Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
8 φωτογραφίες »

Βενζίνη ή ηλεκτρικό; Και τα δύο, με Mercedes-Benz Plug-in!

39.566 Επισκέψεις στο άρθρο (11/3/2021)

Η χαμηλή κατανάλωση και η μεγάλη αυτονομία συναντούν τη δυναμική οδήγηση. Το τρίπτυχο της επιτυχίας εφαρμόζεται στην σειρά EQ Power των Plug-in μοντέλων της Mercedes-Benz, σε μία γκάμα από πολυτελή και εντυπωσιακά μοντέλα.

Η προσαρμογή στη σύγχρονη εποχή και το αμιγώς ηλεκτρικό αύριο δεν είναι εύκολη διαδικασία. Από την μία πλευρά βρίσκονται οι υποστηρικτές των κινητήρων εσωτερικής καύσης, που μένουν πιστοί στις κλασικές αξίες, ενώ στον αντίποδα, τοποθετούνται οι λάτρεις της ηλεκτροκίνησης που υπογραμμίζουν την ανάγκη στροφής αποκλειστικά στα ηλεκτρικά μοτέρ. Μερικές φορές η απάντηση βρίσκεται κάπου στην μέση. Όχι διότι ο «συμβιβασμός» λύνει τα προβλήματα, αλλά επειδή ο συνδυασμός των θετικών χαρακτηριστικών κάθε πλευράς προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αυτός είναι και ο σκοπός της Mercedes-Benz. Η πρωτοπόρος premium μάρκα συνεχίζει να στοχεύει στην κορυφή, λανσάροντας με την σειρά EQ Power μία ευρεία γκάμα από Plug-in Hybrid μοντέλα, τα οποία και ενσωματώνουν καινοτομίες τόσο από συμβατικούς κινητήρες, όσο και από αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, προκειμένου να δημιουργήσει το τέλειο δείγμα με τις κατάλληλες... αναλογίες.

Η τρίτη γενιάς Plug-in υβριδική τεχνολογία εκφράζεται με καινοτομίες και προτάσεις που διευκολύνουν την οδήγηση, περιορίζουν την κατανάλωση, παράλληλα όμως διατηρούν αναλλοίωτη την μοναδική αίσθηση της δυναμικής οδικής συμπεριφοράς. Όλα τα παραπάνω, διανθισμένα με την απαράμιλλη πολυτέλεια που συνοδεύει εδώ και δεκαετίες τα μοντέλα της Mercedes-Benz. Ποια είναι, ωστόσο, η Plug-in υβριδική τεχνολογία και ποιος ο λόγος να την προτιμήσω από την βενζίνη ή την ηλεκτροκίνηση;
 
Γιατί επιλέγω τα Plug-in Hybrid της Mercedes
Η μεγάλη διαφορά και αξία έγκειται στην παρουσία προηγμένων μπαταριών ιόντων λιθίου. Χάρη σε αυτές εξασφαλίζεται η χαμηλή κατανάλωση, διότι ο οδηγός μπορεί να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά σε αστικό περιβάλλον, ενώ ο κινητήρας εσωτερικής καύσης ενεργοποιείται όταν χρειάζεται να καλύψουμε μεγαλύτερες αποστάσεις. Χωρίς καμία έκπτωση σε ποιότητα οδηγικής απόλαυσης, τα δύο μοτέρ συνεργάζονται αρμονικά, το καθένα στο περιβάλλον που του ταιριάζει καλύτερα. Με τον τρόπο αυτό, εξοικονομούμε χρήματα λόγω της μειωμένης κατανάλωσης, ενώ σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία επωφελούμαστε από τους περιορισμένους ρύπους και την αθόρυβη οδήγηση.
 
Και μην ανησυχείτε για την αυτονομία. Η ευφυής και ευέλικτη διαχείριση του συστήματος κίνησης ενεργοποιεί ή συνδυάζει αυτόματα, βάσει των αναγκών, το αποδοτικότερο σύστημα κίνησης. Το αυτοκίνητο προσαρμόζεται, δηλαδή, ανάλογα με το αν κάνουμε μικρές διαδρομές καθημερινής φύσεως ή ταξιδεύουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με τον τρόπο αυτό αξιοποιούνται στο μέγιστο οι δυνατότητες των κινητήρων (διαρκώς διαθέσιμη ισχύς ή μηδενικοί ρύποι), την ώρα που χάρη στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε για την επάρκεια του ηλεκτροκινητήρα.
 
Τέλος, σχετικά με την φόρτιση, τα Plug-in υβριδικά της Mercedes-Benz φορτίζονται σε οποιαδήποτε πρίζα. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής οικιακής φόρτισης (στο σπίτι ή στο γκαράζ με το wallbox) ή στην πόλη σε κάποιο δημόσιο σταθμό φόρτισης. Όλα αυτά, με νέες ψηφιακές υπηρεσίες της Mercedes-Benz που διευκολύνουν την διαδικασία παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες για όλα όσα ενδιαφέρουν τον οδηγό.
 
Στην σειρά EQ Power της Mercedes-Benz, επομένως, η σύγχρονη τεχνολογία και τα οφέλη συνθέτουν μαζί με την πολυτέλεια, την ασφάλεια και την οδηγική απόλαυση το τέλειο δείγμα. Ας δούμε αναλυτικά τα εντυπωσιακά μοντέλα που περιλαμβάνει η ευρεία γκάμα της EQ Power.
 
Mercedes-Benz Α 250 e  &  A 250 e Sedan: Ελκυστική σχεδίαση και οικονομία καυσίμου
Στην βάση βρίσκεται η Mercedes-Benz A 250 e, η οποία συνδυάζει αριστοτεχνικά έναν βενζινοκινητήρα 160 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 101 ίππων για συνολική απόδοση 218 ίππων και 450 Νm ροπής. Επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,6 δευτερόλεπτα, έχοντας κατανάλωση 1,0-1,3 λτ./100 χλμ.. Σε επίπεδα αυτονομίας, μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά 65-74 χιλιόμετρα με ταχύτητες έως και 140 χλμ./ώρα. Το ίδιο ακριβώς, hi-tech Plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης 3ης γενιάς χρησιμοποιεί και η A 250 e Sedan, η οποία χάρη στον κορυφαίο για την κατηγορία αεροδυναμικό συντελεστή (Cd: 0,24) εξασφαλίζει πιο σπορ επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου (0,9-1,3 λτ./100 χλμ.). Έχει αυτονομία 61-70 χιλιόμετρα, ενώ όσον αφορά στα τεχνικά της χαρακτηριστικά αποδίδει μέγιστη ισχύ 218 ίππους και ροπή 450 Nm.
 
Mercedes-Benz B 250 e: Πρακτικότητα που ταιριάζει σε οικογενειάρχες
Παρόμοιο Plug-in υβριδικό σύστημα με της A 250 e εξοπλίζει και την Mercedes-Benz Β-Class. Οδηγώντας το μικρομεσαίο χάτσμπακ με κατανάλωση μόλις 1,1-1,4 λτ./100 χλμ. μπορείτε να διανύσετε με μηδενικούς ρύπους σημαντικό κομμάτι των καθημερινών σας διαδρομών, με αυτονομία που ξεπερνά τα 71 χιλιόμετρα. Ο «πράσινος» χαρακτήρας της B-Class αποτελεί μαζί με την πρακτικότητα ένα ελκυστικό πακέτο για πολυμελείς οικογένειες που αναζητούν ευρυχωρία, τελευταίες τεχνολογίες, αλλά και υψηλή ποιότητα.
 
Mercedes-Benz CLA 250 e: Κατανάλωση από 0,9 λτ./100χλμ.
Το σπορτίφ ύφος της CLA Coupe «παντρεύεται» με την τεχνολογία Plug-in Hybrid της EQ Power στην έκδοση CLA 250 e, η οποία εξασφαλίζει μοναδικές τιμές κατανάλωσης στην πρακτική, αλλά και κομψή λιμουζίνα της. Αξιοποιώντας απευθείας το κορυφαίο σύστημα αεροδυναμικής από την A 250 e με 218 ίπους και 450 Nm ροπής, η CLA 250 e έχει χαμηλότερη κατανάλωση 0,9-1,3 λτ./100 χλμ., με ηλεκτρική αυτονομία που αγγίζει τα 75 χιλιόμετρα. Αντίστοιχες προδιαγραφές ακολουθούν και την πρακτική έκδοση Shooting Brake.
 
Mercedes-Benz C-Class & E-Class: Πολυτέλεια, κύρος και τελευταίες τεχνολογίες
Δύο κορυφαία μοντέλα, σημεία αναφοράς της πολυτέλειας και των προηγμένων καινοτομιών προσεγγίζουν το ηλεκτρικό αύριο ενσωματώνοντας Plug-in υβριδικές τεχνολογίες. Τα νέα υβριδικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, 300 e των 320 ίππων και 320 de, με 306 ίππους, αμφότερα με την θηριώδη ροπή των 700 Nm, πρωταγωνιστούν στις νέες C-Class και Ε-Class (sedan και estate). Με εκπομπές κατανάλωσης καυσίμου από μόλις 1,1λτ./100 χλμ. και ηλεκτρική αυτονομία έως και 70 χλμ., η Mercedes-Benz προσφέρει ένα πακέτο εντυπωσιακών επιδόσεων και κορυφαίας άνεσης σε δύο εκδόσεις που έχουν αφήσει το δικό τους ασυμβίβαστο στίγμα στον κόσμο της αυτοκίνησης.
 
Mercedes-Benz GLA 250 e: Κορυφαία επιλογή στα premium SUV
Διαθέτοντας ικανότητες για αστικό περιβάλλον, αλλά και off road διαδρομες, η GLA ξεχωρίζει ως το πιο εντυπωσιακό και premium στην κατηγορία μοντέλο. Ενσωματώνοντας την Plug-in τεχνολογία εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα τις οποίες και μεγιστοποιεί με το ηλεκτρικό μοτέρ για συνδυαστική απόδοση 218 ίππων και 450 Νm ροπής.  Με μέση κατανάλωση μόλις 1,3-1,7 λτ./100 χλμ. και εμβέλεια έως και 63 χιλιόμετρα αποτελεί την έξυπνη επιλογή για εκείνους που αναζητούν ένα πολυτελές Plug-in Hybrid SUV.
 
Mercedes-Benz GLC και GLE: Αυτονομία έως 100 χιλιόμετρα!
Στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων της μεσαίας κατηγορίας SUV βρίσκονται δύο ακόμη μοντέλα της Mercedes-Benz, οι GLC και GLE. Και οι δύο ενσωματώνουν την τρίτης γενιάς Plug-in υβριδική τεχνολογία, ενώ υπάρχουν και σπορ εκδόσεις Coupe για εκείνους που αναζητούν την κομψότητα και συνδυαστικά μοντέρνο design. Στη GLC τα νέα υβριδικά σύνολα βενζίνης 300 e και πετρελαίου 300 de, μαζί με την εξελιγμένη τετρακίνηση 4MATIC προσφέρουν αυτονομία από 41-50 χιλιόμετρα. Διπλάσια εμβέλεια που αγγίζει τα 100 χιλιόμετρα και μέση κατανάλωση από μόλις 0,7 λτ./100χλμ. υπόσχονται οι εκδόσεις GLE 300 e 4ΜΑΤΙC και GLE 300 de 4MATIC.

Mercedes
PEUGEOT