Πέντε λόγοι να μην αμελείς τα service λαδιών του αυτοκίνητου σου! Κράτα τον κινητήρα σου υγιή και αποδοτικό.

Πέντε λόγοι να μην αμελείς τα service λαδιών του αυτοκίνητου σου! Κράτα τον κινητήρα σου υγιή και αποδοτικό.

Γιατί πρέπει να αλλάζω λάδια αυτοκινήτου, εγκαίρως

5947 Επισκέψεις στο άρθρο

Service λαδιών αυτοκινήτου. Απαραίτητο για τον κινητήρα άλλα και την τσέπη μας. Προστατεύει και βελτιώνει τις επιδόσεις του αυτοκίνητου και μας σώζει αρκετά χρήματα. Για να δούμε ακριβώς πόσο σημαντικό είναι να αλλάζω λάδια εγκαίρως και 3 Premium προτάσεις Λιπαντικών από G-Energy, Cyclon & Gandoil.

ΑΦΟΙ ΣΙΩΤΟΥΛΗ - Ν. ΜΠΟΥΝΤΙΝΑΣ Ο.Ε. - BOSCH CAR SERVICE SIOTOULIS-BOUNTINAS
ΧΑΛΚΙΔΗΣ Β. ΘΕΟΔΩΡΟΣ - BOSCH CAR SERVICE

Λιπαντικά : 5 λόγοι – πολλά οφέλη για να μην αναβάλεις την έγκαιρη αλλαγή τους

-Πιο υγιής και βιώσιμος κινητήρας (σε πάει μακρυά)         
-Μείωση κατανάλωσης  καυσίμου (και ρύπων)         
-Βελτίωση των επιδόσεων      

Η αλλαγή λαδιών είναι ένα από τα πιο σημαντικά service του αυτοκινήτου. Η έγκαιρη αλλαγή των λαδιών βελτιώνει την απόδοση του οχήματος και είναι ύψιστης σημασίας για την καλή λειτουργία και τον μεγαλύτερο κύκλο ζωής του κινητήρα σας.

Μάλιστα, τυχόν καθυστέρηση στο να ακολουθούμε τον κύκλο service λαδιών του αυτοκινήτου μας, μπορεί να αποβεί  μοιραία μιας και το καταπονημένο και βρώμικο λάδι μπορεί να φέρει μεγάλες βλάβες στον κινητήρα.

 Εκτός από την διαρκή ζημιά στα επιμέρους μέρη και τη συνολική υγεία του κινητήρα, το παλιό βρώμικο λάδι μειώνει την συνολική ιπποδύναμη του αυτοκίνητου και ταυτόχρονα αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου.

Έτσι, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ακολουθούμε τα προγραμματισμένα service που προτείνει ο κατασκευαστής καθώς και να προσέχουμε και οι ίδιοι για τυχόν περίεργες συμπεριφορές και αλλαγές στον κινητήρα μας. Πολλές φορές οι εξωτερικές συνθήκες ή το προσωπικό στυλ οδήγησης φέρνουν διαφοροποιήσεις στα χιλιομετρικά ή χρονικά όρια των service, με αποτέλεσμα ένα όχημα να χρειάζεται πιο συχνή αλλαγή λαδιού.

Από την άλλη, προχωρώντας τακτικά στα service λαδιών και μεριμνώντας για την καλή υγεία του αυτοκινήτου μου, εξασφαλίζω πως το όχημα μου θα είναι λειτουργικό σε όλες τις ουσιώδεις παραμέτρους του.

Από βιωσιμότητα του κινητήρα μέχρι κατανάλωση και ιπποδύναμη, το αυτοκίνητο μπορεί να αποκτήσει πολλές βελτιώσεις αν είμαι τακτικός με τα service λαδιών μου.


 1.Καθαρός κινητήρας
Ακολουθώντας τακτικά τα service των κατασκευαστών και προχωρώντας σε αλλαγές λαδιών στις προγραμματισμένες ημερομηνίες, εξασφαλίζετε την καλή υγεία του κινητήρα σας. Και αυτό, γιατί φροντίζετε πως τα βρώμικα και καταπονημένα λάδια δεν περνούν στο εσωτερικό του με αποτέλεσμα διάφορες ζημιές.

Όταν ο κινητήρας ενεργοποιείται και το βρώμικο λάδι περνάει στο εσωτερικό του, σκόνη και διαφορά άλλα μικρά σωματίδια εισέρχονται και αυτά μέσα στον κινητήρα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα παχύρευστο στρώμα βρωμιάς που κάθεται πάνω στα εξαρτήματα και εμποδίζει την καλή λίπανση.

Η τακτική αλλαγή λαδιών καθώς και η αλλαγή των φίλτρων, εξασφαλίζει πως ο κινητήρας σας θα είναι καθαρός και θα αποδίδει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.



 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

2. Μεγαλύτερος κύκλος ζωής

Το λάδι είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για το αυτοκίνητο σου, καθώς λιπαίνει και προστατεύει τον κινητήρα σου και όλα τα σημαντικά μέρη του από τη ζημιά και τις διάφορες βλάβες.

Η τακτική αλλαγή λαδιών και φίλτρων εξασφαλίζει πως ο κινητήρας θα προστατεύεται διαρκώς, αυξάνοντας τη συνολική βιωσιμότητα.

 

3. Προστασία των επιμέρους εξαρτημάτων

Ο κινητήρας αποτελείται από πολλά, εξτρά μέρη και η έγκαιρη αλλαγή λαδιών εξασφαλίζει την καλή προστασία του κινητήρα άλλα και όλων των επιμέρους εξαρτημάτων.

Τα κινητήρια σύνολα των αυτοκινήτων αποτελούνται από ορισμένα σημαντικά μέρη όπως ο στρόφαλος και οι μπιέλες. Οι μπιέλες ελέγχουν τα έμβολα μέσα στους κυλίνδρους του κινητήρα σας. Υπάρχει ακόμα ένα μέρος που λέγεται εκκεντροφόρος, ο οποίος βοηθά στο άνοιγμα και στο κλείσιμο των βαλβίδων εξαγωγής του οχήματος.

Το καθαρό και ανανεωμένο λάδι εξασφαλίζει πως θα κράτα όλα αυτά τα μέρη υγιή και λειτουργικά.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ

  • DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

    DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

    DAMSEL και MASTER OIL είναι 2 επώνυμα Brands λιπαντικών οχημάτων με ευρεία γκάμα για επιβατικά και ελαφρά φορτηγά, βαρέα οχήματα, μηχανήματα έργου και καΐκια. Αποτελούν δημιούργημα της ελληνικής επιχείρησης ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ και διανέμονται παγκοσμίως. Διαθέτουν τις αδειοδοτήσεις API και ACEA.
     2321065210 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • FLOR OIL

    FLOR OIL

    FLOR OILΜεγάλη γκάμα λιπαντικών και ορυκτών προϊόντων, καλύπτουν όλες τις ανάγκες! Προτεραιότητα η προσφορά λιπαντικών εξαιρετικής ποιότητας που προστατεύουν κάθε μηχάνημα. 53 χρόνια συνεχούς έρευνας και επαναλαμβανόμενων ελέγχων σε κάθε προϊόν.
     2310684070 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

    ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

    TOPSYSTEM Services – ΤΟΨΗΣ Α.Ε.: Εμπορεία δεκάδων προϊόντων λιπαντικών για κάθε τύπο μηχανήματος. Διακινούνται προϊόντα  WEG lubricants, λιπαντικά RHEINOL της Γερμανικής εταιρείας SWD RHEINOL.

     2382021195 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • DYNAMIC KOTE

    DYNAMIC KOTE

    Η εταιρία Dynamic Kote ιδρύθηκε το 2012, με έδρα την Αθήνα και εξειδικεύεται στην παραγωγή και διάθεση λιπαντικών για οχήματα και μηχανήματα για τους κλάδους της βιομηχανίας και της ναυτιλίας.
     2130339110 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

    Τα λιπαντικά Lukoil είναι από τα λίγα λιπαντικά που διαθέτουν εγκεκριμένες πιστοποιήσεις των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών. Είναι λιπαντικά πρωτογενή με την πρώτη ύλη τους να προέρχεται από τη Ρωσία.
     2109569972 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • TRADE WIND

    TRADE WIND

    Η Trade Wind, κοντά σας από το 1976, δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο λιπαντικών και χημικών με σκοπό την απόλυτη προστασία, επισκευή και συντήρηση του κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Το ηλεκτρονικό της κατάστημα καλύπτει πελάτες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό
     2104111569 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΛΑΔΑΔΙΚΟ

    ΛΑΔΑΔΙΚΟ

    Στο κατάστημά τους μπορείτε να βρείτε όλα τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, μπαταρίες αυτοκινήτων, λιπαντικά αυτοκινήτων και αξεσουάρ αυτοκινήτων στις καλύτερες τιμές της αγοράς! Με ένα κλικ στο e-shop τους, ή με μια επίσκεψη στο κατάστημα τους στα Ανω Πατήσια.
     2111136100 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

    ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

    Λιπαντικά Meganol!  Γνωστά για την εξαιρετική τους ποιότητα και την εκπληκτική απόδοση. Παρασκευάζονται με το πιστοποιημένο σύστημα ποιότητας DQS ISO 9001:2015. Υπερπληρούν τις προδιαγραφές των κατασκευαστών.
     2641400805 - 31370 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Η εταιρέια του κου. Κολοβέντσου Αθανάσιου μετρά σχεδόν 70 χρόνια εμπειρίας στην εμπορεία ανταλλακτικών αυτοκινήτου. Στο κατάστημα του στην Ελευσίνα θα βρείτε λάδια, λιπαντικά, πρόσθετα βενζίνης και υγρά ψυγείου αυτοκινήτων & φορτηγών Yacco αλλά και διάφορα εξαρτήματα. 
     2105547828 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

    ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

    Στα καταστήματα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Η γκάμα της αποτελείται από καινούρια ανταλλακτικά, γνήσια και ιμιτασιόν Α ποιότητας και αξεσουάρ για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων και κάθε είδους όλων των μοντέλων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.
     2105440055 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ