Νέα κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου δίνει το πρόγραμμα «κινούμαι ηλεκτρικά».

Νέα κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου δίνει το πρόγραμμα «κινούμαι ηλεκτρικά».

Με την πλατφόρμα Μ.Υ.Φ.Α.Η θα τηρείται ένας χάρτης για το δίκτυο φόρτισης της χώρας μας.

Με την πλατφόρμα Μ.Υ.Φ.Α.Η θα τηρείται ένας χάρτης για το δίκτυο φόρτισης της χώρας μας.

  • Νέα κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου δίνει το πρόγραμμα «κινούμαι ηλεκτρικά».
  • Με την πλατφόρμα Μ.Υ.Φ.Α.Η θα τηρείται ένας χάρτης για το δίκτυο φόρτισης της χώρας μας.

Νέα επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου! 8.000 ευρώ φθηνότερα

7227 Επισκέψεις στο άρθρο

Τι θα λέγατε να αγοράζατε νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με έκπτωση 8.000 ευρώ; Γίνεται με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», χάρη στο οποίο παίρνετε επιδότηση που αντιστοιχεί στο 30% της λιανικής τιμής του αυτοκινήτου. Δείτε παρακάτω πως το ποσό μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 9.500 ευρώ και πως και που μπορείτε να κάνετε την αίτηση.

Grammes Restaurant Cafe
PLAKA PARKING

2o γύρος «κινούμαι ηλεκτρικά» και παίρνεις

-8.000 ευρώ επιδότηση για αγορά νέοy ηλεκτρικoύ αυτοκινήτου
-1.000 ευρώ ακόμα αν αποσύρεις το παλιό
-500 ευρώ αν αγοράσεις και έξυπνο φορτιστή
-η αίτηση γίνεται εύκολα, γρήγορα & ηλεκτρονικά

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνεχίζουν να αυξάνονται στους ελληνικούς δρόμους. Φαίνεται ότι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, θα κυριαρχήσουν σε σχέση με τα συμβατικά βενζινοκίνητα! Σε αυτό στοχεύει και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία με τον β’ γύρο του προγράμματος «κινούμαι ηλεκτρικά», δίνει κίνητρο σε όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ένα –ομολογουμένως ακριβό- ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο. Βλέπετε, η «στροφή» στην ηλεκτροκίνηση είναι ακριβή για τους περισσότερους από εμάς, ωστόσο με τη νέα επιδότηση που προσφέρει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που είναι στα 8.000 ευρώ, η αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου γίνεται πιο προσιτή.

Συγκεκριμένα, το νέο πρόγραμμα (με αναδρομική ισχύ από 1.12.2021 για όσους αγόρασαν ήδη και με ημερομηνία υποβολής αίτησης ως τις 31.12.2023 για όσους σκοπεύουν να αγοράσουν) ήρθε με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ για το 2022. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και αυξημένες επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών δικύκλων ενώ θεσπίζονται κοινωνικά κριτήρια για ΑμεΑ, τρίτεκνους και – για πρώτη φορά – για νέους έως 29 ετών. Ειδική μέριμνα θα ληφθεί και για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε νησιά.


Με την πλατφόρμα Μ.Υ.Φ.Α.Η θα τηρείται ένας χάρτης για το δίκτυο φόρτισης της χώρας μας.

Με την πλατφόρμα Μ.Υ.Φ.Α.Η θα τηρείται ένας χάρτης για το δίκτυο φόρτισης της χώρας μας.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

8.000 ευρώ στο χέρι για ιδιώτες και εταιρίες

Αν πάρετε την απόφαση να αγοράσετε ηλεκτρικό αυτοκίνητο και κάνοντας την αίτηση σας στο πρόγραμμα, η ελληνική κυβέρνηση σας πριμοδοτεί με 8.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 30% της τιμής του αυτοκινήτου (χωρίς ΦΠΑ) , ενώ αν αποφασίσετε να αποσύρετε και το παλιό σας αυτοκίνητο παίρνετε επιπλέον 1000 ευρώ μπόνους, αλλά και 500 ευρώ ακόμα αν αγοράσετε έναν έξυπνο φορτιστή.

Προνόμια και ευκολίες μπορείτε να έχετε και σαν επιχειρηματίας, αν θέλετε να αποκτήσετε ένα στόλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την εταιρία σας.

Όσον αφορά τις εταιρίες, το ποσοστό επιδότησης φτάνει επίσης στο 30%  της τιμής του αυτοκινήτου (χωρίς ΦΠΑ) και πλέον ο αριθμός των οχημάτων για τα οποία δικαιούστε επιδότηση δεν  περιορίζεται πλέον αριθμητικά. Επίσης θα λάβετε μπόνους και για την αγορά και εγκατάσταση έξυπνων φορτιστών, με τον όρο όμως ότι αυτοί θα εξυπηρετούν αμιγώς τους σκοπούς της εταιρείας σας και δεν θα χρησιμοποιούνται για εμπορική εκμετάλλευση. Τέλος, αν δραστηριοποιείστε στους κλάδους των   ταχυμεταφορών, διανομών και τουρισμού θα σας δοθεί επιδότηση για την αγορά έως και 10 ηλεκτρικών ποδηλάτων.
 

Πως και που θα κάνετε την αίτηση

Αν επιθυμείτε να μπείτε και εσείς στο πρόγραμμα, η αίτηση γίνεται εύκολα, γρήγορα και ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα kinoumeilektrika, χρησιμοποιώντας  τους κωδικούς σας του TaxisNET και ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  • Μπαίνετε στο kinoumeilektrika.ypen.gr με τους κωδικούς του TaxisNET (τα στοιχεία σας θα είναι προσυμπληρωμένα)
  • Επιλέγετε κατηγορία, μοντέλο και αξία
  • Δηλώνετε αν επιθυμείτε οικιακό φορτιστή), απόσυρση ή αν υπάγεστε σε κάποια ειδική κατηγορία
  • Επισυνάπτετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ζητούνται.

Συνέχεια του άρθρου >>>