H χρήση μίας αλοιφής και ενός αλοιφαδόρου είναι η πρακτική που χρησιμοποιείται 9 στις 10 φορές, όταν ένα φανοποιείο καλείται να αντιμετωπίσει προβλήματα που αφορούν που την βαφή ενός αυτοκινήτου. Επίσης η χρήση της αλοιφής ποικίλει από συνεργείο σε συνεργείο, αφού υπάρχουν επαγγελματίες που χρησιμοποιούν μεγάλες δόσεις και άλλοι που χρησιμοποιούν μικρές. Οι διαφορές στην χρήση, προκύπτουν από πολλούς παράγοντες, όπως το μέγεθος της ζημιάς ή τον ελλιπή εξοπλισμό, ακόμα και από λάθη στην τεχνική. Ωστόσο το μεγάλο ερώτημα που χρήζει απάντησης είναι το ποια είναι τελικά η κατάλληλη αλοιφή που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε κάθε περίπτωση.
Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι σύνθετη και μπορεί να απαντηθεί έχοντας στο μυαλό σας τις παρακάτω παραμέτρους.
1.Η επιφάνεια στην οποία θα εφαρμοστεί
Πριν γίνει η χρήση οποιασδήποτε αλοιφής θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί η επιφάνεια πάνω στην οποία θα εφαρμοστεί. Για παράδειγμα αν χρησιμοποιήσετε μια πολύ κοπτική αλοιφή πάνω σε ένα βερνίκι που είναι ακόμη «φρέσκο», υπάρχει μεγάλη πιθανότητα δημιουργηθούν θαμπώματα και ολογράμματα.
2.Τι είδους σφουγγάρια θα χρησιμοποιηθούν
Το αποτέλεσμα εξαρτάται σε πολύ μεγάλο ποσοστό και από το εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν όπως οι αλοιφαδόροι, αλλά και τα σφουγγάρια. Για παράδειγμα εάν δεν διαθέτετε ένα καλής ποιότητας κοπτικό σφουγγάρι, τότε θα χρησιμοποιήσετε μια πιο «επιθετική» αλοιφή.
3. Η θερμοκρασία του περιβάλλοντος
Ένα συνηθισμένο πρόβλημα που έχουν πολλές αλοιφές, είναι ότι οι διαλύτες τους εξατμίζονται στις μεγάλες θερμοκρασίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναγκαστείτε να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη ποσότητα, για να συνεχίσετε την διαδικασία.
4. Μην χρησιμοποιείτε αλοιφές που «δουλεύουν» με νερό
Ο λόγος είναι ότι δημιουργούν πιτσιλιές, που θα αναγκαστείτε να καθαρίσετε αργότερα.
5. Προσοχή στις αλοιφές που καθαρίζονται δύσκολα
Τέτοια προϊόντα μπορεί να βάψουν κατά λάθος πλαστικά μέρη και η απομάκρυνση τους γίνεται με πολύ κόπο.
6. Επιλέξτε αλοιφές που συνδυάζουν κοπτικότητα και γυαλάδα
Έτσι θα έχετε μία λαμπερή επιφάνεια με πολύ υψηλό επίπεδο γυαλάδας.
7. Μην σας απασχολεί μόνο η τιμή
Ο χρόνος του φανοποιού είναι πολύτιμός, Γιατί λοιπόν να τον ξοδεύεστε στο γυάλισμα, χρησιμοποιώντας φτηνά αλλά αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα;