Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η δημιουργία του Khyzyl Saleem, «Experimental Cuda»

Η δημιουργία του Khyzyl Saleem, «Experimental Cuda»

Barracuda «ζευγαρώνει» με Porsche 935K

2.939 Επισκέψεις στο άρθρο (12/8/2015)

Σχεδιαστής αυτοκινήτων είχε την ιδέα να κάνει μια διασταύρωση των δύο αυτοκινήτων και να μας παρουσιάσει το Experimental Cuda.

Το Barracuda ήταν ένα κλασσικό muscle car που κατασκευαζόταν από την Plymouth μέχρι το 1974 και πήρε το όνομά του από το ομώνυμο σαρκοβόρο ψάρι . Μάλιστα γύρω από το όνομά του χτίστηκε ένας θρύλος με τις ιστορίες να θέλουν πολλά από αυτά να αγγίζουν τους 1.000 ίππους
Αυτό που μπορούμε σίγουρα να δηλώσουμε είναι πως στο σχεδιασμό του η ιαπωνική επιρροή ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Τεράστιο splitter, σωλήνες να βγαίνουν στη μπροστινή γρίλια, φαρδιά φτερά και πολύ «πρήξιμο».
Από την άλλη η Porsche 935K είχε κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Κολωνίας για το 24ωρο αγώνα του LeMans το 1981 και ανταγωνιζόταν τη BMW M1 Turbo. Βέβαια τα γερμανικά αγωνιστικά ήταν επίσης επηρεασμένα από ιαπωνικά πρότυπα οπότε η μίξη του με το Barracuda έχει κάποια συνοχή.
Αυτό λοιπόν φαίνεται να σκέφτηκε ο σχεδιαστής Khyzyl Saleem και προχώρησε στη διασταύρωσή τους. Μέσω των γραφιστικών του ικανοτήτων κόλλησε στο μοντέλο της Plymouth το πίσω μέρος της 935K. Παράλληλα στους τροχούς έδωσε μια φουτουριστική όψη που συγχρόνως θυμίζει παρελθόν και όλα αυτά τα συνέδεσε με ένα αγωνιστικού look χρωματισμό δημιουργώντας το «Experimental Cuda».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

fiat
FALKEN ZIEX ZE 320 TEST