Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Φουλάρει την Ευρώπη με ήπια υβριδικά αυτοκίνητα η Stellantis

 Σχολιάστε 
2.619 Επισκέψεις στο άρθρο (10/7/2024)
Φουλάρει την Ευρώπη με ήπια υβριδικά αυτοκίνητα η Stellantis

- Ποντάρει στο ήπια υβριδικό της σύστημα η Stellantis.
- 30 ήπια υβριδικά μοντέλα έως το τέλος του έτους.
- Μειωμένη κατανάλωση και κίνηση αποκλειστικά με ρεύμα.
- Περιμένει ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση η Stellantis.

Ποντάρει στο ήπια υβριδικό της σύστημα η Stellantis

Ψήφο εμπιστοσύνης στο ήπια υβριδικό σύστημα που διαθέτει δίνει ο Όμιλος Stellantis, ο οποίος θα γεμίσει τις αγορές με πλήθος μοντέλων από όλες τις μάρκες της έως το 2026. Αν και η Stellantis έχει ήδη ξεκινήσει να προσφέρει το Hybrid σύστημα σε πολλά αυτοκίνητα από τις 14 μάρκες που βρίσκονται υπό την σκέπη της (και θα συνεχίσει να το κάνει), αυτό δε σημαίνει πως έχει ξεφύγει από τον μακροπρόθεσμο στόχος της, ο οποίος είναι να κυκλοφορεί μόνο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη «Γηραιά Ήπειρο» έως το 2030.

30 ήπια υβριδικά μοντέλα έως το τέλος του έτους

Επί του παρόντος οι αγοραστές της Ευρώπης δείχνουν την προτίμησή τους στα υβριδικά αυτοκίνητα και έτσι οι μάρκες ακολουθούν. Το ίδιο κάνει και η Stellantis, που υπόσχεται έως το τέλος του 2024 διαθέτει έως και 30 ήπια υβριδικά μοντέλα, ενώ μέχρι το 2026 θα ακολουθήσουν ακόμα έξι, από τις 14 μάρκες που ανήκουν σε αυτή.

Μειωμένη κατανάλωση και κίνηση αποκλειστικά με ρεύμα

Θυμίζουμε πως τα ήπια υβριδικά μοντέλα της Stellantis που φέρουν το Hybrid σύστημα είναι εξοπλισμένα με ένα νέο εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (e-DCS6) που ενσωματώνει ηλεκτροκινητήρα 28 ίππων και 55 Nm ροπής. Μια μπαταρία ιόντων λιθίου 0,9 ​​kWh τροφοδοτεί το αυτοφορτιζόμενο ηλεκτρικό σύστημα. Πέραν από τους μειωμένους ρύπους και τη χαμηλότερη κατανάλωση έως και 20% (ανάλογα με το μοντέλο) σε σχέση με τις άλλες βενζινοκίνητες εκδόσεις, το Hybrid σύστημα επιτρέπει και την κίνηση του αυτοκινήτου αποκλειστικά με ρεύμα σε χαμηλές ταχύτητες.

Περιμένει ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση η Stellantis

Τα στατιστικά στοιχεία της Stellantis αναφέρουν πως το πρώτο εξάμηνο του 2024 οι πωλήσεις των υβριδικών μοντέλων αυξήθηκαν κατά 41% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Έτσι πιστεύει πως ο αριθμός αυτός θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, όσο παράλληλα αυξάνονται και τα αυτοκίνητα που θα εξοπλίζονται με το ήπια υβριδικό σύστημα.

Κλείνοντας, να πούμε πως ανάμεσα στα μοντέλα των μαρκών της Stellantis που προσφέρονται ή θα προσφέρονται μελλοντικά με το ήπια υβριδικό σύστημα περιλαμβάνονται τα: Alfa Romeo Junior και Tonale, Citroen C3, C3 Aircross, C4, C4X, C5 Aircross, C5X, DS 3,  DS 4, Fiat Panda και 600, Jeep Avenger, Renegade και Compass, Lancia Ypsilon, Maserati Grecale, Opel Corsa, Astra, Mokka, Frontera και Grandland, Peugeot 208, 308, 408, 2008, 3008 και 5008

Mercedes
VITO POSO KALO EINAI