Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Αυτό το Renault 5 έχει το πιο παράξενο μαρμάρινο τιμόνι!
7 Φωτογραφίες »

Αυτό το Renault 5 έχει το πιο παράξενο μαρμάρινο τιμόνι!

3.860 Επισκέψεις στο άρθρο (5/7/2022)

Η Renault τιμάει τα 50 χρόνια ζωής του 5 με ένα μοναδικό μοντέλο που ονομάστηκε «Diamant».

Σχεδιασμένο από τον Pierre Gonalons

Το Renault 5 παρουσιάστηκε το 1972 και έμελλε να γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα, καθώς περισσότερα από πέντε εκατομμύρια οχήματα του μοντέλου πρώτης γενιάς πουλήθηκαν μέχρι το 1984 όταν έφτασε η δεύτερη γενιά του αυτοκινήτου. Για να τιμήσει την 50ή επέτειο του μικρού hatchback, η γαλλική εταιρεία συνεργάστηκε με τον Γάλλο σχεδιαστή Pierre Gonalons για ένα μοναδικό μοντέλο, που ονομάστηκε «Diamant».

Με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης

Για να ταιριάζει με τα σημεία των καιρών το μοναδικό αυτό μοντέλο εξοπλίστηκε με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, όπως ακριβώς και το επερχόμενο, ολοκαίνουργιο Renault 5 που έχει ήδη ανακοινωθεί. Το ηλεκτρικό Renault 5 Diamant λοιπόν είναι βαμμένο σε ροζ χρώμα, ενώ τα φωτιστικά σώματα φέρουν την όψη διαμαντιού. Τα χερούλια των θυρών είναι σφαιρικά, ενώ στρογγυλοί είναι και οι πλευρικοί καθρέπτες.


Ιδού το μαρμάρινο τιμόνι.
7 Φωτογραφίες »

Ιδού το μαρμάρινο τιμόνι.

Ψηφιακό εσωτερικό με μαρμάρινο τιμόνι

Στο εσωτερικό αυτό που κλέβει την παράσταση είναι το τιμόνι, που έχει ένα πολύ περίεργο στροβιλιζόμενο σχήμα κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο μάρμαρο, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί επίσης για τον αποθηκευτικό χώρο. Επίσης, τρεις ψηφιακές οθόνες δεσπόζουν στο ταμπλό, ενώ το Renault 5 Diamant έχει ένα ειδικό άνοιγμα στη μέση του ταμπλό για να στερεώνεται  smartphone και σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων για το ξεκλείδωμα των θυρών. Τέλος, το μοναδικό αυτό Renault 5 Diamant ολοκληρώνει τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του με το ύφασμα που ντύνει το ταμπλό, που προέρχεται από τρίχες αλόγου.

Και το όνομα αυτού Renault 5 Diamant!
- Η Renault γιορτάζει με εμφατικό τρόπο τα 50 χρόνια του 5.
- Δημιούργησε ένα και μοναδικό ηλεκτρικό μοντέλο.
- Στο εσωτερικό δεσπόζει ένα στροβιλιζόμενο μαρμάρινο τιμόνι.
- Ψηφιακό εσωτερικό και ύφασμα στο ταμπλό από τρίχες αλόγου!
Είναι άραγε λειτουργικό ένα τιμόνι σε αυτό το σχήμα;

Toyota
KIA VANS IAA