Με ιδιαίτερη επιτυχία και ενθουσιασμό ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της COMBATT στο 9ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 12 - 15 Μαρτίου 2025 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσ/νίκης (Περίπτερο 8).
Η COMBATT έδωσε δυναμικά λοιπόν το «παρών» στο φεστιβάλ, αναδεικνύοντας τη σημασία της ανακύκλωσης συσσωρευτών και της ορθής διαχείρισης αποβλήτων, ενώ, μέσα από μια σειρά δράσεων, ενίσχυσε την ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών & επισκεπτών για τη σημασία της κυκλικής οικονομίας και της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας.
Διαδραστική εκπαίδευση: Το παιχνίδι «Βρες τη Φράση Κλειδί»
Στο πλαίσιο της συμμετοχής της, η COMBATT προσέφερε μια μοναδική εμπειρία στους μαθητές, καθώς, μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι «Βρες τη Φράση Κλειδί», οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να:
- Εξερευνήσουν τον κόσμο της ανακύκλωσης των μπαταριών οχημάτων.
- Κατανοήσουν τη διαδικασία διαχωρισμού και επαναχρησιμοποίησης υλικών.
- Ανακαλύψουν την αξία της κυκλικής οικονομίας και της εξοικονόμησης πόρων.
- Μάθουν για την ασφαλή μεταφορά των αποβλήτων προς ανακύκλωση.
Συνακόλουθα, η ανταπόκριση της μαθητικής κοινότητας ήταν εντυπωσιακή, με πάνω από 3.500 μαθητές και 400 εκπαιδευτικούς από περισσότερα από 70 σχολεία να επισκέπτονται το περίπτερο της COMBATT, γεγονός που καταδεικνύει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των νέων για την προστασία του περιβάλλοντος.
Συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου της COMBATT στην ημερίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ανακύκλωσης μάλιστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της COMBATT, Δρ. Διονύσης Μπουντουβάς, έλαβε μέρος σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η οποία επικεντρώθηκε στη διαχείριση των αποβλήτων & τις προοπτικές της ανακύκλωσης στον Δήμο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων Συστημάτων Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ).
Η εκδήλωση τιμήθηκε με την παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης μεταξύ των οποίων και οι:
- Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ.
- Δρ. Αλεξάνδρα – Σοφία Τόγια, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΑΝ.
- Στέλιος Αγγελούδης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
- Γιώργος Δημαρέλος, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας.
- Μιχάλης Γεράνης, Πρόεδρος Δ.Σ., ΦΟΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας.
Στην τοποθέτησή του δε, ο Δρ. Διονύσης Μπουντουβάς παρουσίασε το έργο της COMBATT, τονίζοντας τη σημασία της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής κουλτούρας, ενώ υπογράμμισε πως η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων είναι κρίσιμη για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Η COMBATT συνεχίζει αδιάκοπα να εργάζεται για την προώθηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας και της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, καθώς με στοχευμένες δράσεις & με διαδραστικά προγράμματα εκπαίδευσης, συμβάλλει ενεργά στη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς πολιτών με βαθιά περιβαλλοντική συνείδηση.