Πώς και πού θα ξέρεις τι υγραέριο βάζεις και με επιπλέον όφελος!
Πώς και πού θα ξέρεις τι υγραέριο βάζεις και με επιπλέον όφελος!
  • Πώς και πού θα ξέρεις τι υγραέριο βάζεις και με επιπλέον όφελος!
  • Πώς και πού θα ξέρεις τι υγραέριο βάζεις και με επιπλέον όφελος!

Πώς και πού θα ξέρεις τι υγραέριο βάζεις και με επιπλέον όφελος!

14953 Επισκέψεις στο άρθρο

- Το υγραέριο που μπαίνει στα αυτοκίνητα συχνά είναι νοθευμένο (δηλαδή βιομηχανικό)
- Tο βιομηχανικό υγραέριο δεν κάνει για τον κινητήρα του αυτοκινήτου, τον καταστρέφει
- Tα ανώνυμα πρατήρια δεν ελέγχονται επαρκώς, ούτε έχουν διαδικασίες εγγύησης της ποιότητας καυσίμων τους
- Στην Coral Gas μπορείς να έχεις επιπλέον όφελος στην τσέπη με προσφορά κάθε Τετάρτη.

coral gas
MASTER DIRECT

Το υγραέριο που μπαίνει στα αυτοκίνητα συχνά είναι νοθευμένο (δηλαδή βιομηχανικό)

Το υγραέριο κίνησης παραμένει το πιο οικονομικό καύσιμο. Όταν όλες οι υπόλοιπες επιλογές (βενζίνη, πετρέλαιο), είναι κοντά στο 1,80 ευρώ το λίτρο, το υγραέριο παραμένει σταθερά πολύ πιο κάτω από το 1 ευρώ το λίτρο. Για αυτόν τον λόγο πολλοί επιλέγουν να μετατρέψουν το όχημά τους σε LPG, καθώς με την πάροδο του χρόνου μπορούν να μειώσουν τα έξοδα μετακίνησης στο μισό. Παράλληλα, το υγραέριο είναι από τις πιο καθαρές καύσιμες ύλες, με μικρότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον σε σχέση με άλλα ορυκτά καύσιμα.
 
Δυστυχώς όμως στην χώρα μας το υγραέριο κίνησης κρύβει ορισμένες παγίδες, οι οποίες συνδέονται άμεσα με την επιλογή του πρατηρίου. Το δίκτυο πρατηρίων LPG στην Ελλάδα είναι αρκετά αναπτυγμένο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά επώνυμα, αλλά και ανώνυμα, «no name» πρατήρια. Συνήθως σε αυτά τα πρατήρια βρίσκονται επιτήδειοι οι οποίοι προμηθεύονται βιομηχανικό υγραέριο χαμηλότερου φορολογικού συντελεστή και το πωλούν σαν LPG, εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη των κρατικών ελέγχων. Τα νούμερα δεν λένε ψέματα: περίπου το 20% του LPG που πωλείται στην Ελλάδα είναι παράνομο, βιομηχανικό υγραέριο, χαμηλότερου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
 

Tο βιομηχανικό υγραέριο δεν κάνει για τον κινητήρα του αυτοκινήτου, τον καταστρέφει

Το βιομηχανικό υγραέριο δεν βλάπτει μόνο τον κλάδο και τις υγιείς επιχειρήσεις του, αλλά και τον κινητήρα. Οι υψηλές θειούχες ενώσεις, αλλά και η χαμηλότερη περιεκτικότητα σε προπάνιο αυξάνουν τις εκπομπές ρύπων, μειώνουν την απόδοση του κινητήρα και σταδιακά τον καταστρέφουν.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Tα ανώνυμα πρατήρια δεν ελέγχονται επαρκώς, ούτε έχουν διαδικασίες εγγύησης της ποιότητας καυσίμων τους.

Σε αντίθεση με τα ανώνυμα πρατήρια, η Coral Gas διενεργεί ελέγχους ποσότητας-ποιότητας, για να διασφαλίσει την ποιότητα και την ποσότητα σε κάθε γέμισμα. Η Coral Gas είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο του υγραερίου κίνησης και μπορεί να διασφαλίσει την ποσότητα και την ποιότητα του υγραερίου κίνησης που μπαίνει σε κάθε όχημα με την χρήση του μοριακού ιχνηθέτη.
 
Ο μοριακός ιχνηθέτης είναι μια καινοτομία στον έλεγχο του υγραερίου κίνησης και δημιουργήθηκε μετά την αποκλειστική συνεργασία της Coral Gas με την Authentix (USA).
 
Για να γνωρίζετε και πώς λειτουργεί, ο μοριακός ιχνηθέτης:
1. Εισάγεται στο υγραέριο (πριν φθάσει στο πρατήριο) σε απειροελάχιστη ποσότητα.
2. Κατά τον έλεγχο, μέσω εξειδικευμένου εξοπλισμού, καταμετρείται το ποσοστό του, στο καύσιμο, ανιχνεύοντας τυχόν μεταβολές και δίνοντας τη δυνατότητα για ταυτοποίηση του καυσίμου με εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια.
 
Οι έλεγχοι διενεργούνται από την Coral Gas, μέσω των ειδικώνκινητών μονάδων Ποιοτικού & Ποσοτικού Ελέγχου Πρατηρίων. Αυτές βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα και διαθέτουν πιστοποίηση σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητας ISO 9001 (η πιστοποίηση αυτή φέρει την υπογραφή του ανεξάρτητου, διεθνώς αναγνωρισμένου, φορέα πιστοποιήσεων ποιότητας BUREAU VERITAS).
 
Αυτές οι μονάδες κάνουν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα πρατήρια με το σήμα Coral Gas. Χρησιμοποιώντας πιστοποιημένο μετρητή μάζας, μπορούν να μετρήσουν ταυτόχρονα όλες τις μεταβλητές που επηρεάζουν την ποσότητα (μάζα, πυκνότητα, θερμοκρασία). Με αυτόν τον τρόπο πιστοποιείται η σωστή λειτουργία του διανομέα υγραερίου κίνησης στα πρατήρια. 
 
Κάθε ανεφοδιασμός στην Coral Gas είναι πιστοποιημένος και ο ιδιοκτήτης υγραεριοκίνητου μπορεί να απολαύσει κορυφαίες επιδόσεις και προστασία του κινητήρα του, εξοικονομώντας χρήματα!

Στην Coral Gas μπορείς να έχεις επιπλέον όφελος στην τσέπη με προσφορά κάθε Τετάρτη.

Κάθε Τετάρτη, η Coral Gas έχει ειδική προσφορά στο υγραέριο κίνησης. Εάν επιλέξεις να γεμίσεις σε πρατήρια με το σήμα Coral Gas και κάνεις χρήση της κάρτας allSmart κερδίζεις έκπτωση 3 λεπτά σε κάθε λίτρο που βάζεις! Μπορείς να είσαι επομένως διπλά κερδισμένος, γεμίζοντας με υγραέριο καλής ποιότητας σε οικονομικότερη τιμή, με την εγγύηση της Coral Gas!

Η προσφορά ισχύει κάθε Τετάρτη και με την χρήση της κάρτας allSmart σε επιλεγμένα πρατήρια SHELL.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)