Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Στο σφυρί θα μπουν οι δύο Ιταλικές εταιρείες;

Στο σφυρί θα μπουν οι δύο Ιταλικές εταιρείες;

FCA: Σενάρια πώλησης Alfa Romeo-Maserati

11.682 Επισκέψεις στο άρθρο (29/12/2016)

Την πώληση των δύο εταιρείών αυτοκινήτων και όχι μόνο, σκέφτεται ο κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας FCA, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οικονομικά του προβλήματα.

Ο Ιταλο-Αμερικάνικος κολοσσός FCAFiat Chrysler, δηλαδή- ιδρύθηκε το 2014 με την ένωση του Fiat Group και της Chrysler LLC, με σκοπό τη σωτηρία της δεύτερης από την πρώτη, από την χρεοκοπία. Δύο χρόνια μετά, τα πράγματα εξακολουθούν να μην είναι και τόσο ρόδινα για το γκρουπ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Συγκεκριμένα, η FCA βρίσκεται σε χρέος 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με το οποίο έκλεισε το τρίτο τέταρτο του 2016. Σύμφωνα με την Forbes, είναι πιθανόν το γκρουπ να πουλήσει τις φίρμες Alfa Romeo και Maserati, αλλά και την επίσης μέλος του γκρουπ Magneti-Marelli.
Οι πληροφορίες από το εξωτερικό επιμένουν ότι οι Alfa Romeo και Maserati βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ενώ με το λανσάρισμα των Stelvio και Levante αντίστοιχα, μπορούν να είναι ανταγωνιστικές, άρα και ελκυστικές για πιθανούς επενδυτές. Το ίδιο υποσχόμενη φαίνεται να είναι και η Magneti-Marelli, καθώς πρόκειται για μια εταιρεία που παρέχει εξαρτήματα όχι μόνο «in-house» αλλά σε διεθνές επίπεδο, με τζίρο δεκάδων δισεκατομμυρίων κάθε χρόνο.

Είναι γνωστό επίσης ότι η VW έχει εκφράσει στο παρελθόν ενδιαφέρον  για την προσθήκη της Alfa Romeo στο Group VAG, ένα σενάριο το οποίο εξασθένησε εν όψει Dieselgate. Για το τι τελικά θα γίνει, μόνο ο χρόνος έχει την απάντηση.  
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

KIA
NISSAN