Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

GP Αζερμπαϊτζάν: Τέταρτη σερί pole για τον Leclerc στο Μπακού

 Σχολιάστε 
1.628 Επισκέψεις στο άρθρο (14/9/2024)
GP Αζερμπαϊτζάν: Τέταρτη σερί pole για τον Leclerc στο Μπακού
2 Φωτογραφίες »

- Ανετα πρώτος ο Leclerc
- Στην 6η θέση ο Verstappen στις κατατακτήριες
- Βγήκε από τα pits με τον ανεμιστήρα πάνω στον αεραγωγό ο Albon
- Από την 17η θέση θα ξεκινήσει ο Norris

Ανετα πρώτος ο Leclerc

Ο Charles Leclerc με Ferrari πήρε την τέταρτη σερί pole position στην πίστα του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν, κερδίζοντας τον Oscar Piastri της McLaren, ο οποίος φάνηκε πως ήταν ο μόνος που φάνηκε να μπορεί να απειλήσει σήμερα. Ο Leclerc πραγματοποίησε έναν εκπληκτικό γύρο στα 1:41.365 δλ. χρόνος περίπου τρία δέκατα ταχύτερος από αυτόν του Piastri στο Q3. Με τον Piastri δεύτερο, ήταν ο Carlos Sainz αυτός που σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο σε μια καλή ημέρα για την Scuderia.

Στην 6η θέση ο Verstappen στις κατατακτήριες

Η Red Bull φάνηκε να επανακάμπτει αυτό το Σαββατοκύριακο αλλά τελικά αρκέστηκε στην τέταρτη θέση του Perez και την έκτη του Max Verstappen. Ο πρώτος δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχει νικήσει δύο φορές σε αυτήν την πίστα και ίσως αύριο (έναρξη αγώνα στις 14:00 ώρα Ελλάδας) διεκδικήσει στον αγώνα κάτι πολύ καλύτερο. Ανάμεσα στις δύο Red Bull θα ξεκινήσει ο George Russell με Mercedes, ενώ πίσω από τον Verstappen θα εκκινήσει ο Hamilton. Ο Fernando Alonso πήρε την όγδοη θέση για την Aston Martin και οι οδηγοί της Williams Franco Colapinto και Alex Albon συμπλήρωσαν την πρώτη 10άδα.


Από αυτές τις θέσεις θα εκκινήσουν αύριο τα μονοθέσια.
2 Φωτογραφίες »

Από αυτές τις θέσεις θα εκκινήσουν αύριο τα μονοθέσια.

Βγήκε από τα pits με τον ανεμιστήρα πάνω στον αεραγωγό ο Albon

Σε μια κατά τα άλλα εξαιρετική ημέρα για τη Williams, και ειδικά για τον πρωτάρη Colapinto, οι τελευταίες προσπάθειες του Albon παρεμποδίστηκαν όταν ο ίδιος βγήκε για τον τελευταίο του γύρο με τον ανεμιστήρα του airbox ακόμα συνδεδεμένο. Ενώ ο Albon σταμάτησε στην πίστα, κατάφερε να αφαιρέσει τον ανεμιστήρα, ο χρόνος που έχασε δεν του επέτρεψε να κάνει άλλο γύρο. Το περιστατικό θα το εξετάσουν οι αγωνοδίκες.

Από την 17η θέση θα ξεκινήσει ο Norris

Καταστροφική ήταν η μέρα για τον Norris, ο οποίος θα εκκινήσει από την 17η θέση, μετά τον αποκλεισμό του στο Q1. Ο Norris πέρασε ατσούμπαλα πάνω από τα kerbs και έχασε επίσης χρόνο όταν βρέθηκε πίσω από τον Esteban Ocon στον τελευταίο κομμάτι του γύρου του.

Autotriti.gr
Hyundai