Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η Γαλλία θα απαγορεύσει την διάθεση αυτοκινήτων βενζίνης και diesel από το 2040.

Η Γαλλία θα απαγορεύσει την διάθεση αυτοκινήτων βενζίνης και diesel από το 2040.

Γαλλία: Τέλος στα αυτοκίνητα diesel και βενζίνης

10.646 Επισκέψεις στο άρθρο (7/7/2017)

Δεν βάζει νερό στο κρασί της η γαλλική κυβέρνηση στην προσπάθεια της να μειώσει στο μηδέν τις εκπομπές αερίων ρύπων από τα αυτοκίνητα. Δείτε τι σχεδιάζει.

Ο  Γάλλος υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Nicolas Hulot ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα απαγορεύσει την διάθεση αυτοκινήτων βενζίνης και diesel από το 2040. Το μέτρο αυτό είναι ένα μόνο μέρος από τα πλάνα του σοσιαλιστή Προέδρου της χώρας, κ. Εmmanuel Macron που έχει θέσει ως στόχο να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις εκπομπές αέριων ρύπων από τα αυτοκίνητα στην χώρα από το 2050. Ήδη το Παρίσι έχει ανακοινώσει ότι θα απαγορεύσει την χρήση diesel apo το 2025 ενώ από το τέλος του 2017 θα υιοθετήσει δικά του τεστ εκπομπής αερίων ρύπων στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Ο Ηulot αποκάλυψε σε δηλώσεις του πως σκοπεύει η σημερινή κυβέρνηση να το καταφέρει:  «θα προσφέρουμε στους Γάλλους πολίτες οικονομικά κίνητρα για να αντικαταστήσουν τα diesel αυτοκίνητα του που έχουν κατασκευαστεί πριν το 1997 και αυτά της βενζίνης πριν από το 2001 με ένα νέο αυτοκίνητο ή μεταχειρισμένο νεότερης όμως τεχνολογίας».  Μέχρι στιγμής πάντως, δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες σχετικά με ποιο θα είναι το ποσό που θα δίνεται σε κάθε πολίτη.
 

Σύμφωνα με την Telegraph, o Hulot αναγνωρίζει ότι για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, μια τέτοια κίνηση δεν θα είναι καθόλου εύκολη αλλά είναι πεπεισμένος ότι οι εγχώριες μάρκες (PSA Group, Renault κ.α) θα ανταποκριθούν παρά τις δυσκολίες.

Οι Γάλλοι πολίτες πάντως δεν φημίζονται για την προτίμηση τους στα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας καθώς έρευνες αποδεικνύουν ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους, 95,2% των νέων αυτοκινήτων που πουλήθηκαν ήταν βενζίνης ή diesel. Ακολούθησαν τα υβριδικά με 3,5% και τα πλήρως ηλεκτρικά με 1,2%.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO