Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά & μετρήσεις του LingLong Sport Master

 Σχολιάστε 
1.087 Επισκέψεις στο άρθρο (27/9/2024) English
Το LingLong Sport Master βρίσκεται μέσα στα 5 καλύτερα λάστιχα στο φρενάρισμα στο στεγνό, στις 16' και τις 17', «κοκκαλώνοντας» στα 36,1 μέτρα.

Το LingLong Sport Master βρίσκεται μέσα στα 5 καλύτερα λάστιχα στο φρενάρισμα στο στεγνό, στις 16' και τις 17', «κοκκαλώνοντας» στα 36,1 μέτρα.

Στο βρεγμένο: Επιδόσεις στο μέσο όρο της κατηγορίας

Όσον αφορά τις δοκιμασίες επί βρεγμένης επιφάνειας το LingLong Sport Master βρέθηκε στο μέσο όρο του ανταγωνισμού και των ορίων που έχουμε θέσει. Στο φρενάρισμα από τα 100 χλμ./ώρα σε βρεγμένο οδόστρωμα το Ford Puma με το ελαστικό της LingLong ακινητοποιήθηκε πλήρως μετά από σκάρτα 42,4 μέτρα. Έπειτα, στη δοκιμασία αποφυγής κινδύνου) το SUVάκι της Ford είχε πετυχημένη ταχύτητα εισόδου στα 73 χλμ./ώρα.

Έχει σωστή ετικέτα (Fuel C & Wet A) & σκληρά XL πλαϊνά να πηγαίνει και εκτός δρόμου

Οι παραπάνω μετρήσεις έρχονται σε αντιστοιχία με το δείκτη πρόσφυσης Wet A του LingLong Sport Master. Ειδικά για συνθήκες η LingLong αναφέρει πως έχει ενσωματώσει συγκεκριμένες τεχνολογίες στο UHP (Ultra High-Performance) ελαστικό της. Πιο συγκεκριμένα, το Sport Master διαθέτει μονάδα καταστροφής μεμβράνης νερού και την φόρμουλα ρητίνης υψηλού χειρισμού και αντοχής στην υγρή ολίσθηση τρίτης γενιάς. Οι παραπάνω τεχνολογίες, από κοινού με τις φαρδιές αυλακώσεις για γρήγορη αποστράγγιση του νερού, διασφαλίζουν, σύμφωνα με την LingLong, ότι το ελαστικό μπορεί να κόψει» και να «τρυπήσει» γρήγορα το φιλμ νερού κατά το φρενάρισμα, παρέχουν αντοχή στο φαινόμενο της υδρολίσθησης και απομακρύνουν αποτελεσματικά το νερό από το πέλμα.
 
Από εκεί και πέρα, το LingLong Sport Master έχει σωστό δείκτη οικονομίας καυσίμου Fuel C, όπως προτείνει το AutoΤρίτη. Μάλιστα, το λάστιχο της δοκιμής έχει ενισχυμένα XL πλαϊνά, που αφενός το βοηθάνε να έχει καλύτερο κράτημα, αφετέρου του επιτρέπουν να κινείται με περισσότερη άνεση σε μία εκτός δρόμου διαδρομή.
 
Βγάζει πάνω από 37.000 χιλιόμετρα σύμφωνα με διεθνές test, δηλαδή αντέχει σχεδόν 2 χρόνια
Το LingLong Sport Master έχει τεχνολογία παραγωγής 2021. Η LingLong είναι μία made in China μάρκα ελαστικών, με εργοστάσια παραγωγής σε διάφορα σημεία του κόσμου. Μεταξύ αυτών είναι και το Βελιγράδι (Σερβία), όπου παράγονται LingLong λάστιχα και μοιράζονται στις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες σε πολύ μικρότερους χρόνους παράδοσης. Μάλιστα, εκεί στεγάζεται το πρώτο ever εργοστάσιο κινέζικης μάρκας επί ευρωπαϊκού εδάφους.
 
Τέλος, για το LingLong Sport Master της δοκιμής να πούμε ότι αντέχει λίγο πάνω από 37.000 χλμ. (σύμφωνα με διεθνές test). Δηλαδή βγάζει περίπου 2 χρόνια (ένας μέσος οδηγός κάνει 20.000 χλμ./χρόνο.
 
Μάρκα/Μοντέλο LingLong Sport Master
Όχημα Επιβατικό
Θερινό, 4 εποχών ή χειμερινό Εποχή
Θερινό
Διαστάσεις ελαστικού: Το 1ο νούμερο είναι το πλάτος του πέλματος σε χλστ., το 2ο το προφίλ (ύψος) του ελαστικού και το 3ο το μέγεθος της ζάντας σε ίντσες. Προφίλ κάτω από 45 θεωρείται μικρό, δηλαδή για σπορτίφ μοντέλα και πάνω από 60 μεγάλο, δηλαδή ενισχύεται η άνεση. Διάσταση
215/55 R17
Τιμή, ανά λάστιχο, χωρίς την τοποθέτηση.Τιμή μονάδας (€)
 
Χιλιόμετρα που βγάζουν 37400
Οι τιμές των ελαστικών, αφορούν τις τιμές λιανικής (άνευ τοποθέτησης) και ενημερώνονται ΚΑΘΕ μήνα.
Στοιχεία κατασκευαστή
Οικονομία καυσίμου. Α σημαίνει χαμηλότερη αντίσταση κύλισης και χαμηλότερη κατανάλωση (μέχρι 6%). C: 3% k.o.k.Fuel (A έως Ε)
C
Κρατημα στο βρεγμένο. Α το καλύτερο.Wet (Α έως Ε)
A
Είναι ο εξωτερικός θόρυβος που παράγει ένα ελαστικό κατά την οδήγηση. Υπάρχουν 3 βαθμίδες. Βαθμός Α συνεπάγεται και ποιοτική κύλιση. Ο θόρυβος κύλισης του ελαστικού μετριέται σε ντεσιμπέλ (dB)Noise (dB)
69
Δείκτης φορτίου είναι το μέγιστο φορτίο στο οποίο τα λάστιχα λειτουργούν σωστά. Το 94 αντιστοιχεί σε 670 κιλά ανά ελαστικό, το 96 αντιστοιχεί σε 710 κιλά ανά ελαστικό. Δείκτης ταχύτητας είναι η μέγιστη ταχύτητα που λειτουργεί χωρίς πρόβλημα το ελαστικό. Π.χ. το V αντιστοιχεί στα 240 χιλιόμετρα/ώραΔείκτης φορτίου - ταχύτητας
98Y XL
Το μέγιστο βάρος αυτοκινήτου, για τα συγκεκριμένα λάστιχα, σε κιλάΜέγιστο φορτίου (kg)
3000
Η μέγιστη ταχύτητα για το συγκεκριμένο λάστιχοΜέγιστη ταχύτητα (χλμ/ώρα)
300
Η χρονιά που παρουσιάστηκε το ελαστικόModel Year
2021
 
Επιδόσεις - Μετρήσεις AutoΤρίτη Test Center
Είναι η απόσταση ακινητοποίησης σε μέτρα. Φρενάρισμα στεγνό από 100 χλμ./ώρα (μ.)
36,07 Μέτρα   
Είναι η απόσταση ακινητοποίησης σε μέτρα. Φρενάρισμα βρεγμένο από 100 χλμ./ώρα (μ.)
42,44 Μέτρα   
Με πόσα χιλιόμετρα μπορεί να αποφευγεί ένα εμπόδιο που πετάγεται ξαφνικά μπροστά σου.Κράτημα στο στεγνό (χλμ./ώρα)
80,2 Χλμ/ώρα
Με πόσα χιλιόμετρα μπορεί να αποφευγεί ένα εμπόδιο που πετάγεται ξαφνικά μπροστά σου σε βρεγμένο δρόμο.Κράτημα στο βρεγμένο (χλμ./ώρα)
73 Χλμ/ώρα

Πράσινο  Πέρασε τα όρια της δοκιμασίας

Κόκκινο  Δεν έπιασε τα όρια αξιολόγησης στη δοκιμασία

Κίτρινο  Είναι στο μέσο όρο της κατηγορίας του

Σελίδα 15 πράγματα για το θερινό λάστιχο LingLong Sport Master
Σελίδα 2Αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά & μετρήσεις του LingLong Sport Master
Σελίδα 3Ό,τι πρέπει να ξέρετε για να αγοράζετε λάστιχα που σας καλύπτουν
Mercedes
Autotriti.gr