Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πίσω στο χρόνο γυρίζει η Jaguar με σκοπό να ολοκληρώσει την παραγωγική διαδικασία ενός μοντέλου, η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Πριν από 62 χρόνια, το 1956, η γραμμή παραγωγής της Jaguar, έβγαλε την υπ αριθμόν 75 μονάδα του ιστορικού μοντέλου D-Type.

Tα «νέα» μοντέλα θα κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας ακριβώς τα ίδια σχέδια με τα μοντέλα προ 62 ετών.

62 χρόνια πίσω η Jaguar λόγω της D-Type

2.222 Επισκέψεις στο άρθρο (7/2/2018)

Πίσω στο χρόνο γυρίζει η Jaguar με σκοπό να ολοκληρώσει την παραγωγική διαδικασία ενός μοντέλου, η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Πριν από 62 χρόνια, το 1956, η γραμμή παραγωγής της Jaguar, έβγαλε την υπ αριθμόν 75 μονάδα του ιστορικού μοντέλου D-Type, η οποία έμελε να ήταν και η τελευταία, χωρίς να ολοκληρώσει το πλάνο της το οποίο έλεγε πως η παραγωγή του θα σταματούσε στις 100 μονάδες.
 
Έτσι οι άνθρωποι που βρίσκονται σήμερα στην ηγεσία της Jaguar Land Rover, μέσω του τμήματος Classic, πήραν την απόφαση να ολοκληρώσουν αυτό που δεν έκαναν ποτέ οι προκάτοχοί τους, φέρνοντας στην παραγωγή τις 25 μονάδες της D-Type που υπολείπονται για να φτάσουν τις 100. Μάλιστα γίνεται λόγος πως τα «νέα» μοντέλα θα κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας ακριβώς τα ίδια σχέδια με τα μοντέλα προ 62 ετών.
«Η ευκαιρία να συνεχιστεί η επιτυχημένη ιστορία της D-Type, ολοκληρώνοντας την προγραμματισμένη παραγωγική του πορεία στο Coventry, είναι ένα από αυτά τα έργα που γίνεται μια φορά στη ζωή και είμαστε πολύ περήφανοι», τόνισε σε δηλώσεις του ο Tim Hannig επικεφαλής του τμήματος Classic.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη από τις νέες D-Type, η οποία κατά την τριετία 1955 έως 1957 κατέκτησε τρείς φορές το Le Mans 24 ώρες, θα κάνει το ντεμπούτο της στο Salon Rétromobile στο Παρίσι αυτή την εβδομάδα, με την τιμολόγηση να μη γίνεται γνωστή, ωστόσο φήμες κάνουν λόγο πως δεν αποκλείεται να κυμανθεί σε επταψήφιο νούμερο.

Mercedes
Fia