Kia Stonic Vs Nissan Juke Vs Skoda Kamiq: Αξιολόγηση σε 10 τομείς

141.724 Επισκέψεις στο άρθρο (16/1/2024)
Εκτός από τα παραδοσιακά ηλεκτρονικά συστήματα, διαθέτει επιπλέον και τα Active Ride Control (για βελτιωμένη άνεση) και Active Trace Control (για μείωση της υποστροφής και για πιο άμεσο χειρισμό), τα
3 Φωτογραφίες »

Εκτός από τα παραδοσιακά ηλεκτρονικά συστήματα, διαθέτει επιπλέον και τα Active Ride Control (για βελτιωμένη άνεση) και Active Trace Control (για μείωση της υποστροφής και για πιο άμεσο χειρισμό), τα οποία φροντίζουν ώστε ο οδηγός να μην ανησυχεί για τίποτα όποιο ρυθμό κίνησης κι αν επιλέξει.

Kia Stonic Vs Nissan Juke Vs Skoda Kamiq: Αξιολόγηση σε ποιότητα, άνεση, τεχνολογία, ασφάλεια, οδική συμπεριφορά, value for money και πολλά άλλα.

Οδική συμπεριφορά: Ποιο ξεχωρίζει;

Για το ευχάριστο οδηγικό αποτύπωμα του Nissan Juke μιλήσαμε στην αρχή της συγκριτικής δοκιμής. Το ιαπωνικό SUVάκι έχει σφιχτή ρύθμιση ανάρτησης, μέσω της οποίας αφενός αποσβένονται ικανοποιητικά οι ανωμαλίες, αφετέρου αντιμετωπίζει περιορισμένες κλίσεις σε δρόμο με στροφές και αμεσότητα. Εκτός από τα παραδοσιακά ηλεκτρονικά συστήματα, το Nissan Juke διαθέτει επιπλέον και τα Active Ride Control (για βελτιωμένη άνεση) και Active Trace Control (για μείωση της υποστροφής και για πιο άμεσο χειρισμό), τα οποία φροντίζουν ώστε ο οδηγός να μην ανησυχεί για τίποτα όποιο ρυθμό κίνησης κι αν επιλέξει. Last but not least, συμπεριλαμβάνουμε τα κορυφαία φρένα (100-0 χλμ./ώρα σε 36 μ.).
 
Το Skoda Kamiq, από την πλευρά του, ξεχωρίζει στον τομέα της άνεσης χάρη στη μαλακή του ανάρτηση και τη μεγαλύτερη διαδρομή που απορροφά πιο αποτελεσματικά τις ανωμαλίες. Γενικότερα το Kamiq παρουσιάζει πιο ισορροπημένη συμπεριφορά και ταξιδιάρικο χαρακτήρα. Από εκεί και πέρα, σε πιο «ειδικές» περιστάσεις όπως οι αστικές υποχρεώσεις, το Skoda Kamiq ξεχωρίζει για την ευελιξία του (10,1 μ. κύκλος στροφής), ενώ αν και δεν αποτελεί βασικό πεδίο δράσης τους η εκτός δρόμου περιπέτεια, θα τα καταφέρει δίχως πρόβλημα λόγω μεγαλύτερης απόστασης από το έδαφος και της μαλακής του ανάρτησης.
 
Ευχάριστο οδηγικά είναι και το Kia Stonic, με σπορτίφ προσανατολισμό στο δρόμο, θυμίζοντας θα λέγαμε υπερυψωμένο χάτσμπακ. Συμπεριφορά που καθορίζεται κυρίως από τη σφιχτή αίσθηση της ανάρτησης και τα αυξημένα μετατρόχια. Η άνεση, παρά τις όποιες αντιδράσεις του πίσω άξονα στις εγκάρσιες ανωμαλίες κρίνεται αποτελεσματική, ενώ στα θετικά συγκαταλέγεται και η ποιότητα κύλισης.

Μάρκα/Μοντέλο Kia Stonic Nissan Juke Skoda Kamiq
Εγγύηση (χρόνια) 7 3 4
Έκδοση εξοπλισμού GL OPTIMUM ENERGY AMBITION
Τιμή      
Αξιολογήσεις AutoΤρίτη
Κατανάλωση-ρύποι 9 8 9
Ενεργητική Ασφάλεια-Φρένα 10 10 9
Παθητική Ασφάλεια 9 10 10
Value For Money 9 7 8
Αξιοπιστία- Συχνότητα βλαβών 10 9 7
Κινητήρας-επιδόσεις 8 8 9
Εικόνα-Ποιότητα-Τεχνολογία 8 9 8
Ανεση-Χώροι-Πρακτικότητα 8 8 9
Μεταπωλητική Αξία 8 8 8
Τελική Βαθμολογία 181 172 174
Οδική Συμπεριφορά 9 9 9
Αισθηση πολυτέλειας 65% 70% 72%

Σελίδα 2Super Συγκριτικό: Kia Stonic Vs Nissan Juke Vs Skoda Kamiq
Σελίδα 3Kia Stonic Vs Nissan Juke Vs Skoda Kamiq: Ποιο έχει καλύτερο εξοπλισμό;
Σελίδα 4Τα όργανα μετρήσεων αποκαλύπτουν για τα Kia Stonic, Nissan Juke και Skoda Kamiq
Σελίδα 5Συγκριτικό Kia Stonic Vs Nissan Juke Vs Skoda Kamiq: Τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους
LINGLONG STOXOS TOP 5
test center