Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ferrari: «Απειλείται η ύπαρξη των V12»

1.753 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2019)

Τα πάντα για να συνεχίσουν οι V12 να βρίσκονται στην γκάμα λέγεται πως θα κάνει υψηλόβαθμο στέλεχος της Ferrari. Ποιοι νόμοι απειλούν την ύπαρξη τέτοιων κινητήρων;


Δυσοίωνο είναι το μέλλον των V12 κινητήρων σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής στον τομέα Τεχνολογίας της Ferrari, Μichael Leiters. Συγκεκριμένα, το στέλεχος της ιταλικής φίρμας δήλωσε πως θεσπίζονται κάθε μέρα ολοένα και περισσότεροι κανονισμοί και νόμοι σχετικά με τους ήχους που πρέπει να παράγουν τα αυτοκίνητα, πράγμα που, όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, δεν βoλεύει ιδιαίτερα τα V12 μοτέρ.

Ο Leiters πάντως φάνηκε αισιόδοξος ότι η εταιρεία δεν θα εγκαταλείψει τους V12, ακόμα και αν, σε μια σειρά από μοντέλα, προτιμά να τοποθετεί τους μικρότερους twin-turbo V8 που έχει αναπτύξει. Τα λόγια του ήταν: « Θα παλέψουμε για τον κινητήρα αυτόν». Συνεχίζοντας, ο Leiters φάνηκε αποφασισμένος πως η Ferrari έχει την τεχνογνωσία και τα χρήματα να κατασκευάσει V12 κινητήρες που θα τηρούν τους κανονισμούς αλλά παράλληλα θα είναι και εντυπωσιακά ισχυροί.

Στο ίδιο μεταίχμιο για το τι θα κάνει με τους V12 βρίσκεται και η Mercedes-AMG σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά πριν λίγους μήνες. Ήδη η φίρμα έκανε λόγο πως οι κανονισμοί αυτοί επηρέαζαν τις νέες A 45 S και CLA 45 S, πριν η Mercedes αποφασίσει να βελτιώσει την ηχητική απόλαυση προσθέτοντας τεχνητούς ήχους στην καμπίνα, ενώ λέγεται πως τέτοιοι νόμοι είναι ο λόγος που το υπερ-αυτοκίνητο One δεν έχει ακόμα λανσαριστεί.

Το σίγουρο είναι ότι οι V12 κινητήρες θα είναι οι πρώτοι που αργά ή γρήγορα θα «κοπούν» από την γκάμα των εταιρειών κατασκευής σπορ αυτοκινήτων αφού πέρα από τους κανονισμούς για τους ήχους που αναλύσαμε παραπάνω, οι μάρκες πρέπει να αντιμετωπίσουν και τα νέα όρια εκπομπών αερίων ρύπων…

Toyota
SEAT XENOIASTOI