Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Πρόθεση του ACEA είναι άμεσα όλα τα plug-in υβριδικά ή ηλεκτρικά οχήματα να διαθέτουν κοινό τύπο φορτιστή.

Πρόθεση του ACEA είναι άμεσα όλα τα plug-in υβριδικά ή ηλεκτρικά οχήματα να διαθέτουν κοινό τύπο φορτιστή.

Ενιαίοι φορτιστές για τα ηλεκτρικά οχήματα

(26/9/2011)

Ο ACEA καθιερώνει κοινές προδιαγραφές φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα εισάγονται στην Ευρώπη, κάτι που αναμένεται να ευνοήσει τόσο τις εταιρίες όσο και τους καταναλωτές.

Η ιδέα προήλθε από τα κινητά τηλέφωνα, όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη συμφωνήσει με τις εταιρείες να υιοθετηθεί ένας κοινός τύπος φορτιστών για τα νέα τους τηλέφωνα. Με αυτόν τον τρόπο, οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν ένα τηλέφωνο χωρίς φορτιστή, ο τύπος του οποίου συχνά διέφερε ακόμα και ανάμεσα σε προϊόντα της ίδιας εταιρείας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Τώρα ο ACEA, o ευρωπαϊκός οργανισμός αυτοκινητοβιομηχανιών, ακολουθεί το πιο πάνω παράδειγμα και θέλει οι κατασκευάστριες εταιρείες να υιοθετήσουν έναν ενιαίο τύπο φορτιστών για τα plug-in ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματά τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση, έχει ήδη εκδώσει μια σειρά συστάσεων που ορίζουν τη χρήση ενός τύπου φορτιστή, ανεξαρτήτως τη χώρα προέλευσης του οχήματος. Ο γενικός γραμματέας του ACEA, κος Ivan Hodac, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προς τη διεύρυνση της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη και δείχνει το δρόμο για μια παγκόσμια λύση», ενώ έσπευσε να συμπληρώσει: «Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποδεχθεί αυτές τις συστάσεις και να ξεκαθαρίσει τα εναπομείναντα ζητήματα το συντομότερο δυνατό».<
Η πρακτική που ισχύει μέχρι τώρα είναι ο κάθε κατασκευαστής να υιοθετεί το δικό του τύπο φορτιστή. Όμως, ένας ενιαίος τύπος φορτιστών, αλλά και σταθμός φόρτισης, θα δημιουργήσει μια κοινή υποδομή σε όλη την ήπειρο και πιστεύεται πως θα συνδράμει στην αύξηση των πωλήσεων των οχημάτων που φορτίζουν στην πρίζα. Σύμφωνα με τον κο Hodac, η κατάσταση αυτή θα ευνοήσει όχι μόνο τους καταναλωτές αλλά και τις ίδιες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως και τις εταιρείες που διαθέτουν σταθμούς φόρτισης. Χαρακτηριστικά είπε: «Η τυποποίηση προσφέρει προβλεψιμότητα στους επενδυτές, οικονομίες κλίμακας και μείωση του κόστους. Προσέξαμε, επίσης, ώστε η πρότασή μας να πληροί τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφάλειας, αλλά και να είναι άμεσα εφαρμόσιμη».
O ACEA πιέζει την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξετάσει και να εγκρίνει το νέο πρότυπο το συντομότερο δυνατόν, την ίδια στιγμή που οι εταιρείες ζητούν να εφαρμοστεί από το 2017.
ford
OPEL