Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι πλέον ικανή να επιβάλλει πρόστιμα απευθείας στις αυτοκινητοβιομηχανίες για παραπτώματα που αφορούν την παραβίαση των εκπομπών ρύπων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι πλέον ικανή να επιβάλλει πρόστιμα απευθείας στις αυτοκινητοβιομηχανίες για παραπτώματα που αφορούν την παραβίαση των εκπομπών ρύπων.

30.000 ευρώ πρόστιμο για κάθε «κακό» diesel

5.825 Επισκέψεις στο άρθρο (31/5/2017)

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί στα θέματα Μεταφορών σχηματίζουν κοινό μέτωπο για τη δημιουργία ενός αυστηρότερου ευρωπαϊκού πλαισίου για τις εγκρίσεις κυκλοφορίας στα νέα αυτοκίνητα. Τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σε σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Μεταφορών συμφωνήθηκε ο σχηματισμός ενός νέου αυστηρότερου πλαισίου για τις εγκρίσεις κυκλοφορίας νέων αυτοκινήτων που θα πατούν τους τροχούς τους στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικά σκάνδαλα τύπου dieselgate.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Επιπλέον, σύμφωνα με το νέο αυτό νομικό πλαίσιο δίνεται η δυνατότητα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιβάλει πρόστιμα απευθείας στις αυτοκινητοβιομηχανίες, των οποίων τα μοντέλα δεν συμμορφώνονται με τη νομοθεσία για τα όρια εκπομπών ρύπων.
 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Automotive News, τα τσουχτερά πρόστιμα τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι μάρκες θα αγγίζουν έως και τις 30.000 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο που θα υπερβαίνει τα όρια. Έπειτα, προκειμένου να εφαρμοστούν τα πλάνα των υπουργών Μεταφορών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύτηκε να πραγματοποιεί αιφνιδιαστικούς ελέγχους, με τη Γερμανία να τάσσεται υπέρ των ενίσχυσης αυτών.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως το νομοσχέδιο που αφορά στις εκπομπές ρύπων πρέπει πρώτα να συζητηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο προτού γίνει νόμος, ενώ με το νέο καθεστώς οι αρμόδιες αρχές κάθε κράτους-μέλους της Ε.Ε. αναλαμβάνουν την έγκριση κυκλοφορίας των νέων αυτοκινήτων, αφαιρώντας το προνόμιο μονοπωλίων που έχει σχηματιστεί μέχρι τώρα από συγκεκριμένες εταιρίες.

Έντονες αναταράξεις αναμένονται για μια ακόμη φορά στην Ευρώπη γύρω από το θέμα της πετρελαιοκίνησης. Εν αναμονή εξελίξεων…

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
Leasing