Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Δύο Toyota Supra driftάρουν μόνα τους στο όνομα της ασφάλειας!

 Σχολιάστε 
2.011 Επισκέψεις στο άρθρο (25/7/2024)
Δύο Toyota Supra driftάρουν μόνα τους στο όνομα της ασφάλειας!

- Δείτε το βίντεο.
- Η τεχνολογία αφορά την ασφάλεια και όχι την εντυπωσιακή οδήγηση.
- Θα «καλύπτει» την απώλεια οδηγικών δεξιοτήτων των οδηγών σε δύσκολες καταστάσεις.

Το driftάρισμα στην υπηρεσία της ασφάλειας

Τα μελλοντικά συστήματα αποφυγής συγκρούσεων θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τις δεξιότητες ενός επαγγελματία drifter. Τη δυνατότητα αυτή αποκάλυψε η Toyota, η οποία παρουσίασε δύο Supra τα οποία μπορούν να driftάρουν μόνα τους! Το Ερευνητικό Ινστιτούτο της Toyota σε συνδυασμό με το Stanford Engineering ολοκλήρωσαν τις πρώτες δοκιμές, οι οποίες στέφθηκαν με επιτυχία, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί στο τέλος του κειμένου.

Η τεχνολογία αφορά την ασφάλεια και όχι την εντυπωσιακή οδήγηση

Σκοπός της Toyota και της Stanford Engineering είναι να κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη και όχι πιο εντυπωσιακή. Έτσι δοκιμάζουν νέα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους οδηγούς να επαναφέρουν το αυτοκίνητο σε περίπτωση που γλιστρήσουν και χαθεί ο έλεγχος. Όπως αναφέρει η μάρκα, κάθε Supra είχε τους υπολογιστές και τους αισθητήρες για να ελέγχει το τιμόνι, το γκάζι και τα φρένα. Η Toyota κωδικοποίησε το πρώτο αυτοκίνητο για να εκτελέσει ένα drift σε μια προκαθορισμένη διαδρομή, ενώ η Stanford Engineering προγραμμάτισε το δεύτερο αυτοκίνητο να προσαρμόζεται δυναμικά στο πρώτο, προκειμένου να κινείται δίπλα του χωρίς ωστόσο να συγκρουστούν. Το εγχείρημα ήταν επιτυχές.

«Αυτή η νέα τεχνολογία μπορεί να παρέμβει άμεσα για να προστατεύσει έναν οδηγό και να διαχειριστεί την απώλεια ελέγχου, όπως θα έκανε ένας έμπειρος, επαγγελματίας οδηγός», δήλωσε ο Avinash Balachandran, αντιπρόεδρος του τμήματος Human Interactive Driving του Ινστιτούτου της Toyota.

Θα «καλύπτει» την απώλεια οδηγικών δεξιοτήτων των οδηγών σε δύσκολες καταστάσεις

Οι περισσότεροι οδηγοί δεν διαθέτουν τις δεξιότητες για να επαναφέρουν ένα αυτοκίνητο όταν αυτό γλιστρήσει. Συχνά έχουν μόνο κλάσματα του δευτερολέπτου για να αντιδράσουν σωστά και η ύπαρξη ενός αυτόνομου συστήματος ικανού να ελέγχει το αυτοκίνητο ενδεχομένως να σώσει ζωές. Μάλιστα, οι ερευνητές χρησιμοποιούν ήδη όλα όσα μαθαίνουν από την έρευνα αυτή προκειμένου να δημιουργήσουν νέους τρόπους ελέγχου των αυτοκινήτων όταν αυτά πατάνε σε πάγο.

Μέχρι να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες από τα συμπεράσματα που βγάζουν οι άνθρωποι των Toyota και Stanford Engineering που τρέχουν το πρότζεκτ, δείτε το σχετικό βίντεο.

Δείτε το βίντεο

Autotriti.gr
THERINA LINGLONG - MICHELIN