Εξουσιοδοτημένο συνεργείο με την πιστοποίηση και το know how της μάρκας VS Εξειδικευμένο με πελατοκεντρική προσέγγιση και συμφέρουσες τιμές!

Εξουσιοδοτημένο συνεργείο με την πιστοποίηση και το know how της μάρκας VS Εξειδικευμένο με πελατοκεντρική προσέγγιση και συμφέρουσες τιμές!

Εσύ το δικό σου αμάξι που το πας για συντήρηση; Στο εξουσιοδοτημένο ή στο εξειδικευμένο;

Εσύ το δικό σου αμάξι που το πας για συντήρηση; Στο εξουσιοδοτημένο ή στο εξειδικευμένο;

  • Εξουσιοδοτημένο συνεργείο με την πιστοποίηση και το know how της μάρκας VS Εξειδικευμένο με πελατοκεντρική προσέγγιση και συμφέρουσες τιμές!
  • Εσύ το δικό σου αμάξι που το πας για συντήρηση; Στο εξουσιοδοτημένο ή στο εξειδικευμένο;

Service Peugeot. Σε εξουσιοδοτημένο ή εξειδικευμένο;

6315 Επισκέψεις στο άρθρο

Εξουσιοδοτημένο και εξειδικευμένο. Σε άμεση επαφή με την επίσημη αντιπροσωπεία και πιο τσιμπημένες τιμές άλλα υψηλό know-how και διαρκής εκπαίδευση από την μια, με δυνατότητα για ειδική φροντίδα σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες-δυνατότητες από την άλλην. Εσύ τι προτιμάς;

Όλοι γνωρίζουμε πως όταν έχει να κάνει με την συντήρηση του οχήματος μας υπάρχουν δύο κατηγορίες συνεργείων που φροντίζουν για την καλή του λειτουργία:

Το εξουσιοδοτημένο και το εξειδικευμένο.



Το εξουσιοδοτημένο δίκτυο αποτελεί το επίσημο δίκτυο τεχνικών και ειδικών της κάθε μάρκας και η δουλειά του χαρακτηρίζεται από υψηλή τεχνογνωσία με focus στα μοντέλα της (παλιά και νέα).

Από την άλλη, το εξειδικευμένο συνεργείο μπορεί να δώσει μια πιο ειδική και εξατομικευμένη μέριμνα στο όχημα σας με το βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του να είναι η ευελιξία των υπηρεσιών και η αμεσότητα/φιλικότητα της εξυπηρέτησης.

Παρακάτω, θα σας παρουσιάσουμε το πρώτο από μια σειρά θεμάτων που θα προσεγγίζουν το ερώτημα «Εξουσιοδοτημένο ή Εξειδικευμένο» για την κάθε μάρκα αυτοκινήτου. 

Θα ξεκινήσουμε παρουσιάζοντας τις λύσεις που υπάρχουν για τους κατόχους της Peugeot, μια μάρκα με πολλά best seller μοντέλα στις αγαπημένες κατηγορίες του ελληνικού κοινού όπως  το μικρό 208, το crossover πόλης 2008 άλλα και το οικογενειακό SUV 3008.

Εξουσιοδοτημένο vs Εξειδικευμένο για Service Peugeot! Τι διαλέγω;

  • Πρόσβαση σε Global know how VS  Local Take Care
  • Ακριβότερα γνήσια VS επισκευασμένα ή after market Parts
  • Nέοι μηχανικοί με διαρκή εκπαίδευση (Εξουσιοδοτημένο)
  • Yψηλή τεχνογνωσία & “όνομα” (στο καλό Εξειδικευμένο)
Για να δούμε, λοιπόν,  τι προσφέρουν στους κατόχους των μοντέλων της Peugeot τα εξουσιοδοτημένα και τι τα εξειδικευμένα συνέργεια.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Το εξουσιοδοτημένο αποτελεί το συνεργείο που έρχεται σε άμεση επαφή και επικοινωνία με την επίσημη αντιπροσωπεία της μάρκας , έχοντας και διαρκή πρόσβαση  στο 100% της , συνεχούς ενημέρωσης, τεχνικής βιβλιογραφίας της για κάθε μοντέλο της γκάμας της.

Ουσιαστικά, γνωρίζουν (ή μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες από ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων που συντηρεί –διεθνώς- η μάρκα) κάθε τρόπο αντιμετώπισης θεμάτων ή προβλημάτων συντήρησης-επισκευής (πολλές φορές ιδιαίτερα «σύνθετων» λόγω της προηγμένης τεχνολογίας των σύγχρονων αυτοκινήτων).

Από την άλλην, ένα καλό εξειδικευμένο συνεργείο διαθέτει πρόσβαση στο 60-70% της συνολικής γνώσης, καθώς ναι μεν δεν έχει πρόσβαση στην επίσημη τεχνική βιβλιογραφία, ωστόσο έχει δυνατότητες συνδρομής σε διάφορες υψηλού επιπέδου τεχνικές πηγές σχετικά με τη συντήρηση οχημάτων της μάρκας.

Σε αύτη την περίπτωση, βέβαια, μιλάμε για «στείρα γνώση» καθώς οι ειδικοί και οι τεχνικοί του εξειδικευμένου έχουν πρόσβαση σε περιορισμένες πληροφορίες, συνήθως σε ζώνες που «πονάνε» το όχημα και όχι σε μια γενική μεθοδολογία και τρόπο σκέψης-διάγνωσης για αποδοτική επίλυση των προβλημάτων (κάτι το οποίο μπορεί να προκύψει μόνο όταν κάποιος από την μάρκα –διεθνώς- έχει αντιμετωπίσει και λύσει επιτυχώς ένα θέμα (ενώ στη συνέχεια το «μοιράζεται» με όλους τους συναδέλφους του «διεθνώς»)..

 Πρέπει να σημειωθεί πως πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες δεν έχουν όλα τα εξειδικευμένα, άλλα μόνο όσα επιλέγουν να επενδύουν έχοντας πρόσβαση σε κάποια πηγή γνώσεων (κάτι που θα πρέπει να λαμβάνετε υπ όψιν σας πριν αποφασίσετε σε ποιό εξειδικευμένο συνεργείο θα πάτε το αμάξι σας).


 


Εσύ το δικό σου αμάξι που το πας για συντήρηση; Στο εξουσιοδοτημένο ή στο εξειδικευμένο;

Εσύ το δικό σου αμάξι που το πας για συντήρηση; Στο εξουσιοδοτημένο ή στο εξειδικευμένο;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Φυσικά, πρέπει να αναφέρουμε πως στα εξειδικευμένα  χτίζεται και μια προσωπική σχέση εμπιστοσύνης και εκτίμησης με τον πελάτη ,που με την σειρά της επιτρέπει πιο άμεση και αποτελεσματική συμβουλευτική πάνω στις ειδικές, εξατομικευμένες ανάγκες και τα θέλω του.

Ταυτόχρονα, σε αντίθεση με τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία Peugeot, τα οποία λειτουργούν με μια συγκεκριμένη μεθοδολογία και ένα συγκεκριμένο πλάνο εργασιών επίλυσης της κάθε βλάβης, οι μηχανικοί  των εξειδικευμένων συνεργείων Peugeot έχουν την δυνατότητα να προσεγγίσουν το κάθε ζήτημα με τον δικό τους τρόπο και να υιοθετούν διαφορετικές προσεγγίσεις ανάλογα με τις ανάγκες σας (και του οχήματος σας).


Τα εξειδικευμένα συνεργεία απευθύνονται στο τοπικό δίκτυο πελατών, τους οδηγούς που κατοικούν ή εργάζονται σε μια λογική ακτίνα γύρω από την έδρα του.
 
Η εγγύτητα προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα καθώς οι πελάτες μπορούν να περάσουν ανά πάσα στιγμή και να δουν την εξέλιξη των εργασιών ή να κάνουν ερωτήσεις που θέλουν.

Παράλληλα,  μηχανικοί και πελάτες ζουν στις ίδιες περιοχές, άρα οδηγούν στους ίδιους δρόμους και στις ίδιες συνθήκες, μπορούν επομένως να τους προτείνουν λύσεις με γνώμονα την άμεση εμπειρία τους και τις ειδικές ανάγκες τους.

Όταν μιλάμε για εργασίες αυτοκινήτου δεν πρέπει να παραλειφθεί  πως τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία αποκτούν ένα προβάδισμα όταν αναφερόμαστε στα νεότερα μοντέλα που  χαρακτηρίζονται από high-tech χαρακτήρα και συνοδεύονται από μια σειρά ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης, τα οποία για να επισκευαστούν χρειάζονται up to date  γνώσεις για την αποκατάσταση τους.

Τα εξειδικευμένα συνεργεία που διαθέτουν μηχανικούς με κατάρτιση και know-how για επίλυση και των σχετικών με ηλεκτρονικά και tech ζητήματα διευρύνονται σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Αιτίες προφανώς η τεχνολογική εξέλιξη των οχημάτων, o σχεδιασμός και υλοποίηση ειδικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων (από Ινστιτούτα και φορείς επιμόρφωσης) αλλά και η είσοδος στον κλάδο νέων, ορεξάτων μηχανικών “επόμενης γενιάς”!

Αξίζει να τονιστεί πως, στα εξειδικευμένα  συνεργεία ο κάθε πελάτης είναι ξεχωριστός και λαμβάνει την ίδια φροντίδα, ανεξαρτήτως από το αν διαθέτει ένα μοντέλο δεκαετίας ή ένα μοντέλο  που κυκλοφόρησε πιο πρόσφατα.

Διαφορές, πέρα από τις εργασίες, υπάρχουν και στην προσφορά των ανταλλακτικών. Το εξουσιοδοτημένο διαθέτει πρόσβαση σε stock ανταλλακτικά, προσφέρει επομένως γρήγορες και  “to the point” λύσεις για προβλήματα του οχήματος (ίσως με κάτιτις παραπάνω σε χρέωση βέβαια).

Και αυτό γιατί, σε περίπτωση που οι τεχνικοί δεν γνωρίζουν την πηγή μιάς βλάβης του αυτοκινήτου, παραγγέλνουν το ανταλλακτικό που θεωρούν πως μπορεί να επιλύσει την όποια βλάβη, χωρίς να προχωρούν σε άμεση  αγορά (δοκιμάζουν, πιστοποιούν, εφαρμόζουν ή …επιστρέφουν το ανταλλακτικό και συνεχίζουν το «ψάξιμο»).

Από την άλλην, τα εξειδικευμένα συνεργεία διαθέτουν την δυνατότητα να μην προχωρήσουν σε άμεση αντικατάσταση εξαρτήματος (όπως συμβαίνει απαραίτητα στα εξουσιοδοτημένα)  άλλα μπορούν –σε πολλές περιπτώσεις- ακόμη και να επιδιορθώσουν το ίδιο το ανταλλακτικό, δίνοντας μια μέση λύση που μπορεί να κόψει το συνολικό κόστος στα μισά.

Αυτή η ευελιξία του εξειδικευμένου σημαίνει πως ο κάτοχος Peugeot που θέλει ένα μεγαλύτερο  όφελος για την τσέπη του, μπορεί να το πετύχει αγοράζοντας επισκευασμένα ή εφάμιλλα καλά και ποιοτικά after market ανταλλακτικά και αναλώσιμα.

Σε αυτό το σημεία, βέβαια, πρέπει να σημειωθεί πως τα γνήσια ανταλλακτικά του εξουσιοδοτημένου καλύπτονται από εγγύηση 2 έως 5 ετών, πράγμα που δεν συμβαίνει με αυτά του εξειδικευμένου (συνήθως μικρότερη 6 μηνών – 1 έτους).

Ως προς τα ανταλλακτικά και εφόσον μιλάμε για Peugeot, πρέπει να σημειωθεί πως υπάρχει και η λύση της Eurorepar Car Service.

Επίσημο μέλος της Stellantis και με 12 σημεία εξυπηρέτησης στην χώρα, οι κάτοχοι Peugeot μπορούν να επιλέξουν τα, εφάμιλλα με τα γνήσια, ανταλλακτικά της Eurorepar που έρχονται σε πιο οικονομικές τιμές και με εγγύηση 2 ετών!

Να τονίσουμε ως προς τα ανταλλακτικά,  πως μιλάμε για “άδικη σύγκριση” καθώς τα γνήσια ανταλλακτικά μπορεί να κοστίζουν παραπάνω από τα εφάμιλλα τους, ωστόσο πρέπει να ληφθεί υπ’όψη πως μόνο τα γνήσια έχουν υποστεί το πλήρες πακέτο tests του κατασκευαστή (κάτι το οποίο σημαίνει “έγκριση και εγγύηση καλής λειτουργίας” και μεγαλύτερος “κύκλος ζωής”) !

Είτε μιλάμε για εξουσιοδοτημένο είτε για εξειδικευμένο, ο κλάδος της συντήρησης αυτοκινήτου αντιμετωπίζει ένα σαφές πρόβλημα: Ο κλάδος χαρακτηρίζεται από έλλειψη νέου προσωπικού (μεγαλύτερη η ζήτηση από την προσφορά).

Αυτό δίνει ένα προβάδισμα στα εξουσιοδοτημένα καθώς οι περισσότεροι νέοι τεχνικοί θα προτιμήσουν μιά πιο “σίγουρη” εργασία σε έναν επίσημο αντιπρόσωπο που θα τους προσφέρει  καλύτερο μισθό, πολύτιμη εμπειρία, καλύτερες συνθήκες εργασίας κλπ.

Οι τεχνικοί που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στον κλάδο των εξειδικευμένων συνεργείων Peugeot είναι συνήθως οι ιδιοκτήτες τους (με εμπειρία-τεχνογνωσία χρόνων στην μάρκα), επομένως διαθέτουν και “καλό όνομα” στην αγορά.

Στη συνέχεια υπάρχουν και νέοι επιχειρηματίες (που για διάφορους λόγους) ξεκινούν την δική τους πορεία στον κλάδο ανοίγοντας ένα δικό τους συνεργείο (έχοντας πριν “μαθητεύσει” πάνω στα μοντέλα της μάρκας, εργαζόμενοι είτε σε εξουσιοδοτημένο είτε σε εξειδικευμένo συνεργείο Peugeot).

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - AFTER SALES

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ

Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Εξειδικευμένα συνεργεία, Αλλαγή Δίσκο Πλατό, Ρουλεμάν, Ιμάντας Χρονισμού, Αλλαγή Αμορτισέρ, Αλλαγή Μπαταρίας, Αλλαγή Τακάκια Φρένων, Έκδοση Κάρτας Καυσαερίων, Προέλεγχος ΚΤΕΟ, Ευθυγράμμιση Τροχών Αυτοκινήτου, Επισκευή Μίζας, Αλλαγή Φίλτρου Λαδιού, Αλλαγή Φίλτρου Βενζίνης, Αλλαγή Σετ Συμπλέκτη - Αμπραγιάζ, Αλλαγή Αναρτήσεων, Αλλαγή Λαδιών Κινητήρα Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Parktronic, Αλλαγή Υγρών Φρένων, Επισκευή Βολάν, Αλλαγή Εξωτερικού Ιμάντα Δυναμό, Αλλαγή Δισκόπλακες, Αλλαγή Φίλτρου Αέρα, Τοποθέτηση Φώτα Xenon, Αλλαγή Φίλτρου Καυσίμου, Αλλαγή Σετ Καδένας Χρονισμού, Συμπλήρωση Freon Αυτοκινήτου, Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτου, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Φώτα LED, Επισκευή Καθισμάτων Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ουρανού Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ταπετσαρίας Πόρτας Αυτοκινήτου, Ντύσιμο Ταμπλό με Δέρμα, Επισκευή Πόμολο Ταχυτήτων, Αλλαγή Φίλτρου Καμπίνας, Ηχομόνωση & Θερμομόνωση Αυτοκινήτου, Δερμάτινη Επένδυση Τιμονιού, Επισκευή Ζελατίνας Κάμπριο, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Αδιαβροχοποίηση Κουκούλας Κάμπριο, Αλλαγή Αντλίας (Τρόμπας) Νερού, Αλλαγή Τάπες Ψυγείου Νερού, Αλλαγή Σιαγόνες Αυτοκινήτου, Αλλαγή Μπουζί, Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Αλλαγή Ακρόμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Ημίμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Μπαράκια Ζαμφόρ, Αλλαγή Λάστιχα Ζαμφόρ, Αλλαγή Ψαλίδια Τροχών, Αλλαγή Μπαλάκια Ψαλιδιών