Υγραεριοκίνηση: Οικονομία αλλά με ασφάλεια σε όλα τα στάδια
Υγραεριοκίνηση: Οικονομία αλλά με ασφάλεια σε όλα τα στάδια
  • Υγραεριοκίνηση: Οικονομία αλλά με ασφάλεια σε όλα τα στάδια
  • Υγραεριοκίνηση: Οικονομία αλλά με ασφάλεια σε όλα τα στάδια

Υγραεριοκίνηση: Οικονομία αλλά με ασφάλεια σε όλα τα στάδια

15932 Επισκέψεις στο άρθρο

- Τα υγραεριοκίνητα οχήματα είναι απόλυτα ασφαλή
- Οι παράγοντες που μειώνουν τους κινδύνους κατά τον ανεφοδιασμό
- Safety First η προτεραιότητα της Coral Gas για εργαζόμενους και πελάτες
- Πιστοποιήσεις, έλεγχοι και υψηλά πρότυπα ασφαλείας στα πρατήριά της

coral gas
MASTER DIRECT

Τα υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα είναι απόλυτα ασφαλή

Το υγραέριο κίνησης παραμένει το πιο οικονομικό εναλλακτικό καύσιμο, με την τιμή του σταθερά κάτω από το 1 ευρώ. Ταυτόχρονα, έχει αποδειχτεί ότι είναι και απόλυτα ασφαλές.
 
Στο παρελθόν, πολλοί φόβοι είχαν εκφραστεί για το εάν η υγραεριοκίνηση είναι ή όχι ασφαλής. Ωστόσο, μετά από τουλάχιστον τρεις δεκαετίες χρήσης του υγραερίου ως καυσίμου στη χώρα μας και τη λειτουργία χιλιάδων υγραεριοκίνητων οχημάτων στην Ελλάδα και εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο, έχει πλέον περάσει στη συνείδηση των οδηγών ότι αποτελεί μια απολύτως ασφαλής επιλογή για οικονομική μετακίνηση.
 
Κι αυτό καθώς η αξιοπιστία των εργοστασιακά υγραεριοκίνητων αυτοκινήτων είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ εξίσου ασφαλή είναι και τα οχήματα που μετατρέπονται σε υγραεριοκίνητα, εφόσον η μετατροπή γίνεται από εξουσιοδοτημένα συνεργεία, συνοδεύεται από κιτ μετατροπής και γίνεται χρήση εξαρτημάτων δοκιμασμένων σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και εφοδιασμένων με πιστοποιητικά καταλληλότητας. Φυσικά, οι κάτοχοι αυτοκινήτων που έχουν μετατραπεί σε υγραεριοκίνητα οφείλουν να είναι συνεπείς στη συντήρηση και τον έλεγχο του κιτ υγραερίου.

Οι παράγοντες που μειώνουν τους κινδύνους κατά τον ανεφοδιασμό

Ασφαλής, ωστόσο, πρέπει να είναι και η διαδικασία του ανεφοδιασμού των οχημάτων στα πρατήρια υγραερίου.  
 
Η αύξηση της χρήσης του υγραερίου κίνησης οδήγησε στην ανάπτυξη του δικτύου πρατηρίων LPG πανελλαδικά, το οποίο απαρτίζεται από μικτά πρατήρια υγραερίου, αρκετά εκ των οποίων φέρουν τα σήματα γνωστών εταιριών υγραερίου. Σημαντικός είναι και ο αριθμός των ανεξάρτητων πρατήριων (ΑΠ). Όλα ωστόσο, οφείλουν να τηρούν κανόνες ασφαλείας, διαφορετικά μπορεί να συμβεί κάποιο ατύχημα. Έχουν αναφερθεί ορισμένα περιστατικά διαρροής υγραερίου, είτε κατά τον εφοδιασμό του πρατήριου είτε κατά την λειτουργία του αλλά αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από τα αυτόματα συστήματα ασφαλείας της εγκατάστασης του υγραερίου. Σε ελάχιστες περιπτώσεις χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την επιτυχή αντιμετώπιση των περιστατικών. Σημαντικότερο είναι, ωστόσο, να προλαμβάνονται οι κίνδυνοι.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Safety First η προτεραιότητα της Coral Gas για εργαζόμενους και πελάτες

Για την Coral Gas η ασφάλεια εργαζομένων και πελατών κατά την λειτουργία των πρατηρίων και τον ανεφοδιασμό των οχημάτων με υγραέριο κίνησης, αποτελεί πρωτεύουσα προτεραιότητα. Γι αυτό, οι προδιαγραφές ασφάλειας λειτουργίας στα πρατήριά της είναι πολύ αυστηρές. 

Έχοντας ως βασική φιλοσοφία ''SAFETY FIRST'', η εταιρεία εφαρμόζει ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και ασφαλούς λειτουργίας  των εγκαταστάσεων των πρατηρίων, ενώ βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση νέων και εξέλιξη των υφιστάμενων προδιαγραφών ασφάλειας.

Πιστοποιήσεις, έλεγχοι και υψηλά πρότυπα ασφαλείας στα πρατήριά της

Πάνω σε αυτή την φιλοσοφία, η εταιρεία διενεργεί τακτικά προληπτικούς ελέγχους στον εξοπλισμό και τα εξαρτήματα της εγκατάστασης και των αντλιών υγραερίου των πρατηρίων του δικτύου της. Οι εγκαταστάσεις της είναι πιστοποιημένες ως προς την ασφάλεια, ενώ συστηματικά διενεργεί τις απαραίτητες επαναπιστοποιήσεις στον εξοπλισμό, όπως αυτές προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία. Παράλληλα, η εταιρεία αναζητεί διαρκώς νέους τρόπους και τεχνικές δικλίδες ασφαλείας για να μηδενίσει την πιθανότητα οποιουδήποτε ατυχήματος. Όλα τα παραπάνω, συντελούν στην ασφάλεια των εργαζομένων στα πρατήρια και στον ασφαλή ανεφοδιασμό και εξυπηρέτηση των πελατών τους.  
 
Προσεκτικοί πρέπει να είναι και οι πελάτες, οι οποίοι οφείλουν να εφαρμόζουν τις οδηγίες των εργαζομένων και τους κανόνες ασφαλείας που αναλυτικά βρίσκονται σε ευδιάκριτα σημεία στα πρατήρια της Coral Gas.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)