Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το νέο Duster κατά την παρουσίασή του σε ελληνικό έδαφος.

Έτοιμη για restart η Dacia

6.063 Επισκέψεις στο άρθρο (13/4/2020)

H παραγωγή αυτοκινήτων Dacia στην Ρουμανία ετοιμάζεται να ξεκινήσει ξανά, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ίδιας της φίρμας. Eπωφελούνται επίσης Renault και Nissan.


Έτοιμα να ξαναξεκινήσουν είναι τα εργοστάσια της Dacia στην Ρουμανία, με την ίδια την μάρκα να αναφέρει πως η παραγωγή θα επανεκκινηθεί έστω και σταδιακά, από τις 21 Απριλίου.

Τα τμήματα στα οποία κατασκευάζονται οι κινητήρες και τα σασί θα είναι τα πρώτα που θα λειτουργήσουν ξανά  με "μειωμένη ομάδα, σε εθελοντική βάση", όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η εταιρεία. Οι εγκαταστάσεις θα λειτουργήσουν ξανά πλήρως στις 4 Μαΐου.

Περίπου 14.000 άτομα εργάζονται στο συγκρότημα Mioveni, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στον όμιλο της Renault (στον οποίο ανήκει η Dacia), με την συνολική παραγωγή να φτάνει τα 1.300 αυτοκίνητα, το 90% των οποίων αφορά εξαγωγές. Το εργοστάσιο παράγει κινητήρες και σασί για οχήματα των Dacia, Renault και Nissan ενώ εκεί βρίσκεται ο μεγαλύτερος χώρος logistics της συμμαχίας Renault-Nissan.

Το 2018 το εργοστάσιο κατασκεύασε περίπου 335.000 οχήματα, εκ των οποίων περίπου 230.000 ήταν Dacia Duster, το μικρό SUV της μάρκας που βρίσκεται ψηλά στις ευρωπαϊκές πωλήσεις.

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 30 ημερών στις 16 Μαρτίου. Το εργοστάσιο της Dacia, καθώς και ένα εργοστάσιο της Ford στη Craiova που απασχολεί 6.000 άτομα, έκλεισαν αμέσως μετά την ανακοίνωση. Η αρχική ημερομηνία επανεκκίνησης στις 5 Απριλίου επεκτάθηκε την περασμένη εβδομάδα για άλλες 15 μέρες.
 

Toyota
Leasing