Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Έτσι θα έμοιαζε ένα Grand Duster για την Renault

11.184 Επισκέψεις στο άρθρο (6/2/2021)

Οι σχεδιαστές συνδύασαν στοιχεία από το Bigster Concept, που θα αποτελέσει την βάση του Grand Duster, και έλαβαν έμπνευση από το XC40 για να δημιουργήσουν ένα προσιτό σκληροτράχηλο SUV για την Renault.


Η Renault ανακοίνωσε πριν από λίγες εβδομάδες πως η Dacia, η θυγατρική της εταιρεία με έδρα την Ρουμανία, θα λανσάρει κοντά στο 2025 ένα νέο SUV που θα αποτελέσει την ναυαρχίδα της μάρκας.

Το νέο μοντέλο θα βασιστεί πάνω στο Bigster Concept και θα τοποθετηθεί πάνω από το Duster, ενώ θα προσφέρει χώρους αντίστοιχους των Skoda Kodiaq και Νissan X-Trail σε πολύ πιο προσιτή τιμή.

Στις φωτογραφίες, βλέπετε ένα σχέδιο από τον σχεδιαστικό οίκο KDesign, το οποίο μας αποκαλύπτει πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής του μοντέλου αυτού, κάτω από τα εμβλήματα της Renault και όχι της Dacia. H γρίλια μοιάζει πολύ πλέον σε αυτή του Koleos, ο προφυλακτήρας είναι πλήρως ανασχεδιασμός, το καπό λιγότερο μυώδες, ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι δάνειο από αυτά των SUV της Volvo. Μεγάλες είναι οι αλλαγές και στο πίσω μέρος καθώς, αν και η σχεδίαση του πίσω μέρους είναι σχετικά ίδια, τα φώτα ημέρας είναι εμπνευσμένα από το XC40.

Δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μοιάζει έτσι το μοντέλο παραγωγής, αφού η σχεδίασή του αναμένεται να είναι περισσότερο συντηρητική σε σχέση με το concept αλλά και το δημιούργημα της KDesign. Το νέο SUV γνωρίζουμε πως θα βασίζεται πάνω στην CMF-B πλατφόρμα του ομίλου ενώ η φαρέτρα των κινητήριων συνόλων θα αποτελείται από μοτέρ βενζίνης, υβριδικές επιλογές αλλά όχι μοτέρ πετρελαίου.
 

HUYNDAI
Skoda