Service με delivery; Γιατί όχι;

2140 Επισκέψεις στο άρθρο

«Μένουμε Σπίτι», αλλά οι ανάγκες για συντήρηση του αυτοκινήτου «τρέχουν» ακόμα και αν αυτό είναι σε ακινησία. Τώρα που οι εταιρείες έρχονται και το παίρνουν για service από το σπίτι σου, γιατί να αμελήσεις την τακτική συντήρηση του αυτοκινήτου σου;

Το Lockdown δεν έχει πολλά ψωμιά ακόμα και όπως δείχνουν τα πράγματα σύντομα και σταδιακά θα γυρίσουμε στην κανονικότητα. Μέχρι τότε βέβαια «Μένουμε Σπίτι» και εντάξει με τις προμήθειες σε τρόφιμα και άλλα βασικά, τι γίνεται όμως με το service του αυτοκινήτου, που «τρέχει» ακόμα και αν είναι ακίνητο μιας και πέρα από τα διανυθέντα χιλιόμετρα υπάρχει και η ανάγκη για την ετήσια συντήρηση; 

Βλέπετε είναι και το θέμα της εγγύησης αν μιλάμε για αυτοκίνητο που είναι «μέσα» σε αυτή, αν και Hyundai-Kia για να καλύψουν ενδεχόμενη δυσχέρεια κάποιων να εξυπηρετηθούν  επέκτειναν τις εγγυήσεις τους μέχρι τέλος Μαΐου και Ιουνίου αντίστοιχα, ενώ και άλλες εταιρείες όπως FCA και Toyota έχουν ανακοινώσει ότι έχουν μεριμνήσει για τις περιπτώσεις που πρέπει να γίνουν εργασίες στα πλαίσια της εγγύησης, η οποία λήγει άμεσα και ο ιδιοκτήτης δε μπορεί να μεταβεί σε επισκευαστή.

Το δρόμο έδειξαν κάποιες εταιρείες ηλεκτρονικών, οι οποίες για τον crashαρισμένο υπολογιστή και την βλάβη σε κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή εφάρμοσαν τη λύση «παραλαβή από το σπίτι-επισκευή-επιστροφή» λαμβάνοντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και προφύλαξης.

Εφαρμόζοντας την τακτική των εταιρειών με τα ηλεκτρονικά, εταιρείες αυτοκινήτου, όπως η Ford, η Peugeot αλλά και αυτοβούλως επίσημοι επισκευαστές των περισσότερων μαρκών αποφάσισαν να λύσουν τα χέρια των πελατών τους. Πως; Μα βελτιώνοντας μια υπηρεσία που ήταν ήδη διαθέσιμη κυρίως από super premium μάρκες ή πολυτελή  παρακλάδια, όπως η DS και η Lexus ή τα μοντέλα Ford Vignale.

Έτσι, αν στη διάρκεια του «Mένουμε Σπίτι» επιθυμείς να διατηρήσεις το Ford σου σε άριστη κατάσταση, οι Εξουσιοδοτημένοι Επισκευαστές της φίρμας στην Ελλάδα προσφέρουν την ανέπαφη υπηρεσία Παραλαβής και Παράδοσης, χωρίς να επισκεφτείς το συνεργείο. Απλά παραδίδεις τα κλειδιά στον υπάλληλο της Ford που θα σε επισκεφτεί στο χώρο σου. Μάλιστα, η Ford σε περίπτωση που το επιθυμείς, παραδίδει ένα απολυμασμένο όχημα αντικατάστασης για το διάστημα που θα χρειαστεί, ενώ απολυμαίνει και το προς συντήρηση αυτοκίνητο πριν αυτό σου επιστραφεί. Αντίστοιχες υπηρεσίες έχουν οι Peugeot, SEAT, Mercedes και Citroen.

Οι πιο επιφυλακτικοί μπορεί να διστάσουν να δώσουν το αυτοκίνητό τους να το οδηγήσει ο καθένας μέχρι το service. Για το χαλασμένο laptop ή την τηλεόραση ούτε που θα το σκέφτονταν βέβαια. Σίγουρα όμως μια υπηρεσία από μια επίσημη αντιπροσωπεία δεν μπορεί να έχει ρίσκο.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αρκετές εταιρείες θα συνεχίσουν τις ίδιες τυπικές διαδικασίες, ακόμη και μετά την άρση των μέτρων με στόχο την διευκόλυνση των ιδιοκτητών.

Εσείς τι λέτε; Θα κάνατε χρήση μια υπηρεσίας ανέπαφου service για να είστε εντάξει με τη συντήρηση του αυτοκινήτου σας ή είστε της άποψης πως κάποια πράγματα μπορούν να περιμένουν; Θα νιώθατε άγχος να δώσετε το κλειδί σε κάποιον άλλον  για τη σχετική μετακίνηση ή πέρα βρέχει;

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - AFTER SALES