Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

GP Βελγίου: O Russell έκανε την έκπληξη στο Spa με στρατηγική όνειρο

 Σχολιάστε 
3.456 Επισκέψεις στο άρθρο (28/7/2024)
GP Βελγίου: O Russell έκανε την έκπληξη στο Spa με στρατηγική όνειρο
2 Φωτογραφίες »

- O Russell έκανε 1 μόνο πιτ στοπ και κέρδισε απροσδόκητα στο Spa
- Από κοντά ο Piastri όμως δεν πρόλαβε τις δύο Mercedes
- O Verstappen κράτησε πίσω του το Norris

O Russell έκανε 1 μόνο πιτ στοπ και κέρδισε απροσδόκητα στο Spa

Update: Το μονοθέσιο του Russell βρέθηκε 1,5 κιλό πιο ελαφρύ στο ζύγισμα μετά το τέλος του αγώνα, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί. Αυτό σημαίνει πως ο Hamilton παίρνει την καρό σημαία, την 105η της καριέρας του. 

Το Spa είναι μία από τις πίστες που προσφέρουν κάθε χρόνο μεγάλες συγκινήσεις και αυτό επαληθεύτηκε άλλη μια φορά σήμερα. Ο Russell μπορεί να ξεκίνησε από την 6η θέση και μέχρι την μέση του αγώνα να μην φαινόταν πως θα ήταν ένας από τους διεκδικητές της νίκης, όμως η επιλογή της Mercedes και του οδηγού της να πάνε σε στρατηγική ενός πιτ στοπ, αντί για δύο που προτίμησαν οι περισσότεροι, έφεραν το νεαρό Βρετανό σε πολύ καλή θέση.

Από κοντά ο Piastri όμως δεν πρόλαβε τις δύο Mercedes

O Russell άλλαξε μια φορά ελαστικά για να βάλει την σκληρή γόμα και κατάφερε να φτάσει με αυτά μέχρι το τέλος του αγώνα, καταφέρνοντας μάλιστα να αμυνθεί αποτελεσματικά απέναντι στον Hamilton, παρότι ο τελευταίος είχε ελαστικά με πολύ λιγότερους γύρους πάνω τους. Από κοντά ο Piastri με McLaren, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός μετά την δεύτερη αλλαγή ελαστικών και, ίσως, αν είχε λίγους γύρους ακόμη, να μπορούσε να βρεθεί ακόμη και στην πρώτη θέση.


H τελική κατάταξη του αγώνα.
2 Φωτογραφίες »

H τελική κατάταξη του αγώνα.

O Verstappen κράτησε πίσω του το Norris

Τέταρτος κατετάγη ο Leclerc με Ferrari, ο οποίος, αν και βρέθηκε για πολλούς γύρους ακριβώς πίσω από τον Hamilton στην δεύτερη θέση, δεν μπόρεσε να κρατήσει πίσω του τον Piastri και να ανέβει στο βάθρο. Ο Verstappen ακολούθησε, αφήνοντας πίσω του το μεγαλύτερο αντίπαλό του αυτή την στιγμή για το πρωτάθλημα τον Lando Norris, ενώ οι Sainz και Perez βρέθηκαν αρκετά πιο πίσω, καταλαμβάνοντας την 7η και 8η θέση. Την δεκάδα έκλεισαν οι Alonso και Ocon.

Ο επόμενος αγώνας

Η Formula 1 κάνει διάλειμμα και επιστρέφει στις 23-25 Αυγούστου για το Grand Prix της Ολλανδίας.

Autotriti.gr
OPEL