Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το ενδεχόμενο να μετακινήσει την παραγωγή των SUV εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζει η Nissan.

Αλλάζουν «στέγη» τα SUV της Nissan;

2.290 Επισκέψεις στο άρθρο (2/10/2019)

Το ενδεχόμενο να μετακινήσει την παραγωγή των SUV εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου εάν η χώρα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς εμπορική συμφωνία, εξετάζει η Nissan, σύμφωνα με όσα επικαλούνται πηγές που είναι εξοικειωμένες με το θέμα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται η κατασκευή του Qashqai θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Ισπανία, ενώ το Juke μπορεί να κινηθεί σε άλλο εργοστάσιο στο εξωτερικό. Φυσικά αν όντως πραγματοποιηθεί η αποχώρηση της ιαπωνικής φίρμας από το «νησί» τότε θα μιλάμε για ένα σημαντικό πλήγμα για το Ηνωμένο Βασίλειο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το εργοστάσιο στο Σάντερλαντ είναι το μεγαλύτερο της Βρετανίας.
 

Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν, η απελθούσα Πρωθυπουργός Theresa May έκανε συμφωνία με τη Nissan για να εξασφαλίσει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεχίσει να κατασκευάζει το Qashqai στο Σάντερλαντ, ενώ εκείνη την εποχή το Reuters ανέφερε πως η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί επιπλέον υποστήριξη στη Nissan με γραπτές διαβεβαιώσεις ότι το Brexit δε θα έπληττε την ανταγωνιστικότητα του εργοστασίου, το οποίο εξάγει το 55% των αυτοκινήτων του σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
 
Βεβαίως από τότε έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, μέσα στα οποία είναι και η απόλυση του τότε διευθύνοντα συμβούλου της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn.
 
Τέλος να αναφέρουμε πως εκτός από τα SUV, το εν λόγω εργοστάσιο κατασκευάζει επίσης το ηλεκτρικό LEAF, ενώ νωρίτερα η Nissan ακύρωσε τα σχέδια για την κατασκευή του νέου X-Trail, επικαλούμενη φυσικά την αβεβαιότητα που υπάρχει στη σχέση Βρετανίας και ΕΕ.

Autotriti.gr
EURONCAP MAXUS