημα μοριακής ιχνηθέτησης, η Coral Gas διασφαλίζει σε όλα τα στάδια της διανομής, ότι ο καταναλωτής εφοδιάζεται με καθαρό υγραέριο κίνησης

Με το σύστημα μοριακής ιχνηθέτησης, η Coral Gas διασφαλίζει σε όλα τα στάδια της διανομής, ότι ο καταναλωτής εφοδιάζεται με καθαρό υγραέριο κίνησης

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν

Επειδή όμως, «ασφαλές είναι το να προνοείς και να προλαµβάνεις. Το να προνοείς, δε, και να προλαµβάνεις είναι καλύτερο από το να θεραπεύεις» (Ιπποκράτης), μπορούμε να συνεχίσουμε να υπολογίζουμε το όφελος από το υγραέριο κίνησης και να μη φτάσουμε στο σημείο να υπολογίζουμε πόσο μας «κόστισε» το νοθευμένο.

Για τους λόγους αυτούς πρέπει να ανεφοδιάζουμε το αυτοκίνητό μας με υψηλής ποιότητας υγραέριο κίνησης και να εμπιστευόμαστε αξιόπιστα σήματα στο χώρο των καυσίμων.

Διασφαλίζει την ποιότητα και την ποσότητα με μοριακό ιχνηθέτη η Coral Gas

Ένα από αυτά, είναι της Coral Gas, εταιρεία η οποία έχει κάνει σημαντικά και πρωτοποριακά βήματα στον τομέα της ποιότητας του καυσίμου, εφαρμόζοντας το καινοτόμο στην Ευρώπη σύστημα μοριακής ιχνηθέτησης υγραερίου. Πρόκειται για ολοκληρωμένο σύστημα ποσοτικού και ποιοτικού ελέγχου, που διασφαλίζει την αυθεντικότητα του καυσίμου, σε όλα τα στάδια της διανομής, από την εταιρεία ως την αντλία του πρατηρίου.
Ο ιχνηθέτης τοποθετείται στο υγραέριο σε ελάχιστη ποσότητα, δεν μπορεί να αλλοιωθεί, ούτε αφαιρείται και μπορεί να ελεγχθεί επιτόπου με ειδικά συστήματα, δίνοντας πληροφορίες για το εάν το καύσιμο έχει νοθευτεί και πόσο.

Ειδικότερα, ο μοριακός ιχνηθέτης λειτουργεί ως εξής:

·         Εισάγεται στο υγραέριο σε απειροελάχιστη ποσότητα.

·         Μέσω εξειδικευμένου εξοπλισμού, καταμετρείται το ποσοστό του ανιχνεύοντας τυχόν μεταβολές και δίνοντας τη δυνατότητα για ταυτοποίηση του καυσίμου με εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια.

·         Χρησιμοποιείται χωρίς να μεταβάλει καμία από τις φυσικές ή χημικές ιδιότητες του υγραερίου.

Επιπλέον, οι κινητές μονάδες ελέγχου της Coral Gas ελέγχουν τις προδιαγραφές του υγραερίου κίνησης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη σύσταση του αερίου μείγματος που εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και τη μέγιστη απόδοση του κινητήρα μας για περισσότερα χιλιόμετρα.

Παράλληλα, η Coral Gas διασφαλίζει και την ποσότητα μέσω των περιοδικών ελέγχων, με τη χρήση πιστοποιημένου μετρητή μάζας, με τον οποίο είναι εξοπλισμένες οι κινητές μονάδες ελέγχου της. Πρόκειται για σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα, που μετράει ταυτόχρονα όλες τις μεταβλητές που επηρεάζουν την ποσότητα (μάζα, πυκνότητα, θερμοκρασία), πιστοποιώντας τη σωστή λειτουργία του διανομέα υγραερίου κίνησης στα πρατήρια.

Έτσι, χρησιμοποιώντας το υγραέριο κίνησης της Coral Gas, εξασφαλίζουμε:

·         μέγιστη οικονομία

·         κορυφαία απόδοση

·         καλύτερη προστασία κινητήρα

Κάθε Τετάρτη διπλά κερδισμένοι με προσφορές

Εκτός από την εγγυημένη αξιοπιστία του καυσίμου LPG σε ποιότητα και ποσότητα, ο ανεφοδιασμένος στην Coral Gas μάς εξασφαλίζει έξτρα κέρδος, κάθε Τετάρτη.

Ειδικότερα, κάθε Τετάρτη, στα συνεργαζόμενα πρατήρια Shell, βάζοντας υγραέριο κίνησης Coral Gas και χρησιμοποιώντας την κάρτα allSmart, κερδίζουμε -3 λεπτά/λίτρο από το πρώτο κιόλας λίτρο!
Επίσης, κάθε Τετάρτη, στα συνεργαζόμενα πρατήρια του δικτύου Avin, γεμίζουμε με υγραέριο κίνησης και κερδίζουμε διπλάσιους πόντους με χρήση της κάρτας Avin Κερδίζω

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)