Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Μιλάμε με τον κύριο Τσόγκα Βασίλη, Διευθυντή Marketing της Coral Α.Ε. σχετικά µε το σήµερα και το αύριο της δηµοφιλούς εταιρείας καυσίµων και ενέργειας.

Coral AE: Προηγείται µε ποιότητα & στη νέα εποχή της αγοράς καυσίμων

1.984 Επισκέψεις στο άρθρο (22/6/2021)

Mε ιστορική διαδρομή 95 χρόνων, αποτελεί, σήμερα, ένα από τα «διαμάντια» της ελληνικής οικονομίας, αλλά και του κλάδου προϊόντων-υπηρεσιών αυτοκινήτου, η Coral A.E. εξασφαλίζει ποιοτικά και προηγμένα καύσιμα, επεκτείνει δίκτυο, εξελίσσει υπηρεσίες, σχεδιάζει το πρατήριο καυσίμων του μέλλοντος!

Στο πλαίσιο της συµµετοχής της στην 2η ψηφιακή έκθεση αυτοκινήτου του autotriti.gr, µιλήσαµε µε τον Κο Τσόγκα Βασίλη, Διευθυντή Marketing της Coral Α.Ε. σχετικά µε το σήµερα και το αύριο της δηµοφιλούς εταιρείας καυσίµων και ενέργειας.  Ας δούµε τα όσα ενδιαφέροντα µας είπε.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »

 
AutoTρίτη: Ποιοι οι σηµαντικότεροι σταθµοί (milestones) που οδήγησαν, εταιρεία και προϊόντα στην 1η θέση (µε βάση και την άποψη του κοινού όπως αυτή καταγράφεται  και στην ετήσια έρευνα που προκύπτει από τα αποτελέσµατα της ψηφοφορίας BestCar);
 
Β.Τ.: Η εταιρεία λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1926.
Εστιάζοντας σε 3 πυλώνες έχουµε καταφέρει να διατηρούµαστε στην 1η θέση της προτίµησης των καταναλωτών όπως αυτό καταγράφεται στα µερίδια αγοράς µας, στους δείκτες που αφορούν την προτίµησή τους στο σήµα µας και τα πιο ποιοτικά καύσιµα και από έρευνες που διεξάγονται, όπως στο πλαίσιο του BestCar 2021 µε την ανάδειξή µας ως η Καλύτερη Μάρκα Καυσίµων. 
  1. Ο 1ος πυλώνας περιλαµβάνει το σήµα της Shell, το οποίο µε τιµή εκπροσωπούµε στην Ελλάδα (και όχι µόνο). Το πρόγραµµα επιβράβευσης allSmart, µε περίπου ένα εκατοµµύριο ενεργούς πελάτες και το πρόγραµµα ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου των καυσίµων µας.
  2. Ο 2ος πυλώνας έχει να κάνει µε τους ανθρώπους µας. Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι πρώτης γραµµής υπηρετούν το όραµά µας, ακόµη και σε αντίξοες συνθήκες όπως αυτές του 2020.
  3. Ο 3ος πυλώνας αφορά την στρατηγική ανάπτυξης του δικτύου µας και των παρεχόµενων προϊόντων και υπηρεσιών. Ως µέλος του γκρουπ της Motor Oil Hellas, µε επενδύσεις εκατοµµυρίων τόσο στην ανάπτυξη του δικτύου όσο και στις προσφερόµενες και καινοτόµες υπηρεσίες και προϊόντα convenience retail, µε επικέντρωση στο ηλεκτρονικό εµπόριο και την βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, στοχεύουµε να ενισχύσουµε συνεχώς όσα προσφέρουµε στους τελικούς καταναλωτές.
AutoTρίτη: Ποια είναι τα πιο κύρια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά – πλεονεκτήµατα των καυσίµων σας που τα κάνουν να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισµό; 

Β.Τ.: Για πάνω από 100 χρόνια οι επιστήµονες της Shell χρησιµοποιούν το πάθος και την τεχνογνωσία τους για να δηµιουργήσουν καύσιµα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία έχουν δοκιµαστεί τόσο σε αγώνες όσο και σε συνθήκες καθηµερινής οδήγησης. Για περισσότερα από 70 χρόνια, η Shell συνεργάζεται µε τη Ferrari για τη δηµιουργία καυσίµων που θα προσφέρουν ισχύ, προστασία και απόδοση. Τα µοναδικά καύσιµα της οικογένειας V-Power, ενισχυµένα µε την τεχνολογία DYNAFLEX, τα µόρια της οποίας µειώνουν τις τριβές και διατηρούν καθαρό τον κινητήρα, αποτελούν το επιστέγασµα του πάθους και της διαρκούς αναζήτησής µας για εξέλιξη. Επιπλέον, κάθε σταγόνα καυσίµου Shell είναι µοναδική γιατί έχει το δικό της Shell DNA, την τεχνολογία του µοριακού ιχνηθέτη. Με αυτή την τεχνολογία, εξασφαλίζουµε την γρήγορη και απλή ταυτοποίηση της ποιότητας και της ποσότητας των καυσίµων µας.
 
AutoTρίτη: Η πανδηµία προκάλεσε πτώση εσόδων και στον κλάδο των καυσίµων;
Β.Τ.: Το 2020 ήταν µία από τις πιο δύσκολες χρονιές της ανθρωπότητας µε πρωτόγνωρες συνθήκες που επηρέασαν όλο τον πλανήτη.
Η CORAL δεν θα µπορούσε φυσικά να αποτελέσει εξαίρεση. Με βασικό σκοπό να «κινούµε» τους Έλληνες, παραµείναµε ανοιχτοί, έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια και υγιεινή τόσο των ανθρώπων µας όσο και του καταναλωτικού κοινού προσαρµοζόµενοι στις νέες απαιτήσεις για την αντιµετώπιση της πανδηµίας.

AutoTρίτη: Εν κατακλείδι και επιγραµµατικά,
  • Ποιες οι ευκαιρίες (υπάρχουν;) της χρονιάς για τον κλάδο;
  • Ποια τα «στοιχήµατα της χρονιάς» (που πρέπει να κερδηθούν)
    • για τον κλάδο
    • για την εταιρεία σας 
Β.Τ.: Ήδη ένα σηµαντικό µέρος του 2021 πέρασε µε καθεστώς περιορισµών στην κυκλοφορία. Η τουριστική κίνηση κινείται ακόµη σε χαµηλά επίπεδα. Από την άλλη πλευρά το πρόγραµµα εµβολιασµού συνεχίζεται δυναµικά, δίνοντας ένα τόνο αισιοδοξίας για το υπόλοιπο της χρονιάς.
Η CORAL, ως ηγέτιδα δύναµη στον χώρο της, συνεχίζει τη στρατηγική ανάπτυξης του δικτύου της και των παρεχόµενων προϊόντων και υπηρεσιών ανοίγοντας νέα πρατήρια, κάνοντας νέες συνεργασίες, αυξάνοντας τα πρατήρια που παρέχουν προϊόντα πρώτης ανάγκης από τα καταστήµατα ευκολίας, επεκτείνοντας το δίκτυο I love café, δηµιουργώντας καινοτοµίες και επιταχύνοντας τον ψηφιακό της µετασχηµατισµό.

Ήδη υπάρχουν φορτιστές σε 12 σηµεία στο δίκτυό των πρατηρίων, τα 9 εκ των οποίων είναι ταχυφορτιστές των 50 KW και 3 φορτιστές έως 22KW, ενώ αναμένεται επέκταση του δικτύου.


ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, Hλεκτροκίνηση και Coral A.E.

  - τι κάνετε «σήµερα»;
  - τι σχεδιάζετε για «αύριο»;

 
Β.Τ.: Ήδη σχεδιάζεται το πρατήριο καυσίµων του µέλλοντος, το οποίο πέραν των διαφοροποιηµένων προϊόντων θα περιλαµβάνει συµπιεσµένο φυσικό αέριο καθώς και µια σειρά άλλων υπηρεσιών και δραστηριοτήτων για τους καταναλωτές. Στον ίδιο χώρο θα παρέχονται υπηρεσίες φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, µιας αγοράς που αναπτύσσεται µε γοργούς ρυθµούς.
 
Ήδη έχουµε τοποθετήσει φορτιστές σε 12 σηµεία στο δίκτυό µας, τα 9 εκ των οποίων είναι ταχυφορτιστές των 50 KW και 3 φορτιστές έως 22KW. Η επέκταση του δικτύου σταθµών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελεί στρατηγική µας επιλογή, θέλοντας πρώτοι να καλύψουµε τις ανάγκες αυτών των οδηγών παρέχοντάς τους ασφάλεια όσον αφορά την πρόσβαση σε ταχυφορτιστές σε Πανελλαδικό επίπεδο.
 

2 λόγια για την Coral A.E.

H Coral A.E. είναι η πρώην Shell Hellas A.E., εταιρεία που µετονοµάστηκε τον Ιούλιο του 2010 µετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της από την Motor Oil Hellas.
 
Οι βασικές δραστηριότητες της εταιρείας στην Ελλάδα είναι η διανοµή και εµπορία µιας ευρείας γκάµας πετρελαιοειδών προϊόντων, όπως βενζίνη, πετρέλαιο και λιπαντικά, µέσω του δικτύου των πρατηρίων της. Παράλληλα οι δραστηριότητές της καλύπτουν και τον εµπορικό τοµέα, τα χηµικά, τη ναυτιλία και τα αεροπορικά καύσιµα.
 
Η CORAL επίσης δραστηριοποιείται µέσω θυγατρικών της: 
  1. από το 2017 στην αγορά της Κύπρου και αριθµεί σήµερα 36 πρατήρια µε το εµπορικό σήµα της SHELL. 
  2. από το 2018 στην αγορά της Σερβίας λειτουργώντας σήµερα 5 πρατήρια ενώ έχει και άλλα 4 υπό κατασκευή µε σκοπό τη λειτουργία τους εντός του 2021 
  3. από το 2021 στην αγορά της Κροατίας έχοντας εξαγοράσει τον Ιανουάριο του 2021 το δίκτυο της APIOS doo, λειτουργώντας σήµερα 19 πρατήρια µε το εµπορικό σήµα της Shell ενώ έχει σκοπό να µεταχρωµατίσει µέσα στο 2021 και τα υπόλοιπα 6 πρατήρια 
  4. από το 2021 στην αγορά της Β. Μακεδονίας λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2021 δύο (2) πρατήρια µε το εµπορικό σήµα της Shell

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »

Hyundai
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO