Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Audi Q3: Η νέα γενιά έρχεται με φρέσκια σχεδίαση και πολλούς κινητήρες

1.835 Επισκέψεις στο άρθρο (10/9/2024)
Audi Q3: Η νέα γενιά έρχεται με φρέσκια σχεδίαση και πολλούς κινητήρες

- Αλλάζει εξωτερικά και μοιάζει στο Q6 e-tron πιο πολύ από ποτέ
- Αναμένεται να παρουσιαστεί τους επόμενους μήνες
- Στα κινητήρια σύνολα θα ακολουθήσει τη λογική της MQB πλατφόρμας και θα βγαίνει σε Plug-in υβριδικό, βενζινοκίνητο και diesel
- Στον εσωτερικό σχεδιασμό μάλλον θα ακολουθήσει τα A5 και Q6 e-tron

Αλλάζει εξωτερικά και μοιάζει στο Q6 e-tron πιο πολύ από ποτέ

H νέα γενιά του Q3 πιάστηκε να δοκιμάζεται στο δρόμο λίγους μήνες πριν την επίσημη παρουσίασή του και το μόνο σίγουρο, είναι ότι μοιάζει σχεδιαστικά πολύ με το Q6 e-tron. Η νέα γενιά του οικογενειακού SUV της Audi διαθέτει αναδιαμορφωμένη μάσκα, στην οποία κυριαρχεί μια μεγάλη γρίλια, αλλά και νέος σχεδιασμός στα φώτα. Συνεχίζοντας προς τα πίσω το νέο Q3 χαρακτηρίζεται από ευθείες γραμμές και πολλές καμπύλες, ενώ τα πίσω φώτα δεν θα ακολουθήσουν τον κλασσικό σχεδιασμό της γερμανικής εταιρείας αφού δεν υπάρχει η χαρακτηριστική LED μπάρα. 'Αλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν, κυρτή σπορτίφ οροφή, μεγαλύτερους θόλους στους τροχούς και αναδιαμορφωμένο πίσω προφυλακτήρα.

Στα κινητήρια σύνολα θα ακολουθήσει τη λογική της MQB πλατφόρμας και θα βγαίνει σε Plug-in υβριδικό, βενζινοκίνητο και diesel

Το επερχόμενο Q3 θα είναι αρκετά μεγαλύτερο σε μέγεθος από το απερχόμενο και θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Evo του ομίλου Volkswagen, αυτήν που χρησιμοποιεί το νέο VW Tiguan και το CUPRA Terramar. Αυτό σημαίνει, ότι η γκάμα κινητήρων του θα περιλαμβάνει, δύο επιλογές βενζίνης 1.5 λτ. και 2 λτ., μια επιλογή με 2λτ. diesel και τέλος 2 plug in υβριδικά κινητήρια σύνολα, τα οποία θα φτάνουν μέχρι και τους 271 ίππους, ενώ θα έχουν και 113 χιλιόμετρα ηλεκτρική αυτονομία. Τέλος, μαζί με το βασικό μοντέλο αναμένεται και η υψηλών επιδόσεων έκδοση του SQ3, αλλά και του RSQ3, το οποίο θα διαθέτει έναν 2.5 λτ. τουρμπάτο κινητήρα, ικανό να παράξει 405 ίππους.

Στον εσωτερικό σχεδιασμό μάλλον θα ακολουθήσει τα A5 και Q6 e-tron

Η επόμενη γενιά Q3 θα έρθει με ένα αρκετά ανανεωμένο εσωτερικό, το οποίο θα συνδυάζει υλικά υψηλής ποιότητας αλλά και φιουτουριστικό στυλ.  Πιθανότατα, θα ακολουθήσει τη λογική των Α5 και Q6 e-tron και θα διαθέτει ένα ψηφιακό καντράν 11.9 ιντσών, αλλά και μια 14.5 ιντσών οθόνη αφής για το σύστημα infotainment στο κέντρο του ταμπλο. Τέλος, δεν είναι απίθανο να ενταχθεί και μια οθόνη 10.9 ιντσών για τον συνοδηγό.

Autotriti.gr
Fia