Εγγυήσεις μπαταρίας από όλες τις μάρκες που προσφέρουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Εγγυήσεις μπαταρίας από όλες τις μάρκες που προσφέρουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Εγγυήσεις που δίνει κάθε μάρκα για την μπαταρία των ηλεκτρικών της

8309 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα αντλούν την ενεργεία τους από την μπαταρία που βρίσκεται συνήθως κάτω από το αυτοκίνητο. Τι συμβαίνει όμως, όταν με την πάροδο του χρόνου, χάσει την ισχύ της; Υπάρχουν ξεχωριστές εγγυήσεις για την μπαταρία ; Τι καλύψεις προσφέρουν;

Grammes Restaurant Cafe
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα (με μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα σε σχέση με τα βενζινοκίνητα που οδηγούμε ως σήμερα) αποτελούν την πλέον οικονομική λύση για τις μετακινήσεις της καθημερινότητας μας (εντός πόλης, όπου κάνουμε το 95% των ετήσιων μετακινήσεων μας).

Και αυτό γιατί σε αντίθεση με τα συμβατικά αυτοκίνητα δεν καταναλώνουν κάποιο καύσιμο (οι τιμές των οποίων απογειώθηκαν και όπως δείχνει δεν θα επανέλθουν ποτέ εκεί που βρίσκονταν), άλλα φορτίζουν όπως κάθε ηλεκτρική συσκευή, μέσω μιας απλής πρίζας σούκο (ή ενός φορτιστή).

Ειδικά σήμερα που η ενεργειακή κρίση βρίσκεται σε ιστορικά ύψη και η τιμή των παραδοσιακών καυσίμων φαίνεται να συνεχίζει την ανοδική της πορεία, τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης είναι δεδομένα.

Όταν η τιμή της βενζίνης πλησιάζει τα 2,5 ευρώ ανά λίτρο και στον αντίποδα έχουμε τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, που καίγοντας ρεύμα για την κίνηση τους ,εμφανίζουν νούμερα όπως του EQ Smart (2,02 ευρώ κόστος ανά 100 χλμ. με τιμή κιλοβατώρας  0,1162 ευρώ/kWh+ΦΠΑ 6%), ο οικονομικός χαρακτήρας των ηλεκτρικών γίνεται ακόμα πιο αισθητός.

Παράλληλα, η πολιτεία (όπως και όλη η Ευρώπη) στηρίζει ενεργά την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, δίνοντας επιδότηση έως και 8.000 ευρώ στα πλαίσια του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Το πρόγραμμα αυτό, μάλιστα, δεν αφορά μόνο τα αυτοκίνητα άλλα περιλαμβάνει κάθε κατηγορία οχήματος πόλης που κινείται αμιγώς ηλεκτρικά (από ηλεκτρικά ποδήλατα μέχρι 4τρόχα αυτοκινητάκια πόλης και γουρούνες).

Επιστρέφοντας στον κόσμο της αυτοκίνησης τώρα, το δίκτυο ταχείας φόρτισης σίγουρα ακόμη δεν είναι ικανό να καλύψει μια μαζική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, ωστόσο γίνονται σταθερά βήματα προς την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Βήματα, τα οποία σε συνάρτηση με όλα τα δεδομένα που έχουμε σήμερα (ενεργειακή κρίση, συνεχής άνοδος των τιμών των καυσίμων, περιβαντολλογικά ζητήματα) άλλα και τα ξεκάθαρα οικονομικά οφέλη της,  θα φέρουν την ηλεκτροκίνηση λίγο πιο κοντά στον μέσο πολίτη.

Ωστόσο, τα ηλεκτροκίνητα συνεχίζουν να αποτελούν ένα άγνωστο πεδίο για τους περισσότερους οδηγούς. Για τους συντηρητικούς της αυτοκίνησης, θεωρούνται ακόμα νέα τεχνολογία ενώ ακόμα υπάρχουν αμφιβολίες για το κατά πόσο οι οδηγοί μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ειδικές ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των ηλεκτρικών.

Για παράδειγμα, πολλοί οδηγοί έχουν αμφιβολίες και ανησυχίες σχετικά την μπαταρία των ηλεκτρικών και τον κύκλο ζωής τους. Κάτι τέτοιο είναι πολύ λογικό καθώς μιλάμε για την βασική πηγή ενεργείας ενός ηλεκτρικού οχήματος, απαραίτητη για την λειτουργία και με κόστος αρκετές χιλιάδες ευρώ σε περίπτωση που χρίζει αντικατάσταση.

Οι μάρκες που έχουν ήδη φέρει πολλά ηλεκτροκίνητα μοντέλα και στην ελληνική αγορά έχουν μεριμνήσει για τις συγκεκριμένες ανησυχίες των οδηγών και συνοδεύουν όλα τα μοντέλα τους με μεγάλες εγγυήσεις, τόσο σε χιλιόμετρα όσο και σε έτη.

Οι εγγυήσεις που δίνει κάθε μάρκα για την μπαταρία των ηλεκτρικών μοντέλων της

-Εγγύηση για 8 έτη και 160.000 χλμ. δίνουν οι περισσότερες εταιρείες.
- Toyota και Lexus σπάνε τον κανόνα, με εγγυήσεις στα 11 & 10 χρόνια!
-Από 160.000 έως 240.000 χλμ. οι εγγυήσεις στα Tesla

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »