Οικογενειακά SUV με φθηνό σέρβις 5ετίας

4692 Επισκέψεις στο άρθρο

Το κόστος service είναι για κάποιους καθοριστικό ακόμη και για την τελική επιλογή ενός οχήματος. Παρακάτω θα βρείτε πέντε οικογενειακά SUV τα οποία για να συντηρηθούν δεν χρειάζονται μια περιουσία…

«Και πόσο κοστίζουν τα service του; Είναι ακριβά ή φθηνά;» Την ερώτηση αυτή μας την έχουν κάνει αρκετοί αναγνώστες, οι οποίοι όταν ενδιαφέρονται για ένα μοντέλο το εξετάζουν πολύπλευρα, από τις επιδόσεις και τους χώρους, μέχρι το κόστος που προκύπτει από την κατανάλωση ή τα service. Γιατί ναι μεν η αγορά ενός αυτοκινήτου γίνεται μία φορά, τα κόστη μετά την αγορά όμως συνεχίζουν. Έτσι, στις σελίδες αυτές θα βρείτε πέντε δημοφιλή βενζινοκίνητα οικογενειακά SUV τα οποία είναι λιτοδίαιτα ως προς την συντήρησή τους σε βάθος 5 ετών, μια χρονική διάρκεια δηλαδή κατά την οποία ο μέσος αγοραστής επιλέγει το εξουσιοδοτημένο δίκτυο της κάθε μάρκας. Παράλληλα όμως αναφέρουμε και το κόστος συγκεκριμένων αναλωσίμων, ώστε να αποκτήσετε πιο σφαιρική άποψη. Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ και κόστος εργασίας, ώστε να μην χρειάζεστε άλλους υπολογισμούς.

 
5. Toyota C-HR 1,2 T 116 PS
Τιμή: Από 21.270 ¤
Κόστος service 5ετίας: 851 ¤
Το Toyota C-HR είναι από τα πιο ενδιαφέροντα σχεδιαστικά μικρομεσαία SUV, με αιχμηρή, φουτουριστική σχεδίαση, και αρκετά δυναμική οδική συμπεριφορά για τα δεδομένα της κατηγορίας. Όσον αφορά στην προγραμματισμένη του συντήρηση, η βενζινοκίνητη έκδοση με τον 1.200άρη τούρμπο κινητήρα των 116 ίππων έχει κόστος σέρβις στην πενταετία 851 ευρώ, ενώ το κόστος των βασικών ανταλλακτικών είναι στα 908 ευρώ. Να συμπληρώσουμε τέλος, πως τα προγραμματισμένα service πρέπει να γίνονται κάθε 1 χρόνο ή 15.000 χιλιόμετρα.
 
 
4. Ford Kuga 1,5 150 PS
Τιμή: Από 21.375 ¤
Κόστος service 5ετίας: 715 ¤
Η Ford Motor Ελλάς έχει επενδύσει αρκετά στις after sales υπηρεσίες της, όντας η εταιρεία με τη μεγαλύτερη εργοστασιακή εγγύηση της αγοράς με 8 έτη, κάτι που προφανώς ισχύει και για το Kuga. Στην προκειμένη περίπτωση του μοντέλου με τον 1.500άρη βενζινοκινητήρα των 150 ίππων το κόστος σέρβις σε βάθος πενταετίας ανέρχεται στα 715 ευρώ, ποσό που κρίνεται αρκετά καλό. Μάλιστα, η περιοδικότητα των προγραμματισμένων επισκέψεων είναι κάθε ένα χρόνο ή 20.000 χιλιόμετρα.
 
3Dacia Duster1,3 130 PS
Τιμή: Από 15.980 ¤
Κόστος service 5ετίας: 670 ¤
Το Dacia Duster εκτός από ένα προσιτό στην αγορά μοντέλο το οποίο ξεχωρίζει για τις καλές εκτός δρόμου ικανότητες, αποτελεί και μια value for money επιλογή όσον αφορά στο κόστος του σέρβις σε βάθος πενταετίας. Για την ακρίβεια, ο κάτοχός του θα πρέπει να διαθέσει 670 ευρώ, ενώ η περιοδικότητα του service είναι κάθε 1 χρόνο ή 15.000 χιλιόμετρα. Αναφορικά, τέλος, με το κόστος των αναλωσίμων, τα τυπικά που ίσως χρειαστούν είναι στα 940 ευρώ.
 
2. Skoda Karoq 1,0 116 PS
Τιμή: Από 19.500 ¤
Κόστος service 5ετίας: 645 ¤
Στην περίπτωση του Karoq η ελληνική αντιπροσωπεία της Skoda προσφέρει το πακέτο Long Life για την πρώτη 5ετία το οποίο κοστίζει συνολικά 645 ευρώ. Έτσι, οι προγραμματισμένες επισκέψεις γίνονται κάθε 1 χρόνο 15.000 χιλιόμετρα, ωστόσο ο χρήστης έχει πληρώσει μέσω του συγκεκριμένου πακέτου συντήρησης. Αναφορικά με το κόστος των 5 βασικών αναλωσίμων, αυτό ανέρχεται για την εν λόγω έκδοση στα 886 ευρώ.
 
 
1. Hyundai Tucson 1,6 132 PS
Τιμή: Από 20.690 ¤
Κόστος service 5ετίας: 574 ¤
Η Hyundai διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα των after sales υπηρεσιών της, σύμφωνα με την έρευνα Autocheck του AutoΤρίτη, συγκεντρώνοντας κορυφαίο ποσοστό ικανοποίησης ανάμεσα στους κατόχους των μοντέλων της φίρμας. Ένας από τους παράγοντες για την υψηλή αυτή επίδοση είναι προφανώς και το κόστος του service των μοντέλων της. Στην περίπτωση της έκδοσης με τον 1,6 βενζινοκινητήρα, το κόστος στην 5ετία (κάθε χρόνο ή 15.000 χιλιόμετρα) είναι μόλις 574 ευρώ, ενώ χαμηλό είναι και το χρηματικό ποσό για τα 5 συνήθη ανταλλακτικά που ζητήσαμε, καθώς αυτό ανέρχεται στα 655 ευρώ.
 
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - AFTER SALES