ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ανανεωμένη Skoda Octavia: 5 πράγματα που την κάνουν να ξεχωρίζει

 Σχολιάστε 
4.312 Επισκέψεις στο άρθρο
Ανανεωμένη Skoda Octavia: 5 πράγματα που την κάνουν να ξεχωρίζει
2 Φωτογραφίες »

- Σταματάει μόνη της όταν αντιληφθεί ότι σε πήρε ο ύπνος στο τιμόνι
- Παίρνει τα νέα LED matrix φώτα που φωτίζουν καλύτερα και δεν τυφλώνουν τους άλλους
- Έχει 13άρα κεντρική οθόνη, τη μεγαλύτερη στην ιστορία του μοντέλου
- Συνεχίζει με diesel και έχει ακόμη 3 επιλογές βενζίνης

1. Παίρνει τα νέα LED matrix φώτα που φωτίζουν καλύτερα και δεν τυφλώνουν τους άλλους

H ανανεωμένη Skoda Octavia, το πιο μοσχοπουλημένο μοντέλο της τσεχικής φίρμας στην ιστορία της με περισσότερες από 7 εκατομμύρια πωλήσεις, ξεκίνησε την εμπορική της πορεία στην Ελλάδα πριν λίγες μέρες σημαντικά αναβαθμισμένη στο κομμάτι της εμφάνισης, της τεχνολογίας και στο κομμάτι των κινητήρων. Ας δούμε 5 κύρια χαρακτηριστικά της Octavia facelift που την κάνουν να ξεχωρίζει: 

H Skoda δίνει τώρα στην ανανεωμένη Octavia τους νέους LED matrix προβολείς που έχουμε δει να παίρνουν και άλλα καινούργια μοντέλα του VW Group. Πού διαφέρουν; Τα φώτα αυτά αποτελούνται από χιλιάδες micro-LED στοιχεία τα οποία προσαρμόζονται στις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και προσφέρουν ακριβέστερη και ισχυρότερη φωτεινή δέσμη, ώστε να γίνεται η οδήγηση στο σκοτάδι ασφαλέστερη και πιο άνετη. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι, με τη βοήθεια μιας κάμερας εντοπίζονται τα οχήματα από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας αλλά και τα προπορευόμενα οχήματα και στη συνέχεια, κάποια από τα στοιχεία LED σβήνουν ή χαμηλώνουν, ώστε να μην θαμπώνουν τους οδηγούς που έρχονται από το αντίθετο ρεύμα ή προπορεύονται στην ίδια λωρίδα.

2. Έχει 13άρα κεντρική οθόνη, τη μεγαλύτερη στην ιστορία του μοντέλου

Η ανανεωμένη Octavia εξοπλίζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων, που έρχεται να αντικαταστήσει τον αναλογικό και οθόνη αφής για το infotainment μεγέθους 10 ιντσών, ενώ προαιρετικά διατίθεται το αναβαθμισμένο Virtual Cockpit των 10 ιντσών. Αξίζει να σημειώσουμε πως η Skoda προσφέρει στην Octavia και μεγαλύτερη οθόνη για το σύστημα infotainment μεγέθους 13 ιντσών, την μεγαλύτερη στην ιστορία του μοντέλου. Αυτή, όπως οι ψηφιακοί πίνακες οργάνων θα έχουν νέα γραφικά, ενώ οι Τσέχοι υπόσχονται πως η τεχνολογία ChatGPT που είναι πλέον ενσωματωμένη στον φωνητικό βοηθό Laura εισάγει μια ποικιλία νέων δυνατοτήτων που υπερβαίνουν κατά πολύ τις προηγούμενες φωνητικές εντολές.


Η Octavia έρχεται και σε έκδοση station-wagon.
2 Φωτογραφίες »

Η Octavia έρχεται και σε έκδοση station-wagon.

3. Συνεχίζει με diesel και έχει ακόμη 3 επιλογές βενζίνης

Η γκάμα της Octavia ξεκινάει με τον ήπια υβριδικό τετρακύλινδρο 1,5 TSI κινητήρα σε δύο ιπποδυνάμεις 115 και 150 άλογα πάντα σε συνεργασία με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων (DSG). Στην κορυφή, βρίσκεται η έκδοση RS με τον αναβαθμισμένο κινητήρα 2,0 TSI που αποδίδει 265 ίππους, επιπλέον 20 άλογα σε σύγκριση με πριν.

Σε αντίθεση με το γεγονός ότι οι περισσότερες μάρκες σταματούν τις diesel επιλογές, η Skoda συνεχίζει να στηρίζει το diesel για όσους θέλουν να κάνουν πολλά χιλιόμετρα κυρίως στον αυτοκινητόδρομο. Η επιλογή diesel αφορά τον 2,0 TDI σε δύο εκδόσεις ισχύος 115 άλογα (300 Nm) και 150 άλογα (360 Nm). Η πρώτη «παντρεύεται» με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, ενώ η δεύτερη με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων (DSG).

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
ODIGOS AGORAS LINGLONG