Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Bugatti και Rimac γίνονται ένα!

1.568 Επισκέψεις στο άρθρο (6/7/2021)

Ως μία εταιρεία θα πορευτούν πλέον η Bugatti και η Rimac, όπου με τη συμβολή της Porsche, ενώνουν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας την Bugatti-Rimac!

Μετά από αρκετούς μήνες φημολογίας και πλήθος ρεπορτάζ να έχουν κάνει την εμφάνισή του, η Porsche ανακοίνωσε επίσημα ότι η Bugatti και η Rimac ενώνουν τις δυνάμεις τους. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι εταιρείες δημιουργούν μια νέα κοινοπραξία που θα είναι γνωστή από δω και στο εξής ως Bugatti-Rimac. Θα εδρεύει στην πόλη Ζάγκρεμπ της Κροατίας και πρόκειται να ιδρυθεί επίσημα το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Φυσικά η συμφωνία θα πρέπει πρωτίστως να εγκριθεί από τις αντιμονοπωλιακές αρχές σε πολλές χώρες για να ισχύσει. Αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα τότε η συμφωνία προβλέπει πως η Rimac θα έχει τον έλεγχο διατηρώντας μερίδιο 55%, ενώ η Porsche θα κατέχει το υπόλοιπο 45%. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως η Porsche κατέχει και το 24% της Rimac!
 
Αναφορικά με το πλάνο της νέας εταιρείας, αρχικά δεν θα αλλάξουν πολλά καθώς η Bugatti θα συνεχίσει να παράγει τη Chiron ενώ η Rimac θα λανσάρει το Nevera. Ωστόσο, τα μοντέλα της Bugatti που έχουν αναπτυχθεί από κοινού έχουν προγραμματιστεί να κάνουν την εμφάνισή τους μελλοντικά.
 
Ο Mate Rimac θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της νέας κοινοπραξίας, ενώ η Porsche πρόκειται να διαδραματίσει βασικό ρόλο ως «στρατηγικός εταίρος» και ο διευθύνων σύμβουλός της, Oliver Blume θα γίνει μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Bugatti-Rimac μαζί με τον Lutz Meschke, ο οποίος είναι αναπληρωτής πρόεδρος της Porsche και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου οικονομικών και πληροφορικής.
 
Θέλοντας να δώσει το στίγμα της νέας εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume είπε μεταξύ άλλων: «Συνδυάζουμε την ισχυρή τεχνογνωσία της Bugatti στον τομέα των αυτοκινήτων με την τεράστια καινοτόμο ισχύ της Rimac στον εξαιρετικά υποσχόμενο τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας».
 
Κλείνοντας να σημειώσουμε πως η ύπαρξη της Bugatti-Rimac δε θα επηρεάσει καθόλου την Hyundai που θα διατηρήσει το 12% του μεριδίου της στη Rimac!

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
Autotriti.gr