Ο φόβος, τελικά, δεν φυλάει τα… έρμα, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα παραμένουν ανασφάλιστα, τρία χρόνια μετά τη τροποποίηση του νόμου για την ηλεκτρονική διασταύρωση για τον εντοπισμό τους.
Μπορεί η τροποποίηση του νόμου, το καλοκαίρι του 2017, να οδήγησε στην ασφάλιση 413.000 ανασφάλιστων οχημάτων, μέσα σε ένα μόλις μήνα, και μπορεί οι έλεγχοι να διπλασιάστηκαν έκτοτε, ωστόσο, τα ανασφάλιστα οχήματα παραμένουν πολλά.
Σύμφωνα με ανάρτηση στα social media, του προέδρου της Επιτροπής Αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Δημήτρη Ζορμπά, τα ανασφάλιστα οχήματα μειώθηκαν ως ποσοστό του στόλου, αλλά αυξήθηκαν ως απόλυτο νούμερο και ξεπερνούν τις 600.000.
Όπως παρατηρείται, οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων ρισκάρουν, παρά τις αυστηρές κυρώσεις και τα υψηλά πρόστιμα, που είναι σαφώς υψηλότερα από το κόστος μιας ασφάλισης, αλλά και τις συνέπειες σε περίπτωση ατυχήματος.
Ασφαλίζοντας όμως το όχημά τους, εκτός απ' το ότι απαλλάσσονται απ' το άγχος των κυρώσεων και των προστίμων, επωφελούνται μιας σειράς προνομίων και παροχών. Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν καταφέρει, τα τελευταία χρόνια, να προσφέρουν ευέλικτα προγράμματα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πελατών τους, και να παρέχουν ταυτόχρονα επιπλέον παροχές, εκπτώσεις και πρόσθετες καλύψεις, καθώς και εφαρμογές και καινοτομίες που βελτιώνουν την ποιότητα της εξυπηρέτησης.