Λιπαντικά αυτοκινήτου: Απαραίτητος σύμμαχος του κινητήρα σου. Απαντάμε στις βασικές σου ερωτήσεις και παρουσιάζουμε δυο κορυφαία λιπαντικά από Castrol.

Λιπαντικά αυτοκινήτου: Απαραίτητος σύμμαχος του κινητήρα σου. Απαντάμε στις βασικές σου ερωτήσεις και παρουσιάζουμε δυο κορυφαία λιπαντικά από Castrol.

Value for performance λιπαντικά αυτοκινήτου!

2909 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα τεχνολογικά προηγμένα λιπαντικά αυτοκινήτου μειώνουν την τριβή ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν την απόδοση. Μία βελτίωση πολύ σημαντική στους σημερινούς προηγμένους κινητήρες των αυτοκινήτων, όπου οι θερμοκρασίες και οι πιέσεις είναι υψηλότερες από ποτέ.

ILEP
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αλλάζεις λάδια κατ επιλογή σου ή στα …αλλάζουν εν λευκώ;


- Λιπαντικά: Μειώνουν τις τριβές και προστατεύουν την φθορά
- Castrol EDGE με Fluid TITANIUM Technology: Μείωση των τριβών κατά 20%
- Castrol Magnatec, προστασία του κινητήρα σε συνθήκες συμφόρησης

Ας δούμε 6 από τις πιο συνήθεις ερωτήσεις ενός κατόχου αυτοκινήτου σχετικές με τα λιπαντικά του οχήματος του και 2  value for performance λιπαντικά της Castrol  που επιλέγονται από μεγάλο μέρος των διαβασμένων επαγγελματιών του κλάδου καλής συντήρησης αυτοκινήτου (συνεργεία).

Τα λιπαντικά για τους κινητήρες αυτοκινήτων επιτελούν 2 βασικές λειτουργίες.  Πρώτα από όλα λιπαίνουν, δηλαδή μειώνουν τις τριβές ανάμεσα στα κινούμενα μέρη του κινητήρα. Το λάδι δημιουργεί ένα φιλμ το οποίο εισχωρεί ανάμεσα στις δυο επιφάνειες, επιτρέποντας τους παράλληλα την κίνηση, χωρίς όμως να έρχονται σε επαφή.

Η δεύτερη βασική λειτουργία που εξυπηρετεί το λιπαντικό, είναι η απαγωγή θερμότητας από τα τοιχώματα του κινητήρα. Λειτουργεί για παράδειγμα σαν τον αέρα που φυσάμε πάνω σε καυτό φαγητό για να κρυώσει. Το λάδι που ρέει εντός του κινητήρα πρέπει να είναι σε τέτοια κατάσταση που η σύνθεση του να μπορεί να αντέχει τις θερμοκρασίες λειτουργίας.

Ο κύκλος ζέστη-κρύο, σιγά-σιγά διασπά τα συστατικά του λαδιού που το κάνουν να διατηρεί τα χαρακτηριστικά του, ενώ η κατάσταση χειροτερεύει από τις προσμίξεις από το θάλαμο καύσης, τον οποίο το λάδι καθαρίζει σε κάθε ανέβασμα του πιστονιού. Έτσι καθώς τα χιλιόμετρα μαζεύονται, το λάδι μαυρίζει και σταδιακά χάνει τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του με αποτέλεσμα να χρειάζεται αντικατάσταση.

Με άλλα λόγια, η διάρκεια ζωής του κάθε λιπαντικού είναι ορισμένη και ορίζεται από τον κατασκευαστή του και στη συνέχεια από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου, ο οποίος γνωρίζει τις αντοχές και τις καταπονήσεις που δέχεται το μηχανικό σύνολο.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Castrol EDGE με Fluid TITANIUM Technology: Μειώνει την τριβή & αυξάνει την απόδοση

To Castrol Edge χρησιμοποίει τεχνολογία τιτανίου που του επιτρέπει να μειώνει την τριβή και να βελτιώνει την συνολική απόδοση του κινητήρα έως 20%!

To Castrol Edge χρησιμοποίει τεχνολογία τιτανίου που του επιτρέπει να μειώνει την τριβή και να βελτιώνει την συνολική απόδοση του κινητήρα έως 20%!

    Ακολουθώντας την νέα τάση της αυτοκίνησης, στην οποία οι νέοι κινητήρες είναι πιο μικροί και ταυτόχρονα πιο αποδοτικοί,οι κατασκευαστές λιπαντικών έπρεπε να σκεφτούν έναν τρόπο να προσαρμόσουν το προϊόν τους  στα νέα ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά της οδήγησης και των νέων τρόπων λειτουργίας των κινητήρων .
     
    Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία των μηχανικών της εταιρείας γύρω από το τιτάνιο και εξοπλίζοντας το λιπαντικό  με την τεχνολογία Fluid TITANIUM, η Castrol καταφέρνει να λανσάρει ένα προϊόν που κράτα συνεχώς τις αποδόσεις του κινητήρα  σε υψηλά επίπεδα ενώ ταυτόχρονα μειώνει την τριβή που δημιουργείται κατά την διάρκεια των διαρκών περιστρόφων του.
     
     Χάρη στην τεχνολογία τιτανίου, το Castrol Edge μπορεί μεταβάλλει φυσικά τη δομή του υπό πίεση για να κρατά τα μεταλλικά μέρη σε απόσταση μεταξύ τους και οταν η πίεση υποχωρεί,  να επανέρχεται και πάλι στην κατάσταση ελεύθερης ροής.
     
    Η μείωση της τριβής πετυχαίνει την βελτίωση της αποδόσης του κινητήρα με αποτελέσμα το Castrol Edge να πετυχαίνει έως και 20% αυξημένη απόδοση έναντι ενός συμβατικού λιπαντικού χωρίς τεχνολογία τιτανίου.
     
     
     

    Castrol Magnatec: Ιδανικό λιπαντικό για κινητήρες που κάνουν πολλά χιλιόμετρα πόλης

    Η τεχνολογία DUALOCK, που συνθέτει το λιπαντικό της Castrol, προστατεύει από την φθορά του κινητήρα κατά την οδήγηση σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης.

    Η τεχνολογία DUALOCK, που συνθέτει το λιπαντικό της Castrol, προστατεύει από την φθορά του κινητήρα κατά την οδήγηση σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης.

      Η Castrol προσφέρει ακόμα μια κορυφαία πρόταση λιπαντικού αυτοκίνητου, αυτή τη φόρα για πιο ειδικές συνθήκες καταπόνησης των κινητήρων όπως σε οδήγηση εντός πόλης με πολλά φανάρια και συχνή κυκλοφοριακή συμφόρηση.
       
       Οι κινητήρες των οχημάτων που κινούνται εντός αστικού δικτύου πρέπει να προσαρμόσουν στις συνθήκες συνεχής επιβράδυνσης, αδράνειας και επιτάχυνσης του ξεκινά-σταματά εντός της πόλης. Ένας  μέσος οδηγός μπορεί να σταματήσει και να ξεκινήσει τον κινητήρα έως και 18.000 φορές το χρόνο και να περάσει έως και το 33% του χρόνου οδήγησης στην πόλη σε αδράνεια!
       
      Η οδήγηση σε αυτές τις συνθήκες φθείρει τον κινητήρα και γεννά διαφορετικές προκλήσεις,ωστόσο η Castrol μας δίνει και εδώ μία καλή πρόταση.  Το ιδιαίτερα δημοφιλές Castrol Magnatec( με πωλήσεις πάνω από 1 δισεκατομμύριο λίτρα σε όλον τον κόσμο)  χρησιμοποιεί την αναπτυγμένη της τεχνολογία DUALOCK που ανεβάζει επίπεδο τη μοριακή έλξη του λιπαντικού, ώστε να του επιτρέπει να κινείται σε συνθήκες κίνησης με την ελαχίστη δυνατή φθορά.
       
      Η νέα πρωτοποριακή τεχνολογία συνδυάζει ένα νέο μόριο με τα αρχικά έξυπνα μόρια, τα οποία προσκολλούνται στα εξαρτήματα του κινητήρα που κινδυνεύουν περισσότερο από τη συσσωρευμένη φθορά τόσο κατά την λειτουργία όσο και κατά την προθέρμανση του κινητήρα. Συγκεκριμένα, κλειδώνουν μεταξύ τους δημιουργώντας ένα τοίχος προστασίας ανάμεσα στην φθορά και τα κρίσιμα εξαρτήματα, εξασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη βιωσιμότητα και διάρκεια ζωής των απειλούμενων μερών.
       

      Κοινοποίησέ το »
      Σχολίασέ το »

      προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ

      • DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

        DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

        DAMSEL και MASTER OIL είναι 2 επώνυμα Brands λιπαντικών οχημάτων με ευρεία γκάμα για επιβατικά και ελαφρά φορτηγά, βαρέα οχήματα, μηχανήματα έργου και καΐκια. Αποτελούν δημιούργημα της ελληνικής επιχείρησης ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ και διανέμονται παγκοσμίως. Διαθέτουν τις αδειοδοτήσεις API και ACEA.
         2321065210 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
      • FLOR OIL

        FLOR OIL

        FLOR OILΜεγάλη γκάμα λιπαντικών και ορυκτών προϊόντων, καλύπτουν όλες τις ανάγκες! Προτεραιότητα η προσφορά λιπαντικών εξαιρετικής ποιότητας που προστατεύουν κάθε μηχάνημα. 53 χρόνια συνεχούς έρευνας και επαναλαμβανόμενων ελέγχων σε κάθε προϊόν.
         2310684070 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
      • ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

        ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

        TOPSYSTEM Services – ΤΟΨΗΣ Α.Ε.: Εμπορεία δεκάδων προϊόντων λιπαντικών για κάθε τύπο μηχανήματος. Διακινούνται προϊόντα  WEG lubricants, λιπαντικά RHEINOL της Γερμανικής εταιρείας SWD RHEINOL.

         2382021195 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
      • DYNAMIC KOTE

        DYNAMIC KOTE

        Η εταιρία Dynamic Kote ιδρύθηκε το 2012, με έδρα την Αθήνα και εξειδικεύεται στην παραγωγή και διάθεση λιπαντικών για οχήματα και μηχανήματα για τους κλάδους της βιομηχανίας και της ναυτιλίας.
         2130339110 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
      • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

        ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

        Τα λιπαντικά Lukoil είναι από τα λίγα λιπαντικά που διαθέτουν εγκεκριμένες πιστοποιήσεις των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών. Είναι λιπαντικά πρωτογενή με την πρώτη ύλη τους να προέρχεται από τη Ρωσία.
         2109569972 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
      • TRADE WIND

        TRADE WIND

        Η Trade Wind, κοντά σας από το 1976, δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο λιπαντικών και χημικών με σκοπό την απόλυτη προστασία, επισκευή και συντήρηση του κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Το ηλεκτρονικό της κατάστημα καλύπτει πελάτες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό
         2104111569 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
      • ΛΑΔΑΔΙΚΟ

        ΛΑΔΑΔΙΚΟ

        Στο κατάστημά τους μπορείτε να βρείτε όλα τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, μπαταρίες αυτοκινήτων, λιπαντικά αυτοκινήτων και αξεσουάρ αυτοκινήτων στις καλύτερες τιμές της αγοράς! Με ένα κλικ στο e-shop τους, ή με μια επίσκεψη στο κατάστημα τους στα Ανω Πατήσια.
         2111136100 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
      • ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

        ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

        Λιπαντικά Meganol!  Γνωστά για την εξαιρετική τους ποιότητα και την εκπληκτική απόδοση. Παρασκευάζονται με το πιστοποιημένο σύστημα ποιότητας DQS ISO 9001:2015. Υπερπληρούν τις προδιαγραφές των κατασκευαστών.
         2641400805 - 31370 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
      • ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

        ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

        Η εταιρέια του κου. Κολοβέντσου Αθανάσιου μετρά σχεδόν 70 χρόνια εμπειρίας στην εμπορεία ανταλλακτικών αυτοκινήτου. Στο κατάστημα του στην Ελευσίνα θα βρείτε λάδια, λιπαντικά, πρόσθετα βενζίνης και υγρά ψυγείου αυτοκινήτων & φορτηγών Yacco αλλά και διάφορα εξαρτήματα. 
         2105547828 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
      • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

        ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

        Στα καταστήματα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Η γκάμα της αποτελείται από καινούρια ανταλλακτικά, γνήσια και ιμιτασιόν Α ποιότητας και αξεσουάρ για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων και κάθε είδους όλων των μοντέλων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.
         2105440055 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ