• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ο γνωστός μας από τα Ford Fiesta και Focus, εξαιρετικός 1.600άρης diesel των 115 ίππων, βρίσκεται κάτω από το καπό και της αρχικής diesel επιλογής του Mondeo.

Κινητήρας: Οικονομία και απόδοση σε ίσες δόσεις

30.508 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/3/2015

Η αρχική diesel έκδοση του νέου Mondeo έρχεται με τον γνωστό 1.600άρη TDCi πετρελαιοκινητήρα της Ford, στην ισχυρότερή του έκδοση με τους 115 ίππους και τα 270 Nm ροπής. Ο κινητήρας αυτός συνεργάζεται με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο με σχετικά σφιχτή κλιμάκωση και πολύ καλή αίσθηση στις αλλαγές. Στην πράξη, το φόρτε του συνδυασμού δεν είναι μεν τα γρήγορα περάσματα, ωστόσο η ροπή που παρέχεται από τις 1.750 σ.α.λ. σώνει την κατάσταση και παρέχει στο Mondeo ικανοποιητικές επιδόσεις. Έτσι, σύμφωνα και με τις μετρήσεις μας, το Ford Mondeo 1,6 TDCi για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 11,5 δλ., ενώ περισσότερο ικανοποιητικά είναι και τα νούμερα των ρεπρίζ. Σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση, η Ford ανακοινώνει μόνο 4,2 λτ./100 χλμ. μέση τιμή, ωστόσο στην πράξη ο οδηγός θα δει ένα πιο αυξημένο νούμερο κοντά στα 7,5 λτ./100 χλμ. Στις μετρήσεις μας στην εθνική, το Mondeo καίει 5,0 λτ./100 χλμ. στα 133 χλμ./ώρα, πετυχαίνοντας μια καλή επιλογή για την κατηγορία.

Tags: FORD, FORD MONDEO
 
 • Νίκος Ευσταθιάδης

  Καλημέρα σας, κι ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας! Καθότι είναι ένα αυτοκίνητο που με ενδιαφέρει να αγοράσω, είχα διαβάσει και προηγούμενο άρθρο σας http://www.autotriti.gr/agora/data/news/DOKIMH--Neo-Ford-Mondeo-1,6-TDCi_124111_18286.asp όπου γράφετε για 6 lt/100km. Δεν αναφέρομαι στο στέισον βαγκον, αν και περίμενα το πιο βαρύ στέισον να καταναλώνει και παραπάνω. Επίσης στην ουσία αναφέρομαι στο σχόλιο σε αυτό το άρθρο "αφού στο εσωτερικό του θα χωρέσουν εύκολα ακόμη και οι μεγαλόσωμοι επιβάτες", μιας που είμαι αρκετά ψηλός 1,94-96 κιλά, όταν μπω στην θέση οδήγησης, μπορώ να πω ότι χωραω ικανοποιητικα έως άνετα, αλλά πίσω (μετακινηθηκα ο ίδιος πίσω από την θέση του οδηγού), ούτε καν μπορούσα να μπω για να κλείσει η πόρτα. Ευχαριστώ και πάλι για την καλή δουλεία που κάνετε!

    1
 • Νίκος Ευσταθιάδης

  Στα 3 άρθρα που έχετε για το συγκεκριμένο μοντέλο, γράφετε για διαφορετικές καταναλωσεις (στο ένα 7,5 στο άλλο 6).Τελικά τι ισχύει? Και για πόσα χλμ μιλάμε στην δοκιμή? Σε τι διαδρομή? Επίσης ήθελα να σχολιάσω τον χώρο των πίσω επιβατών, εγώ είμαι 1,94 (οδηγός), πίσω μου δεν χωράει ούτε 10 χρόνο (το είδα στην έκθεση).

    1
  • autotriti

   Απάντηση: Οι καταναλώσεις προέρχονται από δική μας μέτρηση κατά τη διάρκεια της δοκιμής, σε διαδρομή εντός και εκτός πόλεως. Στις 2 δοκιμές που έχουμε κάνει στο νέο Mondeo 1,6 TDCi, στο πρώτο (5θυρο) η μέση κατανάλωση δοκιμής ήταν 7,5 λτ./100 χλμ. και στο δεύτερο (στέισον), 6,8 λτ./100 χλμ. Στους χώρους, η μέτρησή μας σε όλα τα αυτοκίνητα γίνεται με προσομοίωση επιβάτη ύψους 1,75 μ. (και βάρους 75 κιλών).