Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

F1: Κατέληξε στην Aston Martin ο Newey

1.568 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2024)
F1: Κατέληξε στην Aston Martin ο Newey

- Θα πάρει τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή, ενώ θα αποκτήσει και μετοχές της ομάδας
- Θα αναλάβει την εξέλιξη του μονοθέσιου για το 2026
- Η ανακοίνωση έγινε σε ειδική εκδήλωση στο νέο εργοστάσιο της ομάδας

Θα πάρει τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή, ενώ θα αποκτήσει και μετοχές της ομάδας

Μπορεί το σίριαλ να τράβηξε αρκετά, αλλά εν τέλει ο Jeremy Clarkson βγήκε αληθινός, με τον Adrian Newey να γίνεται μόνιμος κάτοικος Oxphordshire για λογαριασμό της Aston Martin. Η Βρετανική ομάδα δελέασε τον Βρετανό σχεδιαστή μονοθέσιων, με την θέση του Technical Managing Partner, δηλαδή του Τεχνικού Διευθυντή, αλλά και με μετοχές της ομάδας, προνόμια τα οποία δεν ήταν διατεθειμένη να του δώσει η Ferrari.

Θα αναλάβει την εξέλιξη του μονοθέσιου για το 2026

Ο Newey θα ξεκινήσει να εργάζεται στην αγγλική ομάδα τον Μάρτιο του 2025 και θα αναλάβει την εξέλιξη του μονοθέσιου του 2026, το οποίο θα βασίζεται στους νέους κανονισμούς τους οποίους έχει θεσπίσει η FIA για την παραεπόμενη σεζόν. Ο 65χρονος θα καθυστερήσει να προβάρει τα πράσινα αφού το συμβόλαιο του με την Red Bull προβλέπει μια υποχρεωτική άδεια.

Η ανακοίνωση έγινε σε ειδική εκδήλωση στο νέο εργοστάσιο της ομάδας

Η ανακοίνωση του Newey έγινε σε ειδική εκδήλωση στο νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της ομάδας στο Silverstone της Μ. Βρετανίας, παρουσία του ιδιοκτήτη Lawrence Stroll αλλά και των οδηγών Fernando Alonso και  Lance Stroll. Ο Andrian Newey φεύγει μετά από 18 χρόνια και 7 παγκόσμιους τίτλους από τη Red Bull Racing σε μια κίνηση που ταράζει τα νερά στο paddock. Θα καταφέρει τουλάχιστον να πάρει ένα τελευταίο πρωτάθλημα με την πρώην του ομάδα.

FORD
Autotriti.gr