Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Κατά πόσο το Jazz καθορίζει τις εξελίξεις στην μικρή κατηγορία;

Κατά πόσο το Jazz καθορίζει τις εξελίξεις στην μικρή κατηγορία;

Γιατί είναι το Honda Jazz το μοντέλο που καθορίζει την κατηγορία;

14.303 Επισκέψεις στο άρθρο (19/2/2013)

Αφού το μικρό αυτοκίνητο είναι το αγαπημένο της Ευρώπης, μερικά πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Και η Honda τα άλλαξε πρώτη, ώστε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Τι έχει όμως το Jazz και το θέλουν και οι άλλοι;

Δεν είναι ούτε οι χώροι από μόνοι τους, ούτε οι διαστάσεις από μόνες τους, ούτε το σχήμα από μόνο του. Είναι και τα τρία μαζί. Το Jazz στεκόταν πάντα μια ανάσα «πιο κει» από τα άλλα μικρά μοντέλα. Λίγο γιατί είναι πιο ευρύχωρο, έχει πιο μακρύ μεταξόνιο, δεν είναι τόσο «όρθιο» (ή ψηλό), γιατί έχει μια ιδέα από μικρό μικρομεσαίο.
Και αυτή η ιδέα είναι που πιάνει. Είναι που το κάνει να ταιριάζει ακριβώς σε αυτό που θέλει η αγορά σήμερα. Ένα μικρό που να είναι λίγο μεγαλύτερο, λίγο πιο έξυπνο, λίγο πιο ευρύχωρο, αλλά όχι στεγνά ένα MPV. Την επιτυχημένη αυτή συνταγή για παράδειγμα έρχεται να ακολουθήσει η νέα γενιά του Nissan Note. Μέχρι τώρα ένα μικρό MPV, από το καλοκαίρι και μετά ένα ευρύχωρο μικρό. Πιο μεγάλο από το Micra, όχι όμως πολύ μεγαλύτερο και εμφανώς όχι πολυμορφικό.
Στη γενέτειρα του, τη Μ. Βρετανία, το νέο Note έρχεται καρφί πάνω στο ιδιαίτερα επιτυχημένο Jazz. Και δεν είναι το μόνο. Τόσο το Kia Venga, όσο και το Hyundai ix20, ακόμη και η πεντάθυρη έκδοση του Ford Fiesta έχουν μια ιδέα από Jazz μέσα τους. Έμφαση στη χρηστικότητα δηλαδή χωρίς να παραδίδονται στην ιδιόμορφη κατηγορία των MPV.
Και έτσι η μικρή κατηγορία αλλάζει. Από τη μία «τραβάει» το τρίθυρο «σπορτάκι» με αρχή το Mini και τώρα παρέα του την Alfa Mito, το Audi A1 ή την τρίθυρη έκδοση του Ford Fiesta, και από την άλλη τα πιο χρηστικά, με αρχή το Jazz, τώρα το Note και φυσικά τον Ευρωπαίο βασιλιά της κατηγορίας, το Renault Clio. To πόσο γρήγορα αυτό το δίπολο θα καθορίσει πλήρως την κατηγορία, μένει να το δούμε, σίγουρα όμως από τώρα, και κυρίως εκτός συνόρων, η αγορά φαίνεται να τραβάει προς τα δύο αυτά άκρα. Και το Jazz ηγείται.
Εσείς το βλέπετε έτσι τώρα το μικρό αυτοκίνητο; Βλέπετε την κατηγορία να διαφοροποιείται; Βρίσκετε στο Honda Jazz αυτό που τώρα αναζητούν οι άλλοι κατασκευαστές; Τι λέτε; 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
EPEKTASI EGGYHSHS