Μπορεί κάτι να φαίνεται άχρηστο και να το πετάς στα σκουπίδια, όμως στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ένας θησαυρός!

Στην Ελλάδα, παρά την αρχική καθυστέρηση εναρμόνισης, η ανακύκλωση βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο.

Από τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε η ALCO για λογαριασμό της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), το 88% των Ελλήνων ανακυκλώνουν τις συσκευασίες τους στον Μπλε Κάδο.

Η ΕΔΟΕ αποτελεί το μοναδικό εγκεκριμένο από το ΥΠΕΧΩΔΕ σύστημα ανακύκλωσης αυτοκινήτων.

Ανακύκλωση σημαίνει και φθηνά ανταλλακτικά!

Τα προϊόντα της επεξεργασίας των μεταχειρισμένων ελαστικών μπορούν όμως να αποτελέσουν πρώτη ύλη για τη δημιουργία νέων διαφορετικών προϊόντων.

Το αυτοκίνητο μπορεί να αποσυρθεί από τη κυκλοφορία όποτε θελήσει ο ιδιοκτήτης του.

Το ΟΤΚΖ μπορεί να παραδοθεί σε εγκεκριμένα κέντρα συλλογής και επεξεργασίας τα οποία έχουν σύμβαση με την ΕΔΟΕ και φέρουν το ανάλογο λογότυπο, είτε πρόκειται για κέντρα συλλογής είτε για κέντρα επεξεργασίας.

Ανακύκλωση αυτοκινήτων: Κέρδος για την τσέπη & το περιβάλλον

44360 Επισκέψεις στο άρθρο

Μπορεί κάτι να φαίνεται άχρηστο και να το πετάς στα σκουπίδια, όμως στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ένας θησαυρός! Αν βέβαια το ανακυκλώσεις… Και φυσικά δεν αναφερόμαστε στην εταιρεία διαχείρισης των αποβλήτων αλλά σε εσάς τους ίδιους, αφού το όφελος από την ανακύκλωση είναι και άμεσο, και έμμεσο.

 
Η εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων, δηλαδή η ανακύκλωση, είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας, καθώς συνδέεται με τη χρήση διαφόρων προϊόντων για την εξυπηρέτηση των αναγκών μας. 

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει συμβάλλει στην αύξηση της ποσότητας των αποβλήτων που παράγονται, αλλά και στη δημιουργία νέων, μέσω της εισαγωγής στην αγορά νέων προϊόντων τεχνολογίας.

Έτσι, πολλά είναι τα είδη των υλικών που, αντί να καταλήγουν σε χώρους ταφής, μπορούν να ανακυκλωθούν ή να επαναχρησιμοποιηθούν. Τα οφέλη, μάλιστα, από την
ανακύκλωσή τους είναι πολλαπλά. Και δεν αφορούν μόνο την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων ή το άμεσο χρηματικό αντίτιμο που μπορείς να έχεις (από 0,01 ευρώ στα μηχανήματα που βάζεις γυάλινα μπουκάλια μπύρας ή κουτάκια αναψυκτικού μέχρι και 500 ευρώ στην περίπτωση ανακύκλωσης ενός αυτοκινήτου), αλλά και την προστασία του κλίματος, την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ας δούμε παρακάτω μερικά πράγματα γενικά για την ανακύκλωση και έπειτα κάποια πιο ειδικά σχετικά με την ανακύκλωση των αυτοκινήτων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • κωστας

    εχω ενα χιουνται αξεντ μοντελο 98 το αμαξι τα εχει αλαγμενα ολα επανω ενδιαφερομαι για την αποσυρση το τηλεφωνο μου ειναι 6994686395

      1