Τα προϊόντα της επεξεργασίας των μεταχειρισμένων ελαστικών μπορούν όμως να αποτελέσουν πρώτη ύλη για τη δημιουργία νέων διαφορετικών προϊόντων.

Ανακύκλωση ελαστικών

44444 Επισκέψεις στο άρθρο

Η αποσύνθεση των ουσιών ενός ελαστικού διαρκεί αιώνες και είναι πολύ επιβλαβής για το περιβάλλον. Για το λόγο αυτό έχει απαγορευθεί η ρίψη των ελαστικών στους ΧΥΤΑ, παλιότερα υπήρχε η τάση της ταφής τους, ωστόσο σήμερα επιβεβλημένη είναι μόνο η ανακύκλωσή τους. Βέβαια, η ανακύκλωση των μεταχειρισμένων ελαστικών οχημάτων διαφέρει σημαντικά από την ανακύκλωση των άλλων υλικών τέλους κύκλου ζωής στο γεγονός ότι τα προϊόντα του τεμαχισμού ή της κοκκοποίησης των μεταχειρισμένων ελαστικών δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρώτες ύλες για την κατασκευή – παραγωγή των νέων ελαστικών εκτός από πολύ μικρές έως αμελητέες ποσότητες. Τα προϊόντα της επεξεργασίας των μεταχειρισμένων ελαστικών μπορούν όμως να αποτελέσουν πρώτη ύλη για τη δημιουργία νέων διαφορετικών προϊόντων και να αντικαταστήσουν σε ορισμένες περιπτώσεις άλλα πρωτογενή υλικά με αντίστοιχες ή και καλύτερες σε ορισμένες περιπτώσεις ιδιότητες.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • κωστας

    εχω ενα χιουνται αξεντ μοντελο 98 το αμαξι τα εχει αλαγμενα ολα επανω ενδιαφερομαι για την αποσυρση το τηλεφωνο μου ειναι 6994686395

      1