BRIDGESTONE & ΕΛΑΣΤΡΑΚ με «commitment to our future»

BRIDGESTONE & ΕΛΑΣΤΡΑΚ με «commitment to our future»

15071 Επισκέψεις στο άρθρο

Στην συνέντευξή του, ο κ. Παναγιώτης Διαμαντόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΑΣΤΡΑΚ, μιλάει για το «commitment to our future» , τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις της εταιρείας στη χώρα μας, τα στοιχήματα που είναι διατεθειμένη να κερδίσει καθώς και το μέλλον της Bridgestone απέναντι στη παγκόσμια τάση για εξοικονόμηση ενέργειας.

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΕ

Ο λόγος για τον Κο Παναγιώτη ΔιαμαντόπουλοΔιευθύνοντα Σύμβουλο της Εlastrak S.A(της γνωστής εταιρείας και αποκλειστικό αντιπρόσωπο στην Ελλάδα, για τις εταιρίες ελαστικών των Bridgestone, Firestone). Aς δούμε όμως τις ενδιαφέρουσες δηλώσεις του αλλά και τις βλέψεις του για το μέλλον της ΕΛΑΣΤΡΑΚ και της Bridgestone με το όραμα «commitment to our future».

Αρχικά πείτε μας λίγα λόγια για το πού βρίσκεται σήμερα η Bridgestone. Ποιοι οι σημαντικότεροι σταθμοί (milestones) και πώς αυτοί καθόρισαν το πού βρίσκεται η μάρκα σήμερα (στην διεθνή σκηνή μα και στην ελληνική αγορά).

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που εκπροσωπούμε τα ελαστικά Bridgestone στην Ελλάδα, από το 2001 που ιδρύθηκε η ΕΛΑΣΤΡΑΚ, καθώς πρόκειται για premium προϊόντα με παγκόσμια απήχηση και διακρίσεις. Μα πάνω από όλα διότι η μητρική εταιρία είναι ένας διεθνής οργανισμός με αξίες και όραμα, χάρη στα οποία συνεχώς εξελίσσεται και κατακτά νέες κορυφές, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις κινητικότητας. «Solutions for your journey» είναι το tagline του ομίλου Bridgestone και πράγματι προσφέρει πρωτοπόρες λύσεις ασφάλειας & απόδοσης που διευκολύνουν το «ταξίδι» της ζωής μας ανεξαρτήτως συνθηκών.
 
Οι ίδιες αξίες διέπουν και την ΕΛΑΣΤΡΑΚ, η οποία διακρίνεται στην πορεία της για τη στρατηγική, τις αποφασιστικές δράσεις αλλά και την καινοτομία της. Υπήρξε μάλιστα η πρώτη εταιρία που το 2002 δημιούργησε το  Elastrakclub, ένα πρόγραμμα ανταμοιβής για τους τελικούς καταναλωτές, που συνοδεύει την αγορά των ελαστικών και τα αντικαθιστά σε περίπτωση ζημιάς, σε συνδυασμό με πλούσια δώρα για πολλούς τυχερούς. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την ακεραιότητα και την ομαδική εργασία, είναι που το 2006 έφεραν την ΕΛΑΣΤΡΑΚ στη 2η θέση στην ελληνική αγορά των ελαστικών και έκτοτε βρίσκεται πάντα σε μία από τις ηγετικές θέσεις χαράσσοντας μία πορεία με γνώμονα την υπευθυνότητα προς τις μελλοντικές γενιές.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η παγκόσμια τάση προς εξοικονόμηση ενέργειας, τα νέα πρότυπα ασφάλειας αλλά και η ηλεκτροκίνηση δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για την υιοθέτηση νέων τάσεων στις μεταφορές. Πώς ανταποκρίνεται σε αυτό το νέο πλαίσιο η Bridgestone;

Το όραμα της Bridgestone είναι να υπηρετεί την κοινωνία με κορυφαία ποιότητα. Χρησιμοποιεί πρωτίστως την καινοτομία και την τεχνολογία για να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι κινούνται, γεγονός που επηρεάζει την καθημερινότητά τους. Αντιλαμβανόμενη δε την ταχύτητα με την οποία «τρέχουν» οι εξελίξεις και προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες ενός ταχέως μεταβαλλόμενου κόσμου, η Bridgestone εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς από κορυφαίο παραγωγό ελαστικών σε ηγέτη στις λύσεις κινητικότητας. Έχει θεσπίσει μάλιστα το πρόγραμμα “Bridgestone E8 (Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease, and Empowerment) Commitment To Our Future”, όπου η Ενέργεια και η Οικολογία αποτελούν τους δύο πρώτους από τους οχτώ βασικούς πυλώνες δράσης. Η δέσμευση αφορά σε μία κοινωνία με ουδέτερη σε άνθρακα κινητικότητα και σε προηγμένες τεχνολογίες βιώσιμων ελαστικών και λύσεων που διαφυλάσσουν το περιβάλλον για τις επόμενες γενιές.

Πιο συγκεκριμένα πρωτοστατεί στην εξέλιξη και προμήθεια ελαστικών – εξειδικευμένων και για ηλεκτρικά οχήματα - με καινοτόμες τεχνολογίες, όπως η Techsyn, που λόγω της μειωμένης αντίστασης κύλισης και της αυξημένης απόδοσης κατά της φθοράς, συμβάλλει στη μείωση της συνολικής κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2, βελτιώνοντας τη χιλιομετρική απόδοση του πέλματος και η Enliten, η οποία εξασφαλίζει τη μείωση του βάρους του ελαστικού.

Όπως προανέφερα, η Bridgestone, επιπλέον των ελαστικών, προάγει τις ολοκληρωμένες λύσεις στην κινητικότητα. Έτσι εγκαινίασε την συνεργασία της με τον όμιλο EVBox, κορυφαίο πάροχο λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για την επέκταση των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης με την εγκατάσταση έως 3.500 νέων σταθμών φόρτισης στο ευρωπαϊκό δίκτυο λιανικής πώλησης και εξυπηρέτησης της Bridgestone. Επίσης, η Bridgestone και η καινοτόμος στον τομέα της κινητικότητας εταιρία Lightyear συνδύασαν τις δυνάμεις τους για το πρώτο ηλιακό, ηλεκτρικό αυτοκίνητο μεγάλης αυτονομίας και εμβέλειας.
 

Κόστος κτήσης ή χρήσης; Επιδόσεις ασφάλειας ή απλά … τιμή; Σε τι δίνουν προτεραιότητα οι Έλληνες οδηγοί με βάση τα δικά σας στοιχεία, όταν αγοράζουν ελαστικά «σήμερα»;

Μεγάλο δίλημμα, που απασχολεί δεόντως τον τελικό καταναλωτή αφού η κρίση που διανύουμε έχει στενέψει τα περιθώρια. Σαφέστατα υπάρχουν λύσεις και προτάσεις για όλους, ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες, όμως πάντα θα ισχύει η αναλογία τιμής και ποιότητας.

Οι Έλληνες, σε σχέση με τους κατοίκους στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, υιοθετούν premium επιλογές όσον αφορά στα ελαστικά τους. Σίγουρα τα χρόνια της κρίσης έγινε μία μεταστροφή προς φθηνότερα προϊόντα, όπως παρατηρείται αντίστοιχα και το τελευταίο διάστημα μια στροφή προς οικονομικότερα ελαστικά με πληθώρα μαρκών, παρόλα αυτά παραμένει υψηλό το ποσοστό των premium ελαστικών έναντι των budget λύσεων σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι οι Έλληνες αντιλαμβάνονται πως μία ποιοτική λύση είναι ικανή να μας προφυλάξει…ακόμα και μισό μέτρο απόστασης σε απότομο αναγκαστικό φρενάρισμα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μπορεί να έχουμε το καλύτερο αυτοκίνητο με τα βέλτιστα συστήματα (π.χ. ABS, ESP), αν τα ελαστικά μας δεν είναι ποιοτικά, αυτομάτως υποβιβάζονται και όλα τα παραπάνω.            

Είναι γενικά παραδεκτό ότι η πανδημία επέσπευσε κατά μία 10ετία την “Νέα Digital εποχή”. Σχετικές δράσεις - ενέργειες προσαρμογής που υλοποιήσατε ή έχετε στον σχεδιασμό σας;
 
Μία από τις καινοτομίες της ΕΛΑΣΤΡΑΚ, οι οποίες, από πολύ νωρίς, την κατέστησαν βασικό παίκτη στην ελληνική αγορά ήταν και είναι η ψηφιακή της οργάνωση. Διαθέτουμε ένα από τα πλέον σύγχρονα B2B συστήματα, που καθιστά αυτόνομους τους συνεργάτες μας, όχι μόνο κατά τη διαδικασία της παραγγελίας αλλά και μέσω της παροχής προϊοντικών ενημερώσεων, στατιστικών στοιχείων,  συγκριτικών αναλύσεων και ειδοποιήσεων. Με αυτόν τον τρόπο, ο συνεργάτης μας επωφελείται ενός «συμβούλου» που διευκολύνει την καθημερινή του εμπορική δραστηριότητα και συμβάλλει ακόμα και στην κερδοφορία του. Οπότε θα έλεγα ότι αυτή η επίσπευση της ψηφιακής εποχής μας βρήκε πανέτοιμους, αφού όλοι οι συνεργάτες είμαστε «συνδεδεμένοι» ανά πάσα ώρα και στιγμή, 24/7! Μάλιστα, χάρη σε αυτά τα συστήματα,  καταφέραμε να λειτουργήσουμε εν μέσω πανδημίας χωρίς να λείψουμε ούτε μία ημέρα, όντας δίπλα στους πελάτες μας αλλά κρατώντας και το προσωπικό μας ασφαλές. Κοιτώντας μπροστά, στον άμεσο σχεδιασμό μας βρίσκεται η εφαρμογή λύσεων κινητικότητας για την ασφάλεια και την εξοικονόμηση CO2, που εντάσσονται στο πρόγραμμα ενεργού δράσης «Mobility Solutions» της Bridgestone.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Eλαστικά αυτοκινήτου , Τιμές ελαστικών, Δόσεις , Premium Eλαστικά, Quality Ελαστικά, Discount Ελαστικά, Εμπορίες ελαστικών Αττικής, Bridgestone, Pirelli, Michelin, Hankook, Continental, Goodyear, Dunlop, Toyo, Yokohama, Cooper, General, Tire, Vredestein, Fulda, Falken, BFGoodrich, Lassa, Tristar, Insa, Turbo, Rotalla, Torque, Nankang, Imperial, Maxxis, Achilles, Aeolus, Alliance, Annaite, Antares, Aoteli, Aplus, Apollo, Aptany, Arivo, Atlas, Atturo, Austone, Autogreen, Autogrip, Avon, Barkley, Barum, Berlin , Tires, BFGoodrich, BKT, Blacklion, Blackstar, Bridgestone, Camac, Ceat, Centara, Chengshan, Coker, Comforser, Compasal, Compass, Continental, Cooper, CST, Dayton, Debica, Deli, Tire, Delinte, Diamond, Back, Diplomat, Double, Coin, Doublestar, Dunlop, Duraturn, Duro, EP, tyres, ESA, Tecar, Eurotyre, Event, Evergreen, Falken, Federal, Fedima, Firemax, Firestone, Fortuna, Fortune, Fulda, Fullrun, General, Tire, Gislaved, Giti, Goalstar, Goform, Goodride, Goodyear, Gremax, Grenlander, Gripmax, GT-Radial, Habilead, Haida, Hankook, Headway, Heidenau, Hifly, Hilo, Horizon, Imperial, Infinity, Insa, Turbo, Interstate, Journey, Tyre, Joyroad, Kama, Kapsen, Kelly, Kenda, Khefren, Kinforest, King, Meiler, Kings, Tire, Kingstar, Kleber, Kormoran, Kumho, Landsail, Lanvigator, Lassa, Laufenn, Leao, Lexani, Linglong, Mabor, Marshal, Mastersteel, Matador, Maxtrek, Maxxis, Mazzini, Meteor, Michelin, Milestone, Minerva, Mirage, Momo, Nankang, Neolin, Nexen, Nitto, Nokian, Nordexx, Nortenha, Novex, Onyx, Orium, Ovation, Pace, Paxaro, Petlas, Pirelli, Pneumant, Powertrac, Premiorri, Presa, Prestivo, Radar, Retro, Riken, Roadcruza, Roadhog, Roadmarch, Roadstone, Rockstone, Rosava, Rotalla, Routeway, Rovelo, Royalblack, Saetta, Sailun, Sava, Sebring, Security, Seiberling, Semperit, Silverstone, Sonar, Speedways, Sportiva, Star, Performer, Starco, Starfire, Starmaxx, Sumitomo, Sunfull, Sunitrac, Sunny, Sunwide, Superia, Syron, T-Tyre, Taurus, Tecnica, Three-A, Tigar, Toledo, Tomket, Torque, Tourador, Toyo, Tracmax, Trazano, TRI-ACE, Triangle, Tristar, Tyfoon, Unigrip, Uniroyal, VEE-Rubber, Viatti, Viking, Vitour, Voyager, Vredestein, Wanda, Wanli, Westlake, Windforce, Winrun, Yokohama, Zeetex, Zeta, Αναρτήσεις, Ζυγοστάθμιση, Ευθυγράμμιση, Ζάντες, Θερινά ελαστικά, All season ελαστικά, Suv ελαστικά, 4Χ4 ελαστικά, Runflat ελαστικά, Χειμερινά ελαστικά, 4 εποχών ελαστικά,195/50/15, 225/45/17, 195/55/16, 205/55/16.