Ο απόλυτος οδηγός για να πλύνεις το αυτοκίνητό σου!

4423 Επισκέψεις στο άρθρο

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έπλυνες το αυτοκίνητο; Μήπως αντί για πλύσιμο, πρέπει να περάσεις σε μία πιο λεπτομερή περιποίηση για να το κάνεις να γυαλίζει από καθαριότητα μόνος σου εύκολα και ξεκούραστα; O απόλυτος οδηγός για το τέλειο "car detailing" είναι εδώ!

ΑΦΟΙ ΣΙΩΤΟΥΛΗ - Ν. ΜΠΟΥΝΤΙΝΑΣ Ο.Ε. - BOSCH CAR SERVICE SIOTOULIS-BOUNTINAS
ΧΑΛΚΙΔΗΣ Β. ΘΕΟΔΩΡΟΣ - BOSCH CAR SERVICE
Τι εννοούμε λέγοντας «λεπτομερή περιποίηση αυτοκινήτου»; 
Η αλήθεια είναι ότι η λεπτομερή περιποίηση αυτοκινήτου, είναι πολλά περισσότερα από ένα πλύσιμο. Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό ακούγοντας για λεπτομερή περιποίηση, ίσως είναι ότι θα χρειαστεί να πας σε κάποιο πλυντήριο αυτοκινήτων. Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι, εφόσον αν προμηθευτείς τα κατάλληλα προϊόντα μπορείς να κάνεις το αυτοκίνητο να «γυαλίζει» και στο σπίτι εντελώς μόνος σου!

Η λεπτομερής περιποίηση λοιπόν, ξεκινάει με ένα καλό πλύσιμο του αυτοκινήτου και συνεχίζει με έναν πιο «βαθύ καθαρισμό» του εσωτερικά αλλά και εξωτερικά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ακόμα και την αφαίρεση τμημάτων από το αυτοκίνητο και τον καθαρισμό τους εν συνεχεία. 

Βρες ΕΔΩ προϊόντα που θα σε βοηθήσουν στην λεπτομερή περιποίηση του αυτοκινήτου. Ας δούμε τώρα βήμα βήμα τις σωστές κινήσεις για ένα άψογο αποτέλεσμα:

Λεπτομερή περιποίηση αυτοκινήτου εσωτερικά 

Βήμα 1ο 
O απόλυτος οδηγός ξεκινάει με το ξεκαθάρισμα των πραγμάτων που υπάρχουν εσωτερικά! Ξεκίνησε, αφαιρώντας από το εσωτερικό του αυτοκινήτου ό,τι άχρηστο υπάρχει. Κέρματα, μπουκαλάκια από νερό, αποδείξεις ή οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να το αφαιρέσεις. 
Τι θα χρειαστείς; Μια σακούλα σκουπιδιών και προαιρετικά γάντια μιας χρήσης για τα  χέρια σου. 

Βήμα 2ο 
Αφαίρεσε όλα τα πατάκια από το αυτοκίνητο και καθάρισέ τα ξεχωριστά. 
Τι θα χρειαστείς; Μια ηλεκτρική σκούπα για αυτή τη περίπτωση είναι ό,τι πρέπει. Ωστόσο, για την λεπτομερή περιποίηση τους θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις και ειδικά καθαριστικά προϊόντα για πατάκια αυτοκινήτων. 

Δες ΕΔΩ καθαριστικά για πατάκια αυτοκινήτου. Βρες το Simoniz καθαριστικό για πατάκια με βούρτσα, καθώς και το Meguiar's καθαριστικό σπρέι μοκέτας

Βήμα 3ο 
Καθάρισε καλά  όλες τις εσωτερικές επιφάνειες του αυτοκινήτου. 
Τι θα χρειαστείς; Ένα πανάκι καθαρίσματος ή και ένα πανί με μικροϊνες. Για τον απόλυτο καθαρισμό που θες να επιτύχεις σε αυτή τη περίπτωση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα εξής: πανάκια καθαρισμού ταπετσαρίας, πανάκια καθαρισμού ταμπλό, πανάκια για δερμάτινες επιφάνειες και πανάκια τζαμιών. 

Όσα θα χρειαστείς για τον καθαρισμό των εσωτερικών επιφανειών δείτε τα ΕΔΩ. Βρες στο autoplanet τα καθαριστικά αυτοκινήτου Mr. Kleen αλλά και τα πανάκια καθαρισμού αυτοκινήτου Holts & Simoniz

Βήμα 4ο 
Αφού κάνεις όλο το εσωτερικό να «γυαλίζει» από καθαριότητα, μία τελευταία πινελιά λείπει μόνο. Μήπως να τοποθετούσες ένα αρωματικό αυτοκινήτου της επιλογής σου για την τέλεια «ανανέωση» του εσωτερικού; 
Διάλεξε αρωματικά αυτοκινήτου μέσα από μεγάλη ποικιλία ΕΔΩ

Λεπτομερή περιποίηση αυτοκινήτου εξωτερικά 

Ας δούμε και εδώ βήμα βήμα τη σωστή δουλειά που πρέπει να γίνει εξωτερικά!

Βήμα 1ο 
Ξέπλυνε καλά το εξωτερικό του αυτοκινήτου είτε με ένα λάστιχο είτε με κάποιο πιεστικό, ξεκινώντας από την κορυφή προς το κάτω μέρος του αυτοκινήτου. 
Τι θα χρειαστείς; Μόνο χρόνο και επιμονή, ώστε να απομακρύνεις με το νερό όλες τις ακαθαρσίες από την εξωτερική επιφάνεια του αυτοκινήτου. 

Βήμα 2ο 
Ώρα να καθαρίσεις τα ελαστικά και τους τροχούς!
Τι θα χρειαστείς; Ειδικά καθαριστικά για ζάντες και ελαστικά. Οι εταιρείες Meguiar's & Simoniz παρέχουν αξιόπιστα προϊόντα για τους τροχούς, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνος σου και θα τα βρείς ΕΔΩ σε μεγάλες προσφορές. 

Βήμα 3ο 
Επιτέλους πλένεις το αυτοκίνητό σου!
Τι θα χρειαστείς;
Ένα κουβά, ένα σαπούνι καθαρισμού αυτοκινήτου και μια ειδική βούρτσα για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου. 
Προϊόντα για το εξωτερικό πλύσιμο του αυτοκινήτου δες ΕΔΩ. 
Hint: Διάλεξε το κατάλληλο σαμπουάν αυτοκινήτου  και το κατάλληλο σφουγγάρι. 

Βήμα 4ο 
Αφού το αυτοκίνητο στεγνώσει, χρησιμοποίησε προϊόντα που θα προστατέψουν ή θα αναζωογονήσουν το χρώμα του αυτοκινήτου. 
Τι θα χρειαστείς; Ειδικά γυαλιστικά προϊόντα αυτοκινήτου. 

Βρες στο autoplanet επώνυμα αναζωογονητικά χρώματος και προϊόντα γυαλίσματος για το αυτοκίνητο.
Ακολουθώντας τον απόλυτο οδηγό καθαρισμού του αυτοκινήτου μπορούμε να σιγουρευτούμε πως έχουμε απαλλαγεί από μικρόβια, ακκαθαρσίες και μπορούμε να είμαστε άνετοι οδηγώντας ένα καθαρό αυτοκίνητο που θα αφήνει εντυπώσεις!

Extra tip: Αφού μπήκες στη διαδικασία μιας λεπτομερής περιποίησης αυτοκινήτου μήπως να έμπαινες σε ένα κόπο παραπάνω και να το κέρωνες; 

Δες ΕΔΩ το σχετικό άρθρο για το «Πώς να κερώσεις το αυτοκίνητό σου». 
 
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ - ΧΗΜΙΚΑ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

  • GOLDEN CARE

    GOLDEN CARE

    Η εταιρία GOLDEN CARE ειδικεύεται στον καθαρισμό και περιποίηση του αυτοκινήτου σας και στην συντήρηση του χρώματος του από γρατζουνιές. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί προϊόντα της Williams Racing & Scholl Concepts  
     2105988586 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ