Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά, μετρήσεις & τεχνολογίες του Michelin Pilot Sport 5

 Σχολιάστε 
6.912 Επισκέψεις στο άρθρο (8/10/2024)
Από στεγνό σε βρεγμένο, το Michelin Pilot Sport 5 έχει 10 χλμ./ώρα διαφορά στο κράτημα (Elk Test).
2 Φωτογραφίες »

Από στεγνό σε βρεγμένο, το Michelin Pilot Sport 5 έχει 10 χλμ./ώρα διαφορά στο κράτημα (Elk Test).

Έχει σκληρά πλαϊνά (XL) για καλύτερο κράτημα, όμως έχει υψηλό δείκτη εξωτερικού θορύβου (72 dB)

Το Michelin Pilot Sport 5 είναι νέα προσθήκη στο portfolio των ελαστικών της γαλλικής μάρκας, με αρκετά σύγχρονη τεχνολογία παραγωγής (2022). Είναι διαθέσιμο σε διαστάσεις από 17-21 ίντσες (57 διαθέσιμα μεγέθη), με την συντριπτική πλειονότητα των επιλογών να έχει ετικέτα Fuel C και Wet A, όπως συστήνει το AutoΤρίτη.
 
Στη δοκιμή μας, η διάσταση 215/55 R17 είχε τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά, με δείκτη φορτίου ταχύτητας - βάρους 98Y. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πώς όλα τα διαθέσιμα μεγέθη του Pilot Sport 5 έχουν σκληρά πλαϊνά (XL). Αυτό σημαίνει ότι έχουν κατασκευαστεί με πιο συμπαγές καουτσούκ, ώστε αφενός να προσφέρουν καλύτερο κράτημα, αφετέρου να αντέχουν το πολύ βάρος. Στην πραγματικότητα μιλάμε για πιο σκληρά λάστιχα, που δεν φημίζονται για την άνεσή τους. Ειδικά για το Michelin Pilot Sport 5 η γαλλική μάρκα ανακοινώνει εξωτερικό θόρυβο κύλισης 72 dB, που είναι από τους υψηλότερους στην κατηγορία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητά κύλισης.
 
Τέλος, όσον αφορά την τιμή αγοράς, το λάστιχο της δοκιμής μας κοστίζει περίπου 560 ευρώ/4άδα, χωρίς την τοποθέτηση. Θυμίζουμε ότι η Michelin προσφέρει στα λάστιχά της εμπορική εγγύηση αντικατάστασης 1 έτους ή για 20.000 χλμ., ακόμη κι αν υπάρχει υπαιτιότητα του οδηγού (σου αλλάζει 1-2 λάστιχα, ακόμη κι αν σκάσουν από δικό σου λάθος).
 
Μάρκα/Μοντέλο Michelin Pilot Sport 5
Όχημα Επιβατικό
Θερινό, 4 εποχών ή χειμερινό Εποχή
Θερινό
Διαστάσεις ελαστικού: Το 1ο νούμερο είναι το πλάτος του πέλματος σε χλστ., το 2ο το προφίλ (ύψος) του ελαστικού και το 3ο το μέγεθος της ζάντας σε ίντσες. Προφίλ κάτω από 45 θεωρείται μικρό, δηλαδή για σπορτίφ μοντέλα και πάνω από 60 μεγάλο, δηλαδή ενισχύεται η άνεση. Διάσταση
215/55 R17
Τιμή, ανά λάστιχο, χωρίς την τοποθέτηση.Τιμή μονάδας (€)
 
Οι τιμές των ελαστικών, αφορούν τις τιμές λιανικής (άνευ τοποθέτησης) και ενημερώνονται ΚΑΘΕ μήνα.
Στοιχεία κατασκευαστή
Οικονομία καυσίμου. Α σημαίνει χαμηλότερη αντίσταση κύλισης και χαμηλότερη κατανάλωση (μέχρι 6%). C: 3% k.o.k.Fuel (A έως Ε)
C
Κρατημα στο βρεγμένο. Α το καλύτερο.Wet (Α έως Ε)
A
Είναι ο εξωτερικός θόρυβος που παράγει ένα ελαστικό κατά την οδήγηση. Υπάρχουν 3 βαθμίδες. Βαθμός Α συνεπάγεται και ποιοτική κύλιση. Ο θόρυβος κύλισης του ελαστικού μετριέται σε ντεσιμπέλ (dB)Noise (dB)
72
Δείκτης φορτίου είναι το μέγιστο φορτίο στο οποίο τα λάστιχα λειτουργούν σωστά. Το 94 αντιστοιχεί σε 670 κιλά ανά ελαστικό, το 96 αντιστοιχεί σε 710 κιλά ανά ελαστικό. Δείκτης ταχύτητας είναι η μέγιστη ταχύτητα που λειτουργεί χωρίς πρόβλημα το ελαστικό. Π.χ. το V αντιστοιχεί στα 240 χιλιόμετρα/ώραΔείκτης φορτίου - ταχύτητας
98Y XL
Το μέγιστο βάρος αυτοκινήτου, για τα συγκεκριμένα λάστιχα, σε κιλάΜέγιστο φορτίου (kg)
3000
Η μέγιστη ταχύτητα για το συγκεκριμένο λάστιχοΜέγιστη ταχύτητα (χλμ/ώρα)
300
Η χρονιά που παρουσιάστηκε το ελαστικόModel Year
2024
 
Επιδόσεις - Μετρήσεις AutoΤρίτη Test Center
Είναι η απόσταση ακινητοποίησης σε μέτρα. Φρενάρισμα στεγνό από 100 χλμ./ώρα (μ.)
35,93 Μέτρα   
Είναι η απόσταση ακινητοποίησης σε μέτρα. Φρενάρισμα βρεγμένο από 100 χλμ./ώρα (μ.)
38,29 Μέτρα   
Διαφορά φρεναρίσματος από στεγνό σε βρεγμένο (μ.) 2,36 Μέτρα
Με πόσα χιλιόμετρα μπορεί να αποφευγεί ένα εμπόδιο που πετάγεται ξαφνικά μπροστά σου.Κράτημα στο στεγνό (χλμ./ώρα)
79,7 Χλμ/ώρα
Με πόσα χιλιόμετρα μπορεί να αποφευγεί ένα εμπόδιο που πετάγεται ξαφνικά μπροστά σου σε βρεγμένο δρόμο.Κράτημα στο βρεγμένο (χλμ./ώρα)
69,8 Χλμ/ώρα
Διαφορά κρατήματος από στεγνό σε βρεγμένο (χλμ./ώρα) 9,9 Χλμ/ώρα

Πράσινο  Πέρασε τα όρια της δοκιμασίας

Κόκκινο  Δεν έπιασε τα όρια αξιολόγησης στη δοκιμασία

Κίτρινο  Είναι στο μέσο όρο της κατηγορίας του

Τι τεχνολογίες έχει το Michelin Pilot Sport 5;

Το Michelin Pilot Sport 5 είναι η νέα γενιά του Pilot Sport 4 (2015) που επίσης έχει δοκιμάσει το AutoΤρίτη Test Center. Στο λανσάρισμα του Pilot Sport 5 η γαλλική μάρκα ανέφερε τις τεχνολογίες που αυτό φέρει και τις αναβαθμίσεις - βελτιώσεις. Πιο συγκεκριμένα:
  • Έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής - αντοχή στο χρόνο. Αυτό προκύπτει χάρη στην τεχνολογία MaxTouch Construction της Michelin, η οποία κατανέμει ομοιόμορφα τις δυνάμεις επιτάχυνσης, επιβράδυνσης, καθώς και τις πλευρικές δυνάμεις - προσφέροντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωή.
  • Προσφέρει οδηγική ακρίβεια. Αυτό προκύπτει χάρη στην Τεχνολογία Michelin Dynamic Response, η οποία μεταφέρει αποτελεσματικά τις οδηγικές εντολές στο δρόμο και παρέχει άριστη απόκριση και οδηγική ακρίβεια.
  • Φρενάρισμα σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα. Χάρη στην τεχνολογία Dual Sport Tread Design της Michelin, που περιλαμβάνει μια εσωτερική πλευρά με μεγάλες διαμήκεις αυλακώσεις που απομακρύνουν το νερό για βελτιωμένη έλξη σε βρεγμένο οδόστρωμα, και μια εξωτερική πλευρά με άκαμπτα μπλοκ για καλύτερη πρόσφυση σε στεγνό οδόστρωμα.
  • Η τεχνολογία  Premium Touch χαρίζει άψογη ματ σκούρα εμφάνιση με βελούδινη αίσθηση.
  • Το ελαστικό Michelin Pilot Sport5 διαθέτει το δείκτη φθοράς Wear2check για να ελέγχεις και να παρακολουθείς εύκολα τη φθορά των ελαστικών σου.

Σελίδα 1Test ελαστικού Michelin Pilot Sport 5: Πώς φρενάρει & τι κράτημα έχει;
Σελίδα 2Αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά, μετρήσεις & τεχνολογίες του Michelin Pilot Sport 5
Σελίδα 3Ό,τι πρέπει να ξέρετε για να αγοράζετε λάστιχα που σας καλύπτουν
Peugeot - Toyota
Citroen