Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αθήνα: Χειροπέδες και 18.300 ευρώ πρόστιμο σε 3 οδηγούς για κόντρες

 Σχολιάστε 
3.416 Επισκέψεις στο άρθρο (16/9/2024)
Αθήνα: Χειροπέδες και 18.300 ευρώ πρόστιμο σε 3 οδηγούς για κόντρες
2 Φωτογραφίες »

- Έχασαν το δίπλωμά τους.
- Υποχρεούνται να ξανακάνουν μαθήματα και εξετάσεις για να το πάρουν πίσω!
- Κατασχέθηκαν τα αυτοκίνητά τους.
- Συνελήφθησαν επίσης 55χρονος οδηγός ταξί και 38χρονος οδηγός φορτηγού.

10 συλλήψεις οδηγών

Σε 10 συλλήψεις οδηγών προχώρησε η Τροχαία, σε ελέγχους που έκανε στην Αθήνα. Μεταξύ αυτών βρέθηκαν και τρεις οδηγοί, οι οποίοι πραγματοποιούσαν κόντρες στην παραλιακή. Οι τελευταίο πέραν από το αυτόφωτο, είδαν τα αυτοκίνητά τους να κατάσχονται αλλά και να πληρώνουν πρόστιμα που έφτασαν συνολικά τις 18.300 ευρώ!

Όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, στο πλαίσιο 2.654 ελέγχων που διενεργήθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής, συνελήφθησαν 5 άτομα για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης. Συνολικά βεβαιώθηκαν 805 παραβάσεις, εκ των οποίων ενδεικτικά 42 για μέθη, 34 για υπερβολική ταχύτητα, 25 για επικίνδυνους ελιγμούς και 13 για φωτεινούς σηματοδότες.

Χειροπέδες και 18.300 ευρώ πρόστιμο σε 3 οδηγούς για κόντρες στην Παραλιακή

Επισημαίνεται ότι επιπλέον συνελήφθησαν τρεις Έλληνες ηλικίας 28, 30 και 41 ετών, οδηγοί αυτοκινήτων, κατηγορούμενοι για επικίνδυνη οδήγηση. Οι τρεις οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν επικίνδυνα κατά μήκος της Λ. Βουλιαγμένης από την περιοχή της Βούλας έως τη Γλυφάδα, πραγματοποιώντας αυτοσχέδιους αγώνες, με συνεχείς ελιγμούς, θέτοντας σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες των οδών και προκαλώντας τρόμο και ανησυχία.

Στους οδηγούς των οχημάτων επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 18.300 ευρώ, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του κάθε οχήματος και το δίπλωμα οδήγησης του κάθε οδηγού. Επίσης, λόγω συμπλήρωσης των προβλεπόμενων από το σύστημα ελέγχου της συμπεριφοράς των οδηγών (Σ.Ε.Σ.Ο.) πόντων, οι άδειες ικανότητας οδήγησής τους θα επαναχορηγηθούν κατόπιν εκπαίδευσης και επανεξέτασης τους.

Συνελήφθησαν 55χρονος οδηγός ταξί και 38χρονος οδηγός φορτηγού

Από κει και πέρα, 55χρονος οδηγός ταξί, εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά, να εισπράττει κόμιστρο μεγαλύτερο του νομίμου, καλύπτοντας επιμελώς το ταξίμετρο του οχήματός του. Τέλος, 38χρονος, οδηγός φορτηγού, είχε επέμβει σκόπιμα στη συσκευή ταχογράφου του οχήματός του, προκειμένου να αλλοιώνει τα καταγεγραμμένα στοιχεία. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε ο 38χρονος, που εντοπίστηκε στην περιοχή του Αιγάλεω, είχε τοποθετήσει μαγνήτη στον αισθητήρα κίνησης του οχήματος με αποτέλεσμα να μην καταγράφει τη δραστηριότητα του, καθώς επίσης και για να απενεργοποιείται τόσο ο περιοριστής ταχύτητας του φορτηγού, όσο και το σύστημα υποβοήθησης φρένων.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Autotriti.gr
Autotriti.gr