• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το εσωτερικό του Mondeo διακρίνεται για τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Η σχεδίαση είναι από τις πλέον σύγχρονες στην κατηγορία.

Το χειρόφρενο είναι πλέον ηλεκτρικό, για ακόμη περισσότερη άνεση κατά την εκκίνηση-ακινητοποίηση.

Εντυπωσιάζει ο προαιρετικός πίνακας οργάνων με ψηφιακά-αναλογικά όργανα και οθόνη 10 ιντσών, με προσαρμοζόμενο φωτισμό.

Το πορτ-μπαγκάζ είναι πολύ μεγάλο με 550 λτ. χωρητικότητας. Το μεγάλο άνοιγμα της 5ης πόρτας διευκολύνει ιδιαίτερα τη φόρτωση.

Εσωτερικό-Χώροι: Πολύ καλή ποιότητα και σύγχρονη σχεδίαση

30.505 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/3/2015

Χωροταξικά, οι μεγάλες διαστάσεις του αμαξώματος του νέου Mondeo επαληθεύονται και στην πράξη, με όλες τις μετρήσεις μας μάλιστα να δείχνουν βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν, παρότι οι διαστάσεις δεν είναι όλες μεγαλύτερες. 

Έτσι, στο πίσω κάθισμα θα μετακινηθούν με περισσότερη άνεση 3 ενήλικες επιβάτες, έχοντας στη διάθεσή τους άνετο χώρο για τα γόνατά τους και αρκετό για τα κεφάλια και τους ώμους τους. Αντίστοιχα πολύ καλή είναι και η άνεση στα εμπρόσθια καθίσματα. Στο πεδίο του πορτ-μπαγκάζ, ο διαθέσιμος όγκος έχει αυξηθεί σημαντικά είτε κανείς επιλέξει την έκδοση με ρεζέρβα ανάγκης (+13 λτ.), είτε με κιτ επισκευής ελαστικού (+10 λτ.). Το τελικό νούμερο μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις, είναι υπέρ-αρκετό για τις ανάγκες μιας οικογένειας. Στην όλη πρακτικότητα του χώρου εντάσσεται και το πολύ μεγάλο άνοιγμα της πόρτας του πορτ-μπαγκάζ στην 5θυρη έκδοση της δοκιμής μας (ανοίγει μαζί με το τζάμι), το οποίο μάλιστα στον εξοπλισμό Titanium γίνεται και ηλεκτρικά, μέσω διακόπτη στο κλειδί, το ταμπλό ή και πάνω στην 5η πόρτα.

Aνετο για επιβάτες και αποσκευές
Ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Mondeo ήταν οι προσφερόμενοι χώροι για τους επιβάτες και η άνεση. Και αυτό παραμένει βασικός κανόνας και στο νέο μοντέλο, αφού στο εσωτερικό του θα χωρέσουν εύκολα ακόμη και οι μεγαλόσωμοι επιβάτες. Όσον αφορά στη χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ αυτή είναι μεγάλη και στα 550 λίτρα του (με κιτ επισκευής) θα χωρέσουν με άνεση όλα τα υπάρχοντα μιας πολυμελούς οικογένειας. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί και το μεγάλο άνοιγμα της 5ης πίσω πόρτας (ανοίγει και ηλεκτρικά), η οποία διευκολύνει ιδιαίτερα τη φόρτωση. Για τους πιο απαιτητικούς, τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει και το στέισον αμάξωμα, το πορτ-μπαγκάζ του οποίου μπορεί να φτάσει τα 1.630 λίτρα. 

Tags: FORD, FORD MONDEO
 
 • Νίκος Ευσταθιάδης

  Καλημέρα σας, κι ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας! Καθότι είναι ένα αυτοκίνητο που με ενδιαφέρει να αγοράσω, είχα διαβάσει και προηγούμενο άρθρο σας http://www.autotriti.gr/agora/data/news/DOKIMH--Neo-Ford-Mondeo-1,6-TDCi_124111_18286.asp όπου γράφετε για 6 lt/100km. Δεν αναφέρομαι στο στέισον βαγκον, αν και περίμενα το πιο βαρύ στέισον να καταναλώνει και παραπάνω. Επίσης στην ουσία αναφέρομαι στο σχόλιο σε αυτό το άρθρο "αφού στο εσωτερικό του θα χωρέσουν εύκολα ακόμη και οι μεγαλόσωμοι επιβάτες", μιας που είμαι αρκετά ψηλός 1,94-96 κιλά, όταν μπω στην θέση οδήγησης, μπορώ να πω ότι χωραω ικανοποιητικα έως άνετα, αλλά πίσω (μετακινηθηκα ο ίδιος πίσω από την θέση του οδηγού), ούτε καν μπορούσα να μπω για να κλείσει η πόρτα. Ευχαριστώ και πάλι για την καλή δουλεία που κάνετε!

    1
 • Νίκος Ευσταθιάδης

  Στα 3 άρθρα που έχετε για το συγκεκριμένο μοντέλο, γράφετε για διαφορετικές καταναλωσεις (στο ένα 7,5 στο άλλο 6).Τελικά τι ισχύει? Και για πόσα χλμ μιλάμε στην δοκιμή? Σε τι διαδρομή? Επίσης ήθελα να σχολιάσω τον χώρο των πίσω επιβατών, εγώ είμαι 1,94 (οδηγός), πίσω μου δεν χωράει ούτε 10 χρόνο (το είδα στην έκθεση).

    1
  • autotriti

   Απάντηση: Οι καταναλώσεις προέρχονται από δική μας μέτρηση κατά τη διάρκεια της δοκιμής, σε διαδρομή εντός και εκτός πόλεως. Στις 2 δοκιμές που έχουμε κάνει στο νέο Mondeo 1,6 TDCi, στο πρώτο (5θυρο) η μέση κατανάλωση δοκιμής ήταν 7,5 λτ./100 χλμ. και στο δεύτερο (στέισον), 6,8 λτ./100 χλμ. Στους χώρους, η μέτρησή μας σε όλα τα αυτοκίνητα γίνεται με προσομοίωση επιβάτη ύψους 1,75 μ. (και βάρους 75 κιλών).