Jaguar: Θα κατασκευάζει μόνο SUV μέχρι το 2025

1.125 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2024)
Jaguar: Θα κατασκευάζει μόνο SUV μέχρι το 2025

- Διακόπτεται η παραγωγή των XE, XF και F-type
- Θα παράγει μόνο SUV έως ότου έρθουν τα νέα της μοντέλα
- Σε απόθεμα οι ΧΕ και XF για όποιον θέλει να αγοράσει μετά την λήξη της παραγωγής τους

Διακόπτεται η παραγωγή των XE, XF και F-type

Αλλάζει σελίδα η Jaguar. Η εταιρία θα βάλει τέλος στην παραγωγή των XE, XF και F-Type μοντέλων της σε λίγες βδομάδες από τώρα ενώ προετοιμάζει το εργοστάσιο της στο Birmingham για μια τελείως καινούργια γκάμα αυτοκινήτων. Το τέλος των δύο sedan και του σπορ μοντέλου της  σημαίνει πως η εταιρία θα προσφέρει μόνο SUV μιας και μόλις η I-Pace, E-Pace και F-Pace θα συνεχίσουν να παράγονται στο σύντομο μέλλον.

Θα παράγει μόνο SUV έως ότου έρθουν τα νέα της μοντέλα

Η νέα εποχή της Jaguar ξεκινά το 2025 με την παρουσίαση ενός ηλεκτρικού τετραθέσιου GT μοντέλου 600 ίππων στα βήματα της Porsche Taycan.Ύστερα θα ακολουθήσει ένα πολυτελές SUV στο στιλ της Bentley Bentayga και ακόμα αργότερα θα έρθει ένα μεγαλύτερο πολυτελές sedan. Όλα τα επερχόμενα μοντέλα θα μοιράζονται την νέα πλατφόρμα της Jaguar, την JEA.

Σε απόθεμα οι ΧΕ και XF για όποιον θέλει να αγοράσει μετά την λήξη της παραγωγής τους

Οι πελάτες θα μπορούν ακόμα να παραγγείλουν μια νέα XE ή XF, αλλά τα μοντέλα αυτά θα είναι προκατασκευασμένα με καθορισμένες προδιαγραφές και δεν θα προσφέρονται για διαμόρφωση. «Θα έχουμε ένα πρόγραμμα παραγωγής που θα μας επιτρέψει να έχουμε συνεχή προμήθεια αυτοκινήτων μέχρι να έρθουν τα νέα μοντέλα. Προσπαθούμε να σταθμίσουμε τον χρόνο έτσι ώστε να υπάρχει αρκετό απόθεμα για να μας φτάσει μέχρι το λανσάρισμα των νέων αυτοκινήτων», δήλωσε ο CEO της εταιρίας στην Βόρεια Αμερική, Joe Eberhardt.  

DEH PASXA
KIA